🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 983
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте , искам да попитам имате ли представа от къде мога да си взема реплики дрехи и обувки , които продават тук по сайтовете . Смятам да ходя до Истанбул края на месеца

# 121
  • Варна
ама то там всичко е или оригинални турски или турски реплики на световни марки - друго почти няма и как къде - само МОЛовете са над 200 !

# 122
А къде да проверя колко пари са останали в стикера ( винетката)?
Колко лири излиза пътуването до Истанбул и обратно?
По 24 ТЛ в посока (от Одрин )
Аз съм си изтеглила приложение HGS и от там гледам.
ВеВе, Благодаря! Все още не са дръпнати 😀 минахме покрай МОЛ Истанбул , значи трябвя да са ме засекли 😊
Извинете, мога ли да попитам как се регистрирате в приложението? Знам турски, уж всичко правя, обаче не ме допуска и не ме допуска 😄

# 123
Здравейте , искам да попитам имате ли представа от къде мога да си взема реплики дрехи и обувки , които продават тук по сайтовете . Смятам да ходя до Истанбул края на месеца

Ето малко инфо оттук- оттам за някои Молове

Скрит текст:
МОЛОВЕТЕ
*City's Nisantasi *
се намира на улица Tesvikiye в района на Nisantasi, на пешеходно разстояние от метростанция Osmanbey. Той включва марки от среден и висок клас в около 150 магазина, както и изключително интересна и модерна архитектура.
Посетителите ще намерят също огромен брой възхитителни ресторанти и заведения за бързо хранене, както и зона за забавление със седем модерни кино зали и други пространства.
Квартал Нишанташъ е известен и с дизайнерските си бутици. Поради тази причина е препоръчително място за посещение в Истанбул за пазаруване на дамски дрехи.
*Mall of Istanbul *
Търговският комплекс Mall of Istanbul се намира извън центъра на града, в непосредствена близост до голям възел, в района на Башакшехир на града и може да се стигне със смяна на няколко линии на метрото и използване на безплатни шатъли или с такси.
Той събира над 350 магазина и магазини от най-популярните международни и турски марки, както и голям брой ресторанти с различни кухни. Той също така включва най-големия закрит тематичен парк в Европа, луксозен хотел с 300 стаи и много други завладяващи характеристики.
*Forum Istanbul *
Най-големият аутлет търговски център в Истанбул и цяла Турция. Намира се на около 10 км от района на Стария град, в квартал Байрампаша и между две натоварени магистрали.
Има директен достъп до метростанция Kocatepe. Forum Istanbul обхваща огромна площ, пълна с почти 300 магазина от всички основни марки, над 50 ресторанта и кафенета, Sea Life Istanbul Aquarium, център Legoland, комплекс Cinemaxium, боулинг зала и много други.
*Historia Shopping Mall*
се намира в квартал Фатих в Истанбул, много близо до метростанция Aksaray. Това е по-малък мол с около 80 магазина, но местоположението му го прави предпочитан за пътуващите, тъй като включва и безмитно пристанище.  
*Beyoglu Is Merkezi *
Със сигурност ще се почувствате като в лабиринт в Beyoglu Is Merkezi, където остатъците от износ се продават в повече от 200 магазина. Ето защо тук можете да намерите всякакви неща, било то дрехи, бельо, аксесоари, чанти или обувки.
Ако искате да пазарувате евтини дрехи, Beyoglu Is Merkezi е едно от най-добрите места за пазаруване в Истанбул в това отношение. Бизнес център Beyoglu се намира на около 10 минути пеша от площад Таксим.
*Мол Cevahir*
 На 3- тата спирка след Шишхане
*Мол Kanyon* спирката Левент
*Istinye Park*
*Zorlu *
се намира на превъзходно място в оживения квартал Шишли, с директен достъп до метростанция Gayrettepe, както и с отлични автобусни връзки.
Състои се от голям комплекс, който включва магазини от висок клас от почти 200 марки, включително известни луксозни марки, както и петзвезден хотел Raffles, най-големият център за сценични изкуства в Турция, мегаплекс Cinemaximum, ресторанти от висок клас, елегантни кафенета, резиденции и офиси, всички те допълнени с изискан дизайн и атмосфера.

И още полезно инфо

https://www.instagram.com/reel/CoDC877uGGn/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CooiJpSgdQ0/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

# 124
  • Монтана
Кой аквариум бихте препоръчали в Истанбул?

# 125
Кой аквариум бихте препоръчали в Истанбул?
Всеки си има +и-,на мен ми хареса най-много Sea Life Istanbul

# 126
Я кажете , моля , има ли линия на корабчетата , която да покрива маршрута Kabatas - Istinye ? Нещо не мога да се ориентирам по разписанията в страниците на корабните компании 😊

# 127
  • Бургас / UK
А къде да проверя колко пари са останали в стикера ( винетката)?
Колко лири излиза пътуването до Истанбул и обратно?
По 24 ТЛ в посока (от Одрин )
Аз съм си изтеглила приложение HGS и от там гледам.
ВеВе, Благодаря! Все още не са дръпнати 😀 минахме покрай МОЛ Истанбул , значи трябвя да са ме засекли 😊
Извинете, мога ли да попитам как се регистрирате в приложението? Знам турски, уж всичко правя, обаче не ме допуска и не ме допуска 😄
Да ви кажа честно нямам никакъв спомен, че беше доста отдавна. Бях се регистрирала в сайта през лаптопа. Миналата година изтеглих приложението и някак си успях .Помня , че ми изпратиха имейл , за потвърждение .
Това е приложението

# 128
Опитвам се да наглася програмата за два дни и половина в Истанбул през ноември  понеделник  , вторник и четвъртък(13,14 и 24.11) .
Решихме да сме с влака последно . Има ли банкомати на гара Halkili? От къде можем да си купим карти за нет, след  като слезем? Kлетки за багаж на Сиркеджи ли има и каква им е цената някой , ако знае?
Видях , че Долмабахче и музеят Рахме Коч не работят в понеделник. Идеи с какво да уплътним този половин ден? Предвид актуалните цени за вход на забележителностите, ще се наложи да посъкратя предвидените обекти.
Засега съм набелязала -  Долмабахче, Рахми Коч, Пиер Лоти, Св. Стефан, Миниатюрк , Чамлъджа , Египетски пазар , Капалъто , Таксим + шопинг задължително( благодаря на Пепел от рози за идеите) . Ще се радвам на идеи и помощ. Ще се движим лежерно, без препускане , предвид че ще сме с две деца.

# 129
Опитвам се да наглася програмата за два дни и половина в Истанбул през ноември  понеделник  , вторник и четвъртък(13,14 и 24.11) .
Решихме да сме с влака последно . Има ли банкомати на гара Halkili? От къде можем да си купим карти за нет, след  като слезем? Kлетки за багаж на Сиркеджи ли има и каква им е цената някой , ако знае?
Видях , че Долмабахче и музеят Рахме Коч не работят в понеделник. Идеи с какво да уплътним този половин ден? Предвид актуалните цени за вход на забележителностите, ще се наложи да посъкратя предвидените обекти.
Засега съм набелязала -  Долмабахче, Рахми Коч, Пиер Лоти, Св. Стефан, Миниатюрк , Чамлъджа , Египетски пазар , Капалъто , Таксим + шопинг задължително( благодаря на Пепел от рози за идеите) . Ще се радвам на идеи и помощ. Ще се движим лежерно, без препускане , предвид че ще сме с две деца.
Благодаря за насоки и аз ще взема някой теща от Вас Blush
Ако не сте ходили ви препоръчвам и цистерните/водохранилището Йеребатан

# 130
Ирен, 😍 с две деца мисля, че това, което си предвидила стига, че и е в повече.
То само в Рахми Коч може да стоите цял ден.
Не зная колко са големи, но ако добавите и един аквариум и шопингът ти отива на кино. 😂
Направи си план според техните интереси все пак, че да не ти мрънкат и да ти развалят кефа.

# 131
Пепелче, на 2 и на 13. Аквариума ще посетим в Генуа. Ние ще  сме на круиз. Два дни сме в Истанбул, после ще обикаляме в Гърция и Италия и се връщаме обратно в Турция - първо в Кушадасъ и после пак в Истанбул.
Това са обекти, които съм набелязала, не е задължително да минем през всички.
Митко, била съм в Йеребатан.

# 132
Ирен-  по бул Истиклял - Музей на Илюзиите и Музей на восъчните фигури.
Хем не е далече и е само по тази улица.

Я кажете , моля , има ли линия на корабчетата , която да покрива маршрута Kabatas - Istinye ? Нещо не мога да се ориентирам по разписанията в страниците на корабните компании 😊
Погледни тази линия дали ще ти хареса. Simple Smile https://sehirhatlari.istanbul/en/timetables/domestic-trips/bogaz … rom-bosphorus-167

Допълвам се с нещо, което ми се стори интересно - магазин за вещи, забравени на летището. 😂
https://www.instagram.com/reel/CyAkHgwg6UZ/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 20:08 от pepel_ot_rozi

# 133
  • София
На гара Halkili няма нищо. Клетките на Серкеджи -50 лири за 12ч.

# 134
Здравейте,  мислите ли , дали войната в Израел повишава риска в Турция в момента,  по специално за Истанбул

Общи условия

Активация на акаунт