🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 737
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Монтана
Здравейте,
обмисляме със съпруга Истанбул с личен автомобил.Досега сме били няколко пъти ,но  организирано.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение за нашето намерение ,както и удачен район за нощувка, за да ни е удобно да посетим различните забележителности - например пеещите фонтани,аквариума и т.н

# 76
Ще трябва да е близо до метро. Пеещите фонтани са в Азия , а аквариумите (двата,които си заслужават) в Европа.
А някой беше споменал,че тунела в аквариума във Форум мол е в ремонт. Така,че там няма да видите,кой знае какво

# 77
  • Sofia
Сиенче, 💓 в Ченгелкьой има една сладкарница за японски палачинки  Пуфу 😊 , но миналия път не можахме да стигнем дотам.
За мой късмет, междувременно са открили втора, някъде в Бешикташ мисля.
https://www.instagram.com/p/Cw0Iz7loyzO/
Имам адреса (от описанието под видеото), така че..... 😉 😜 

Пепелче, прощавай, че чак сега ти отговарям! Heart
Тия японски вкусотии бих ги пробвала, чудни изглеждат. Адресът в Бешикташ е на удобно място в Ортакьой. Благодаря! Ти кога тръгваш натам? Към Истанбул де Stuck Out Tongue Winking Eye
А по другия въпрос – имам три локации в Юскюдар от Присъда и Йомер. Ако те интересуват, драсни ми на лично, да не спамя тук.

# 78
  • Някъде в Европа...
Понеже наближава, аз пак да питам 😁
Къде бих могла да следя какви мероприятия ще има през последния уикенд на октомври, когато е празника за 100-годишнината на Републиката им?

# 79
Имам празник, който, много ясно ще празнувам в Истанбул. Но хотелът, в който спим вече 10 години е в ремонт, а  аз  пък  много  искам да ми е готина гледката - морска. Та да ми препоръчате някой проверен хотел. Не да пише гледка към море, а стаята да се окаже без прозорци. Отече ми празникът.

# 80
  • sofia
Спали сме в този преди време, приличен беше и имаше гледка към морето.

# 81
  • София
Имам празник, който, много ясно ще празнувам в Истанбул. Но хотелът, в който спим вече 10 години е в ремонт, а  аз  пък  много  искам да ми е готина гледката - морска. Та да ми препоръчате някой проверен хотел. Не да пише гледка към море, а стаята да се окаже без прозорци. Отече ми празникът.
Мога да ти препоръчам ГАРАНТИРАНА ГЛЕДКА КЪМ БОСФОРА, но не е хотел, а апартамент от АирБнб.
Най-добрата гледка, която може да откриеш. Тъй като всички носени от течението се настаняват в европейската част не знаят, че гледките от азиатската част към европейската са без конкуренция.
Ако резервираш апартамента, който ти предлагам от терасата му ще виждаш от ляво на дясно/
Св.София, Синята джамия, Топ Капъ, Чирган Парас, Долмабахче, джамията Ортакьой и първият мост на Босфора- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Арнавуткьой, Вторият мост на Босфора-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Румели хисар, гледката продължава към азиатския бряг с Двореца Бейлербей, двореца Кючуксу, а зад гърба ти са  джамията Чамлъджа  и Тв кула.
Няма хотел в Истанбул, който да ти даде тази ГАРАНТИРАНА наслада за очите.
Това е апартамента в Юскадар, в който бяхме една седмица през изминалото лято и който си заслужава всяка една стотинка:
https://bg.airbnb.com/rooms/49143554
Ето и малко лични снимки от престоя ни това лято
Скрит текст:

# 82
Мога да ти препоръчам ГАРАНТИРАНА ГЛЕДКА КЪМ БОСФОРА, но не е хотел, а апартамент от АирБнб.
Най-добрата гледка, която може да откриеш. Тъй като всички носени от течението се настаняват в европейската част не знаят, че гледките от азиатската част към европейската са без конкуренция.
Ако резервираш апартамента, който ти предлагам от терасата му ще виждаш от ляво на дясно/
Св.София, Синята джамия, Топ Капъ, Чирган Парас, Долмабахче, джамията Ортакьой и първият мост на Босфора- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Арнавуткьой, Вторият мост на Босфора-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Румели хисар, гледката продължава към азиатския бряг с Двореца Бейлербей, двореца Кючуксу, а зад гърба ти са  джамията Чамлъджа  и Тв кула.
Няма хотел в Истанбул, който да ти даде тази ГАРАНТИРАНА наслада за очите.
Това е апартамента в Юскадар, в който бяхме една седмица през изминалото лято и който си заслужава всяка една стотинка:
https://bg.airbnb.com/rooms/49143554
Ето и малко лични снимки от престоя ни това лято
Скрит текст:

Жестоко, благодаря, но рд   съвпада с техния национален празник и места няма. Иначе съм фен на азиатската част.

# 83
  • Монтана
Някой дали се е възползвал от местен гид или агенция в Истанбул ?
Иска ми се да пътуваме с кола до Истанбул и вече там някой да ни поеме ,а не да се лутаме

# 84
  • София
Ние се пуснахме на Free Tour на английски език, много ни хареса. 3 часа беше и момичето беше супер, след това се записахмв и на втори тур с тях на лодка, която спира накрая в азиатската част и има и там разходка. На самата лодка не бяхме толкова доволни от гида в сравнение с първата, но бяхме и в буря посред Босфора, така че имат извинение. След това на пешеходната компенсираха. С лодката струваше 15 евро на човек, продължи 3.5 часа.

# 85
Споделям едно клипче от последното ми ходене в Истанбул.
https://youtu.be/b5t1TMjuw8Y?si=I4eIQ-2eh1Jdceva

# 86
  • Варна
Някой да е ползвал ферибота Sariyer - Eminonu на Sehir Hatlari ?
Корабчетата близо до брега ли плават и виждат ли се добре къщите ?

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 12:29 от nanastef

# 87
  • София
Споделям едно клипче от последното ми ходене в Истанбул.
https://youtu.be/b5t1TMjuw8Y?si=I4eIQ-2eh1Jdceva
Много е добър Е.Сл. Супер са всичките му клипове!!! Поздравления Simple Smile

# 88
  • Варна
Я ми припомнете , моля ,  коя беше най-дълбоката метростанция в Истанбул ? Шишхане ли беше , или бъркам ?
И другото ми питане е , как се спира такси в този луд , луд град ? Имам едно приложение BITaxi . Някой ако е го е ползвал , нека разкаже .
Ще я търсим и ще я намерим Simple Smile

sisko77,
на питането ти от май месец -

Някой може ли да ли даде локация на имението на Коч , моля ?! Някъде над Босфора е , но не го намирам . Имам спомен , че срещу него имаше някакво военно  поделение  . А горе , на върха на хълма има невероятна гледка към Бофсфора . И едно заведение с име Yeditepe .

Ето ти го:

https://www.ktsk.com.tr/biz-kimiz/abdulmecid-efendi-kosku

но не знам на вас кое са ви казали, че е имение на Коч Simple Smile

# 89
Някой да е ползвал ферибота Sariyer - Eminonu на Sehir Hatlari ?
Корабчетата близо до брега ли плават и виждат ли се добре къщите ?
  Прекрасно се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт