🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 586
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Пощите със сигурност не работят в неделя.

# 376
Поща (Ptt) има в района около Сиркеджи, работеше в събота но в неделя не. Имате 14 дни да заплатите магистралните такси после ще станат глоби. Може и по банков път да се платят...но ,ако успеете да купите стикера( сложете и поне 200лири там да има ) те ще си дръпнат парите след няколко дни,няма да имате проблем. Ако ли не ,пишете като се върнете ще съдействаме да си ги платите (има кой да помогне с напътствие)

# 377
  • София
Веве, 14-те дни са само за тези, които не напускат страната. В темата имаше глобени, защото са си купили стикера в деня на тръгването към България. Беше отразено плащането на магистралата към България, но от България не беше минало. Имам спомен, че на границата им взеха двойна такса на неплатеното. Ако служителят е благосклонен, може да се сети, че при наличие на достатъчно пари в стикера и това задължение на практика е платено, но не им отърва. По-хубаво им е да се правят на интересни и да глобяват. А и ако се зачетеш в правилата, специално са написали, че за чужденците няма гратисен период. Явно, за да няма разправии при напускане на страната след кратък престой. Признавам, че в момента не съм търсила, но преди 1 година четох всичко това много внимателно.

С търсачката лесно намерих дискусията. На тази страница сме коментирали. Започва от мнение 616. https://www.bg-mamma.com/?topic=1438908.615

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 01:15 от Таня67

# 378
Веве, 14-те дни са само за тези, които не напускат страната. В темата имаше глобени, защото са си купили стикера в деня на тръгването към България. Беше отразено плащането на магистралата към България, но от България не беше минало. Имам спомен, че на границата им взеха двойна такса на неплатеното. Ако служителят е благосклонен, може да се сети, че при наличие на достатъчно пари в стикера и това задължение на практика е платено, но не им отърва. По-хубаво им е да се правят на интересни и да глобяват. А и ако се зачетеш в правилата, специално са написали, че за чужденците няма гратисен период. Явно, за да няма разправии при напускане на страната след кратък престой. Признавам, че в момента не съм търсила, но преди 1 година четох всичко това много внимателно.

С търсачката лесно намерих дискусията. На тази страница сме коментирали. Започва от мнение 616. https://www.bg-mamma.com/?topic=1438908.615
На границата не взимат пътни такси😲 там плащаме глоби (за превишена скорост примерно) По повод 14 дни гратисен период,има една дама във Фейсбук група,беше отправила запитване към турското посолство и и бяха отговорили,че няма значение дали си чужденец или местен. Там редовно помагат/проверяват за пътни глоби и задължения по HGS. На мен от там ми е цялата информация и никога не са ме подвели. Сега ще разгледам да видя какво точно е писано.
P.S. Видях ,какво е писано но ....аз лично смятам,че има някаква грешка тук....На границата не се събират такси от тол системата. Нашите пари бяха отчетени също 3дни след,като вече бяхме влезли в Бг. Специално следях нещата ,защото ние доста обикаляхме и аз до зареждах онлайн пари за да съм сигурна,че ще стигнат. На излизане от Турция платихме пътна глоба (радар на Чанакале и там важеше правилото ако платиш в рамките на 14 дни се ползва 30% отстъпка ,нищо че не сме техни граждани) имахме пари в стикера и имахме цяла магистрала от Бодрум посока Чанакале +моста и т.н абе дължахме повече от 350 лири,които бяха дръпнати след три дни.

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 01:31 от Веве

# 379
Сърдечни благодарности на всички! Още в понеделник ще купим стикера и дано всичко да е наред!

# 380
Докато сте на тема Ptt можете ли да ми кажете колко е таксата до Истанбул ( само до европейската част )?
Първия път заредихме 200 лири, втория още толкова, а ни предстоят още няколко посещения и искам да си направя сметка.
Весели празници!

# 381
  • Бургас / UK
Докато сте на тема Ptt можете ли да ми кажете колко е таксата до Истанбул ( само до европейската част )?
Първия път заредихме 200 лири, втория още толкова, а ни предстоят още няколко посещения и искам да си направя сметка.
Весели празници!
Таксата от Одрин до Истанбул е 24 ТЛ , поне октомври беше толкова , но не съм чула за повишение. Аз имах странен случай тогава, на отиване не ми беше взета такса, а само на връщане.
Ето

Така и не разбрах причината, но е факт 😀

# 382
  • Димитровград
И аз имам едно безплатно преминаване, но сигурно е било празник.
Скрит текст:

Линк към актуалните цени на магистрали и мостове в Турция

Информация за автомобили с чужди номера

Проверка за глоби от неплатени магистрални такси

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 12:23 от papaone

# 383
От януари месец се очаква около 50%повишаване на пътни такси и около 25% за мостове...дано само докато стане време за почивките не ги вдигнат още веднъж, като гледам курса на лирата...

# 384
Сърдечни благодарности за оказаната помощ по отношение на стикера. Още в понеделник сутринта бяхме в пощата. Служителката знаеше английски и бяхме готови за 5 минути. На границата всичко мина, което означава, че стикерът е бил активиран до сряда.

# 385
Истанбул през годините... https://www.instagram.com/reel/CzR5bBIM8vL/?igsh=MWxramQwMDZ6N3Z1Mg==

С това ви пожелавам весело посрещане на новата година! ❤️
И до нови срещи тук и в Истанбул! 😉 😜

# 386
ЗдрАвейте искам да попитам къде се закупува hgs stiker ,ако тръгна от малко Търново към Истанбул и колко струва пътуването от малко Търново до Истанбул .

# 387
  • на Мелмак
Поздрави от любимия град!
Все така динамичен и прекрасен Heart
Нямаме план, по течението се носим.
Ще търся японските палачинки, да ги опитаме.
Може ли помощ?
Че с телефона нещо не успявам.
Но успях да се блокирам днес с лимита ми. На грешния оператор съм се закачила Sunglasses

# 388
https://www.instagram.com/reel/Cw0Iz7loyzO/?igsh=MWl1MWt4bHR2amc3Zg==

Адресът е в коментар под видеото.
Приятно хапване! 😉 😜

# 389
  • на Мелмак
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт