🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 671
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
от доста време обмислям една екскурзия до Истанбул и тази година вече се надявам да се осъществи.
Иска ми се да отидем април месец цялото семейство.
С две деца сме на 10 и 16г.
ММ не иска да шофира, така че вариантът ни е организирана екскурзия.
Въпрост ми е, дали да изберем такава, или да се самоорганизираме и ползваме само автобусен превоз до Истанбул.
Никога не сме ходили, не знам турски, ще се оправяме с английски.

# 211
  • sofia
Здравейте, изненадващо решихме да посетим любимия град и ми се иска да изненадам компанията с някое ресторантче за вечеря в района на Галата, Моста или Тексим. Хотела ни е в тази част. Все ходим в Гюней, точно под Кула Галата и ми се иска разнообразие. Ако някой се сети за посетено и готино местенце ще се радвам да пише, въпреки,че там всички са готини!

# 212
Здравейте,
от доста време обмислям една екскурзия до Истанбул и тази година вече се надявам да се осъществи.
Иска ми се да отидем април месец цялото семейство.
С две деца сме на 10 и 16г.
ММ не иска да шофира, така че вариантът ни е организирана екскурзия.
Въпрост ми е, дали да изберем такава, или да се самоорганизираме и ползваме само автобусен превоз до Истанбул.
Никога не сме ходили, не знам турски, ще се оправяме с английски.

Отидете с нощния влак. Спален вагон. За разлика от автобуса, можете да поспите или да станете да се разтъпчите. Единственият минус е, че будят и свалят на границата.

# 213
За кулата Галата - с М2 на спирка Шишхане. Спирката е много близо до кулата.
Дам , Шишхане е близо до кулата, но те искат да видят площад Таксим и Истиклял за това препоръчах слизане на спирка Таксим и от там надолу да минат по всички набелязани места.

Дами ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ  за помоща която ми оказвате,свалил съм си написаното и сега го заучавам през гугъла Joy,но винаги има едно голямо но ,сега мойта булка е решила да ходи на гости на Али Раза в къщата от Листопад каквото и да значи това. И сега молбата ми е знаете ли къде се намира това чудо на турското стройтелство и как да го намеря,всякакво инфо ще ми е от полза Blush

# 214
  • Димитровград
Има го адреса на първа страница.
Скрит текст:
Beylerbeyi, Şemsi Еfendi sokak 9, Üsküdar, Istanbul

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 19:41 от papaone

# 215
  • София
Mitko, въпросната къща се намира в Бейлербей. Не съм ходила и не знам адреса, но май в първи пост има указания. Но... ходилите са споделяли, че къщата е с голям дувар и нищо не се вижда. Виделите нещичко бяха молили съседи и от там са зърнали къщата. Друг пък беше улучил ремонт и бяха помолили работниците да ги пуснат.

По-добре заведи жената в Саръйер. Там ще види поне 2 от къщите, които се срещат по сериалите. С много кратка разходка от пристанището по крайбрежната улица ще види тази къща и тази. Даже, ако на втората къща превключиш на заснемането от 2014 г., се виждат и камиони със снимачна техника. Simple Smile От ферибота също може да познае някои къщи.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:12 от Таня67

# 216
  • София
Вечеряхме, попрехвърлих 'Опасно изкушение' (пф колко още могат да го разводняват?!), направих си чаша Евкалиптов чай, закупен от Египетския пазар под чинно ръководство тук и прехвърлям любимата ми тема. Тази есен така и не се получи Истанбул, мрън. Мъжо все ме бъзика, че ако затръгна нанякъде със самолет с прекачване в Истанбул, няма шанс да продължа 😉 Та нищо специално, само наминавам ❤️

# 217
По повод евкалиптовият чай и онези прозрачни ,,кристали,, къде да ги търся😃
Вече му дойде времето (живи и здрави, след 24часа ще потеглим) гледам,че времето ще е хубаво най-после ,че април ме валя дъжд, сега края на септември пак ме валя дъжд....стига вече😁😀 искам слънце, топлина,разходки + миризма на печени кестени

# 218
  • Монтана
По повод евкалиптовият чай и онези прозрачни ,,кристали,, къде да ги търся😃
Вече му дойде времето (живи и здрави, след 24часа ще потеглим) гледам,че времето ще е хубаво най-после ,че април ме валя дъжд, сега края на септември пак ме валя дъжд....стига вече😁😀 искам слънце, топлина,разходки + миризма на печени кестени

Прозрачните кристали си ги взех от магазин за сладки изкушения - баклава,локуми и т.н

# 219
  • Варна
Да ви разсмея малко...
Онази нощ сънувах ли, сънувах Чанаккале.
Направо се накъсах цяла нощ да го сънувам.
В съня си знаех, че съм в Чанаккале и като се събудих помнех съня.

То бяха едни природни красоти в туй ми Чанаккале ... голяма красота, но в съня ми беше разположен на висок бряг с гледка към морето и дори част от съня ми беше как на този висок Чанакски бряг, две кучета правят секс, хахаха
Кажете ми, това какво е ?!?!

Събуждам се и си викам, ще трябва да прочета и разгледам този квартал в Истанбул.
Може би неслучайно го сънувах ли, сънувах.
Влизам в темата, връщам страници назад, назад, търся, търся, защото си мисля, че четенето в темата ми е повлияло.
Бре, няма нищо за Чанаккале .

Чукам в гугъл, то не било Истанбулски квартал, а цял отделен град, хахах

# 220
Съседите лекинко ме издразниха. Един Версай е 20 евро, те направиха Топкапъ-то 35 евро. Водохранилището, дето се разглежда за 15-20 минути -15-16 евро. Инфлация ,разбирам, ама няма мярка вече.

# 221
Така е с цените, и за мен е прекалено. Струва ми се, че единственият вариант да паднат, е да има сериозен спад в посещаемостта. Но за съжаление не виждам как ще стане с тълпите туристи, посещаващи града.
Още мд боли колко пари платихме семейно за посещение на ТопКапъ. И хайде, там да кажем можеш цял ден на изкараш, голямо е, но за обекти като Йеребатан или Кулата наистина е прекалено...
MissNoir, наистина е на море Чанаккале, е, не е на високо, но все пак отчасти си уцелила Laughing

# 222
  • Димитровград
Нови цени за мостове и магистрали в Турция.
https://www.dnes.bg/world/2023/10/25/poskypnaha-toltaksite-za-ma … -v-turciia.586987

# 223
Здравейте!
Отдавна искам да посетим Истанбул. И понеже ще сме с деца на 13г. и 6г. мисля да посетим подходящи за тях места. Може би за 3 нощувки - 4 дни. Искам задължително:
1. Да направим разходка с корабче по Босфора.
2. Да се качим на кулата Сапфир и виртуална разходка с хеликоптер.
3. Да посетим някой от аквариумите.
4. Леголенд, може би.
5. Да посетим азиатската част.
6. Миниатюрк.
Ще се радвам да споделите за деца атракции и да са комбинирани подходящо, за да стигне времето. Ще пътуваме с кола, не съм сигурна, че с градския транспорт ще се справим, а и малкото дете не знам, колко би издържало.
Как бихте си организирали подобен вид екскурзия?
С какъв транспорт бихте тръгнали?
Какви места бихте посетили с деца на тази възраст?
Ако знаете за пътеписи с подобни изисквания, моля да ги споделите.Relaxed

# 224
Така е с цените, и за мен е прекалено. Струва ми се, че единственият вариант да паднат, е да има сериозен спад в посещаемостта. Но за съжаление не виждам как ще стане с тълпите туристи, посещаващи града.
Още мд боли колко пари платихме семейно за посещение на ТопКапъ. И хайде, там да кажем можеш цял ден на изкараш, голямо е, но за обекти като Йеребатан или Кулата наистина е прекалено...
MissNoir, наистина е на море Чанаккале, е, не е на високо, но все пак отчасти си уцелила Laughing
Цените започват да стават наистина сериозни. Вече няколко пъти хора около мен правят сравнение с цените на  други световни забележителности. Входните такси в  Истанбул изпреварват европейските все повече. И това няма да са последните увеличения, ето сега увеличават още пътните такси,мостовете. Преди началото на следващият сезон ,ще ги вдигнат пак....два пъти да минеш през Осман Гази моста са 600лири почти....40лв. Все някога ще дойде краят на опашките пред Долмабахче,Топкапъ...за кулата пък изобщо да не говорим 400 лири за една гледка.
Обожавам Истанбул, влюбена съм в този град но наистина прекаляват. Опитват се да наваксат % от гърбовете на туристите. Двойният аршин,започва да дразни все повече.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:06 от Веве

Общи условия

Активация на акаунт