"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 488
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Охх момичета още сте с кореми, а аз сякаш не съм била. Стискам палци лесно да излизат предстоящите бебоци.
Pischi, много си силна да знаеш ! Много сили се иска за това през което преминаваш. Бъди горда със себе си, гушкай големия и знай че скоро ще стане трудно с 2 😆 Чудесно си споделила за кърменето ! Момичета , не се притеснявайте и се свържете с консултанти, защото често предлагането на АМ е началото на края на кърменето .
Аз да се оплача .. таткото ни днес се наложи да отиде на работа , а аз имах ужасна нощ с мрънкащо бебе Sad съжали ме все пак и го взе и отидоха  към 6:30 в другата стая и ме изчака да се понаспа до 10:30 , като разбира се към 8:30 пак кърмих.
Моето човече си има рефлукс… вчера посетихме и гастроентеролог . За късмет поне наддава, изцяло на кърма и на поискване е. Качил е 570гр за 14 дена. Хапва си, но гърба ми е много зле от кърмене и носене !! От болницата ме боли и всяка вечер мъжа ми ме маже и разтрива и пак нощем с кърменето става зле. Този път не мога да кърмя легнала заради рефлукса.
Малкото човече спи много зле, постоянно ръмжи, проплаква, чуваме как се връща храна, повръща по малко . И обща взето е спокоен само на ръце върху някой . Сега взех сироп за рефлукса и естествено го повърна след като му го дадох..
Днес излизах сама с колата с двете деца. Каката ни е изключително добра и само ми е от помощ, обаче малкото на връщане в колата като каза ще реве … е хора 15 Мин до вкъщи рев и дране на задната седалка, аз шофирам под стрес и в гаража го взех на ръце и така се успокои и се качихме до вкъщи. Не успях да се наям, защото пак рева като го оставих легнал сам и въобще имам си ревльо с болки от рефлукс, искащ на гърда и на ръце 💙

# 151
Miss, има специални възглавнички за да няма рефлукс, може на първо време да сложиш нещо под матрачето за да го надигнеш. В никакъв случай не го оставяй да спи на напълно гладка повърхност. След хранене го слагай на рамото си, като двете рачички да бъдат на гърба ти и го тупкай по гръбчето докато хубаво и звучно се оригне. А за да избегнете колики може да му даваш по 20 капки еспумизан преди всяко хранене, водичка на бебетата се дава само да си изплакнат устата т.с. 1 глъдка. Най вече важно е да не преяжда, има лакоми бебета 😁 и ако не го спреш в даден момемент преяжда. Опитай така 😉.

# 152
  • Варна
Благодаря, Вили. Всичко предложено правя, всичко давам , пози за кърмене нови пробвам , ама то такова напъване и бам връща храна . Дори коша полегналия съм повдигнала, спи само във възглавница за кърмене направена на гнездо и с Горна повдигната част… ама ще мине.
Дъщеря ми също беше с рефлукс , но тя не ревеше така, а само ръмжеше. Ама това нали е мъж и му се чува бая гласа от дискомфорт. И разбира се явно е лаком щом за 14 дена на качил 570гр., а лекарката вика че за 14 дена трябвало да върне теглото си при раждане 😂😂😂😂

# 153
Ето ме и мен с голямата новина и тук - бебка Ния си избра 10.10 да се появи на бял свят, 3100 гр., 50 см. 🩷

Родих естествено, за 12 часа от първите контракции, с оксктоцин, защото болките бяха сериозни, а разкритието все си стоеше 3 см. в продължителност на 2 часа и с епидурална, защото за 2 часа на окситоцин за разкритие до 6 см., ми се разказа играта. Не съм за раждане без упойка, или поне не първото. 😅 Имам доста шевове от спонтанни разкъсвания, вероятно малко се пресилих в бързината да напъвам, но като цяло съм доволна от емоцията на самото раждане и пак бих извървяла пътя.

Малката засуква перфектно, аз от 1 денонощие я слагам на гърда на всеки 3 часа, но още нямам мляко. 😔 При вас кога слезе млякото и давахте ли АМ дотогава? Тя има изключителен апетит, а в Болницата от различните служители получавам противоречиви препоръки и се притеснявам, че с това АМ, което започнах да й давам след като съм я слагала да стимулира гърдите ми, ще объркаме работата с кърменето. 🤔

# 154
Emay честита да ви е беба Ния 💗💐!
Ще ти тръгне кърмата като мине стреса на тялото от раждането 😉, продължавай със стимолирането.

# 155
Emay, здрава и благословена да е Ния! Flowers HibiscusHeartpulseFlowers Cherry Blossom
А ти бързо да се възстановиш!

# 156
  • Варна
Честита да е Ния. Бързо въстановяване на теб. Слагай я често на гърда да стимулираш и знаеш, че стомахчето й му трябват капки коластра и ще е сито. Прецени дали реве от глад истерично да й даваш АМ. Аз може би не бих … по-често бих я слагала на гърда и да оставям върху мен да ме усеща и аз нея.

# 157
Ехе, браво Emay, дойде и твоята шушка, честита да е и много здрава, да ви радва! Flowers Bouquet

Така както го описваш и моето раждане мина по подобен начин, без окситоцина, но с друг вид индукция. Поне за 2 часа си стигнала 6см разкритие, аз за 2 часа едвам добутах до 3см и се молех по-бързо да ме упояват. Но вече е забравено Blush Мъниците си струват всяка болка.

Продължавай да си я слагаш на гърда, защото аз закъснях, от незнание, го сложихме повече от 12 часа сред раждането и сега е мъка на всеки следващ етап.

# 158
  • София
Emay, добре дошла Ния в живота ви, да расте здрава и щастлива Heart

За кърменето не се колебайте да търсите консултант по кърмене или акушерка, още докато сте в болницата. Страшно много помагат тези жени. Една акушерка беше препоръчала и книгата на Христина Янева - Хедра, “Всичко за кърменето” като най-изчерпателна за проблеми и въпроси.

Аз успях да хвана личен лекар за новородено по ваш съвет. Наистина в София е супер трудно и тази жена не записваше нови, но явно й стана жал, че съм 39 седмица и гънах корема насреща та се смили и ми каза да й се обадя като родя да се уговорим Blush Та поне отметнах още един належащ въпрос.

Днес ходих за втори път на запис на тонове, този път се занесох във филиала на болница Надежда в Парадайс мол за разнообразие. Ама съм яко озадачена - цената в Шейново на записа на тонове е 40лв като миналата седмица ме положиха в едно легло без предпазно покривало, дето лягаме една след друга без почистване, а в частната болница ме настаниха в един чист кабинет с нов апарат, изпратиха ме с подарък една чанта мостри козметика и ми взеха 28 лв Hushed
За първи път виждам такава разлика в цената в полза на частната болница.
Тоновете са ок, но контракциите ми все още са никакви. Вчера бях на жк и каза, че шийката няма никакво скъсяване, не мога да разбера дали и главата продължава да слиза и да се намества, много уклончиво ми отговаря и се притеснявам да не се окаже накрая, че не може да слезе в малкия таз и да е трябвало секцио. Плацентата гледам я е написал 2 група, иначе води каза имало достатъчно.

Също се чудя как да подходя другата седмица, ако до термин все още няма промяна. Имам единствено уговорка за избор на акушерка, която ще чака да й се обадя като тръгне родова дейност и отивам към болницата. Там ще постъпя с нея и дежурния екип. Добре, но ако пренасям и не тръгва родова дейност къде да ходя да ме гледат - дали да си продължавам при моя доктор в дкц или да се запиша на частно и при някой в Шейново ей така да знаят че там се глася да се занеса.
Тоя сценарий с преносването честно казано яко ме панира, около мен познати така им индуцираха раждане което на 100% завърши с операция и баш получаваш и от двата вида раждане най-гадното…
Гледам да не мисля много, все пак има още цяла седмица до термина и сигурно като типичен български мъж и моето бебе явно просто не бърза да се отделя от удобството и да излиза Joy

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 16:03 от ragazza

# 159
Благодаря, скъпи момичета!

Ако се повтарям и тук, ще ме извините, но аз родих преди термин и то без индуциране (бяхме насрочили дата 13.10 за индукция, терминът ми е на 16.10), почти гарантирано заради препоръките на акушерката за домашни хитрини. Към датата на раждане бях вече 10 дни на чай от малинови листа, от 8 дни слагах вагинално масло от вечерна иглика (още при първото слагане през нощта усетих едни придърпвания в шийката) ииии деня преди нощта с контракциите ядох ананас за пръв път през бременността. Беше ми адски голяма мечта да не е секцио, да не е планирана точна дата от мен и доктор и за седмица разлика между два прегледа от никакво разкритие, твърда шийка и т.н., бях на втория със супер показатели, че предстои всеки момент.

Аз изпуснах момента с ранното слагане на гърда и много ме е яд на себе си, защото малката не спря първите часове от раждането да суче с устичка на сухо. Консултантката по кърмене каза: от утре сутрин започваме (може да съм й изглеждала уморена и изтормозена от раждането и да ме е съжалила), но първия ни опит беше 20 часа след раждане, та сега наваксвам още. Гърдите ми започнаха да отичат и нямам търпение да овладея отока и да видя дали ще отприщим нещата. Иначе, именно в болницата теориите се разминаха - консултантката казва - може АМ за добавка, акушер казва - на ваша отговорност ви го давам, ще разглезите детето. Ще го карам на усет, с идея за минимално допълване с АМ, в много крайни случаи. На Хедра слушах аудио книгата и за пръв път ме е яд, че не си купих хартиено издание, а слушах аудио - нищо не помня, а сега превъртам записа и нямам идея къде е ставало дума за някои конкретен проблем. Доста тъпо от моя страна.

La Foie, тези екстра 3 см. за два часа бяха най-болезненият епизод в моя живот 😄 Като се замисля, че 6 часа след прием в болница с 3 см. разкритие, родих, си мисля, че по-бавното е по-щадящо психиката и перинеума понякога. 🤣

# 160
Здравейте на всички! Не съм от вашата тема,но търся информация от по- напреднали майчета... Искам да попитам имало ли е някоя от вас, при която главата на бебето е вървяла напред и в един момент е спряла да напредва и се е изравнила със срока? Аз съм 24гс и съм се притеснила по този въпрос, затова търся " напреднали" бременни да кажат как са се развили нещата при тях.... Благодаря!

# 161
Освен главата, коремчето, прогнозното тегло напред ли са?

При мен тези три критерия точно до около 24 г.с. бяха над норма, имах и повишено количество околоплодни води, оттам ми вкараха съмнения за гестационен диабет и след тези седмици - всичко се върна в норма, че дори и малко под. Всичко беше наред на финала Simple Smile

# 162
  • София
Здравей, как ти го описа това “напредване” доктора и намирал ли го е за тревожно?
Знам, че ехографът дава отклонения и параметри като тегло и обиколки са ориентировъчни, а не категорични. А и щом сега обиколката се е нормализирала и няма някакви други индикации за проблем с плода, би трябвало да нямаш повод за тревога. На феталната морфология обикновено дават по-детайлна информация за развитието на бебето.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 16:49 от ragazza

# 163
Здравейте. Май не съм го обяснила добре... Всъщност всичко вървеше 10 дни напред , сега главата почна да забавя а крайниците и корема пак са доста напред. Един вид главата е по- назад от тях....

# 164
Здравейте. Май не съм го обяснила добре... Всъщност всичко вървеше 10 дни напред , сега главата почна да забавя а крайниците и корема пак са доста напред. Един вид главата е по- назад от тях....
Здравейте. До 36-тс седмица коремчето на моето бебе вървеше напред, а главичката малко назад. Сега в 38-ма при мерките всичко беше изравнено и в норма. Ако АГ не го отчита за проблем, не мисля, че има от какво да се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт