🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 60 296
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Здравейте, предстои ни пътуване до Истанбул с двама пред-пубертети (9 и 12г), целта ни е да обиколим местата, които за тях ще бъдат интересни: басейн Аква Флория в Мол Истанбул (казаха ми, че той е най- добрият и няма смисъл другите да ги посещаваме); Парк Миниатюрк; музеят на мадам Тюсо; Имало някаква болница за костенурки(??); огледален лабиринт; музей на играчките Балат (кой от двата Тюсо или този ще ни посъветвате да посетим?); Леголенд; wox turkey illusion and toy museum (този музей кой се пада, дали не се повтаря с някой друг?); фflyzone (ако е за по-малки няма да го посещаваме); паркът на джунглата;сафари; обърната къща със снимки (била близо до миниатюрк, или се бъркам); музей на селфитата; sapphire tower; dogave yasam kompleksi (било най-големия зоопарк, заслужава ли си ?); isfanbul tema park; Иска ми се да посетим един от музеите им да посетим, но кой ще е най-добре?
Периода за който искаме да сме е пролетната ваканция (31.03-05.04). Идеята ми е да не се натоварваме с много обикаляне, по-скоро по-лежерно.
В процес на търсене съм на хотел със закуска и с паркинг, ама сигурен паркинг, дори предпочитам да си заплатя за паркомясто. Можете ли да ми помогнете с това кое кога да посетим, защото това е първата екскурзия, която организирам сама и малко ми е спечено, особено като сме с деца.
Благодаря предварително!!!

# 661
  • София
Цитат
басейн Аква Флория в Мол Истанбул (казаха ми, че той е най- добрият и няма смисъл другите да ги посещаваме)
Предполагам, че имате предвид аквариум Истанбул във Флоря, а не басейн. Да, голям е и може би не е нужно да ходите и в друг.
Цитат
Парк Миниатюрк
Не знам колко ще им е интересно. Това, че има малки "къщички" едва ли ще ги заинтригува. Има смисъл, ако се познават обектите и на място се разпознават.
Цитат
музеят на мадам Тюсо
Не съм го посещавала, но от споделеното тук знам, че повечето фигури са на турски известни личности, които ние не познаваме.
Цитат
Леголенд
Определено не. Всички споделят, че е интересен за съвсем малки деца (до 5-6 години). Другите скучаят.
Цитат
sapphire tower
Мисля, че ще им хареса. Едва ли са се качвали на небостъргач. Има и 3Д кино - с хеликоптер се обикалят известни дворци и музеи. От тази гледна точка бих го оставила за последния или предпоследния ден, за да са видели поне някои от местата.
Цитат
isfanbul tema park
Това Виаленд ли е? В Гугъл ми излиза, че е временно затворен. Пак от темата знам, че повечето от атракциите са свързани с вода и се посещава лятото.

Другите неща не са ми познати. Зоопарк мисля, че има в много далечен квартал и май не си заслужавало да се пътува до там. Има и делфинариум, който е на по-достъпно място (на края на Златния рог). Даже срещу някаква не малка сума, може да се плува с делфини.

Предложение от мен - музеят на Рахми Коч, разходки с корабчета.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 19:55 от Таня67

# 662
Само да допълня Таня - аквариумът Аква Флоря не е в мол Истанбул, а в мол Aqua Florya. Другият аквариум / Sea Life/ е в мол Форум.

# 663
mademoisell90 препоръчвам музеят на Рахми Коч, музеят на Мадам Тюсо, отидете в комплекса към джамията Чамлъджа има музей той няма да им е интересен , но има страхотно светлинно шоу безплатно е посещението, можете да се качите на хълма Пиер Лоти с Телеферик (кабинков лифт), за дворец , изберете някой малък,  пример Кючюксу, цената е 130 лири има страхотна гледка към Босфора, наблизо е Анадолската крепост можете да ползвате  корабчетата от Юскудар до Анадолската крепост, аквариум Истанбул.
Ако се сетя още нещо ще пиша.

# 664
Тъкмо съм по темата за децата с това видео за магазин Хари Потър. 😂
https://www.instagram.com/reel/C3LTkeRtwU4/?igsh=MnFtcngxYTRoeGxq

С такива ИГ примамки вече два дена пълня един файл и още не съм готова.
Но пък ще имам обекти за посещения (напоследък май повече сладкарници 😉 😜) до края на живота си. 😂
Ужасно е трудно при толкова много идеи и изкушения да стъкмиш лека програмка за 3 дни.
Ето например едно лесно предложение.

https://www.instagram.com/reel/C3KSI52CzGQ/?igsh=MXBnYms2cjEzdmVoZQ==

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 22:39 от pepel_ot_rozi

# 665
  • Някъде в Европа...
Мадмоазел, момчета, нали? Водих моят за пръв път точно на 12 г..мисля, че сте пропуснали най- интересното - м. Рахми Коч. Моят син беше най-впечатлен....Тогава го водих в Исфанбул цял ден + 3 те зали, но времето беше тоопло - средата на септември - и работеха и водните атракции (хареса му, сам се качваше на голямото влакче няколко пъти), Сапфир (хареса му), в аквариум не пожела (ходил е в други, не му е интересно), Леголенд (било за бебета, според него), но в Рахми Коч бе като ошашавен, прекарахме над половин ден там, тръгна си със сертификат от подводницата...Разходихме се и до Кадъкьой с корабче, а на връщане с Мармарай (като атракция му го "проведох")..Не искаше в джамии..Нощна разходка по Истиклал- не искаше да се прибираме в хотела и след Истиклал, за да удължим времето навън, поиска да вървим пеша до хотела в Лалели, близо до метрото Йеникапъ 🤣. Прибрахме се в 2-3 ч посред нощ, бяхме двамата сами на тази разходка 🤣За двата и половина дни, преди 5 г., толкоз...Как издържа това дете тези 2 дни, още се чудя - аз исках да се прибираме в хотела, той не, излизахме сутрин в 8 ч. и се прибирахме след полунощ, в малките часове...

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 01:17 от AIR

# 666

Била съм в лондонския музей на Мадам Тюсо и много се разочаровах от турския. Изключително малък е, 3-4 зали. Да, има няколко фигури на турски актьори, но повечето са на разпознаваеми личности. Но билетите не бяха евтини и не си заслужава за нещо, което се разглежда буквално за 20 минути.

Иначе подкрепям останалите за Музея на Рахми Коч. И моите деца, особено синът ми, бяха впечатлени от него, въпреки че отидохме, за да влезнем в подводницата, а точно тя не работеше тогава.
Аз букнах хотелче,да видим
Иншаллах 🍀🍀🍀

Аамин, аамин Grinning

# 667
Струва ли си да посетим джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden с пеещи фонтани? Светлинното шоу на фонтаните дали ще е хубаво през деня, на дневна светлина!?

# 668
За джамията да,за фонтаните през деня по скоро не

# 669
В отговор на вечния въпрос в темата Simple Smile: " Къде да отседнем? Препоръчайте ми хотел!" , едно видео от мене:

https://www.instagram.com/p/CynJuFjsw44/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

И малко дворци, събрани в едно видео.
Цените са от септември месец 2023, така че е възможно да не са актуални!!!

https://www.instagram.com/reel/Cxs9-zHN56Y/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 14:57 от pepel_ot_rozi

# 670
Струва ли си да посетим джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden с пеещи фонтани? Светлинното шоу на фонтаните дали ще е хубаво през деня, на дневна светлина!?
Пеещите фонтани не са нищо особено и вечерно време. Честно казано си загубихме времето аз и дете на 11 г.

# 671
  • burgas
На мен Пеещите фонтани ми харесаха много.Няма опция да кача клип.Джамията също-гледката от площадката е невероятна.

# 672
Здравейте! Препоръчайте ми добра оптика за диоптрични очила в Лалели, Истанбул. Предварително Ви благодаря!

# 673
Здравейте, ние планираме да пътуваме петък вечер към Одрин с пристигане късно вечерта. Как да си платим и има ли къде да платим пътните такси. Ако е някакъв проблем, обмислях нощувка в Свиленград примерно. Въобще не мога да се ориентирам  в плащането на таксите. Струва ми се много сложно. Целта е да отидем до Истанбул. Ако може някой да обясни как става плащането.

# 674
  • София
Здравейте, ние планираме да пътуваме петък вечер към Одрин с пристигане късно вечерта. Как да си платим и има ли къде да платим пътните такси. Ако е някакъв проблем, обмислях нощувка в Свиленград примерно. Въобще не мога да се ориентирам  в плащането на таксите. Струва ми се много сложно. Целта е да отидем до Истанбул. Ако може някой да обясни как става плащането.
До Одрин няма пътни такси. Магистралата за Истанбул започва след него.

Общи условия

Активация на акаунт