"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 465
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
Сега ще звъня на личната лекарка на каката тя ще бъде и на бебчо, но и първия път се бях уговорила предварително с нея.Имай предвид, че след като ви изпишат тя трябва да дойде на посещение така, че е редно да имате някаква предварителна уговорка или най-малкото да си избрала личен лекар.

# 136
Ооо да, задължително си намери предварително, зщото след изписването ще дойде на посещение, а и сега е много трудно с мамирането на педиатрите специално. Изобщо не е странно. Аз съм предопредила нашата още от миналия месец.

# 137
Привет, мамчета!
Малена, честито бебче! Да ви е живо и здраво!
На всички мами, на които им предстои - успех от мен, спокойствие и кураж! 💗🍀
Мис, на шести етаж бях. Вчера ме изписаха. Изключително тъжно изписване, когато една майка тръгне без бебето си. Общо взето не съм доволна от отношението. Когато раждах сина ми преди 2 години нещата бяха малко по-различни. Не знам на какво се дължи промяната. За 5 дни престой никой не дойде да попита как са ми гърдите и да ми обясни за цеденето (добре, че имам опит и се свързах с консултанти).
Но това го преглъщам, предвид състоянието на бебето и това, че не ме допускат до нея. За целия си престой я видях 3 пъти за по една-две минути (на раждането, ден след раждането и на изписването). Получавах минимална информация, единствено чакайки пред неонатология. От днес нататък - само по телефон. Състоянието й към вчера беше стабилно - още е в кувиоз и се провежда лечението. Оказа се, че е глътнала околоплодна течност и тази бактериална инфекция касае пневмония... това ми го съобщиха ден преди да ме изпишат. Важното е, че дишането е стабилизирано. Та, така... Цедя се аз през 2-3 часа, като правя и една нощна пауза от 4-5 часа. Вече количеството е около 80-100 мл. общо на цедене. Отокът спада. Започвам да замразявам и се моля срещата ни с малката душичка да е скоро 🙏🩷
Вчера си видях голямото бебе. Физиономийката му беше много смешна. Беше доста емоционално. Досега не се бяхме разделяли дори за ден. Вкопчихме се един в друг. Гушках си го цяла нощ и най-после поспах малко по-спокойно. Пита за бебето, като започна пак да ми сочи корема. Вече й знае името и му обяснихме, че скоро ще отидем да си я приберем. ♥️

# 138
И аз влизам днес в 39 г.с. Бях на тонове за първи път миналата седмица и апаратът отчете една две контракции, които изобщо не разбрах кога са били. Много по-силно усещам ритниците на бебето, то се движи непрекъснато, външно се гъне и опъва плашещо корема, нон стоп се шашкам да не се обърне седалищно. Имах вчера кофти като емоции ден и съответно цяла нощ ме блъска, мърда сякаш резонира веднага на тревогите ми. Като цяло забелязвам, че ставам по-бавно и ме натиска повече, иначе ми се струва, че спря да расте самия корем като обиколка…
Днес бях и на среща с избора си на акушерка в Шейново и се надявам, ако тръгне нормално раждане да мога да премина с нея през процеса.
Вкъщи се боря с пренареждане на мебелите в спалнята. Наложи се да продам тоалетката си за гримиране, за да наместим на нейно място нов скрин за бебешките вещи и кошарата, и ми е малко носталгично. Преди години бях много щастлива, че най-накрая имам кът за мен, ама много по-важен е новия член на дома Blush
Багажът за родилното иначе стои събран, дрешките са изпрани. Посъветваха ме да потърся педиатър и личен лекар за бебето, с който да се уговоря да ни има в предвид като се роди, но ми е странно предварително да говоря за нероден Петко. Вие правите ли стъпки в тази посока?

ragazza зависи къде живееш за педиатъра според мен. Аз съм от малък град и с голямата ми дъщеря не съм звъняла предварително. Когато се роди мъжът ми се обади и тя каза да звъннем в деня на изписването да се разберем следващия ден да дойде вкъщи. Сега говорих с педиатърката на каката и се разбрахме същото нещо. Но ако си от голям град - там май е малко по-сложно и е желателно предварително да се уговориш с някого. Защото знам, че доста педиатри отказват да записват нови деца и да не в последния момент да трябва да търсиш някого....

Pischi скоро ще сте всички заедно! Стискам палци да е наистина скоро и всеки ден да получаваш все по-добри новини! Heart

# 139
Pischi, дано бързо оздравее малката и да си я приберете!

Аз все още чакам да родя, термина ми е на 19-ти. Вече два пъти ми правят вагинален преглед, след който имам болки и прокървяване, последния беше вчера. Имам и разкритие, корема ми е постоянно твърд без болка, от време на време се появяват леки менструални болки в кръста, но бързо изчезват.
АГ предлага ако искам да отида да включи система и според него бързо ще станат нещата, защото съм била с 4 см. разкритие. Каза, че ако реша мога да го чакам да си тръгне само, но все пак не било добре много дълго да стоя с такова разкритие защото имало малък риск от инфекция. Иначе шийката все още е скъсена само на 50%. Засега чакам и обмислям какво да правя.

# 140
Аз бях с 4 см, които много бързо се увеличаваха, но имах контракции.Али аз не бих чакала.Дори и без система, няма ли вариант да те приемат поне за наблюдение 🙄
Писче напълно те разбирам ❤️
Желая ви в най-скоро време да си приберете принцесата, жива и здрава! 💕💕💕

# 141
Мери, не ми предложи наблюдение. Според него както е второ раждане много бързо щели да се случат нещата със система, но каза, че мога да изкарам и още няколко дни с такова разкритие. Иначе с първото раждане и мен ме приеха с 4 см. но ми бяха изтекли водите и раждането си беше тръгнало. Най-вероятно всеки момент ще е. Имаме уговорка утре да се чуем, да му кажа как съм и да решим какво ще правим.

# 142
Pischi, кураж!
Гушкайте се с баткото и мислете само позитивно. Скоро да си я вземете и да ѝ се радвате! Някой ден ще ѝ казваш какъв е боец.
И успех и сили и на останалите момичета, чакаме да дойдат бебоците лесно и безпроблемно.

Ние вече 1 седмица се адаптираме.
Общо взето с кърменето не върви и е мъка голяма. Още не ми е слязла стабилно кърмата и имам чувството, че не е достатъчно и че е постоянно гладен.
В болницата всеки нещо различно казваше и общо взето нещата не бяха направени както трябва, но си е и моя грешка, че разчитах, че ще има кой ще ми даде съвети.
Сега малкият е нон-стоп на гърда, за да стимулира. Давам му на поискване и понякога може и през 15 минути да спи и да суче и съм скачена с него по цял ден и нощ.
Не му ли дам се раздира и изпада в големи кризи. В болницата пък беше много муден, спал е и по 6-7 часа без да можем да го събудим по никакъв начин.
Общо взето се отчайвам, че стабилна кърма няма да слезне, за да започнем някакъв режим поне и всичко да е малко по-организирано.
Стимулирам и с помпа ако повече време остане да спи, но пък после не иска да суче от биберона и става омагьосан кръг - кърмата е изпомпана, но той си търси на гърда да стои и едвам му слагам в устетата да не стои гладен.
Като прочета, че на други кърма им слиза почти веднага и се чудя какво не направих както трябва Sad

# 143
Али разбирам, при теб е различно.Щом сте се разбрали с доктора, значи няма какво да го мислиш 🤭 Успех ти желая, и дано тръгне от самосебе си и се разминеш без система ☺️
Ла фойе много странна ситуация 🤔 Кърмата си тръгва и се регулира спрямо нуждите на детето 🤷 ..Защо не пробваш да се свържеш с консултант по кърмене?При мен например от седмица положението е трагично.През деня имам, вечер не..какво ли не пробвах😑 И Бобче е на смесено хранене, от там проблеми с изхождането и т.н..Яд ме е, но вече някак се примирих..защото и от тая помпа пък зърната ми са леш...Помрънках си и аз 🫣

# 144
  • София
Благодаря ви за съветите, от София съм и с личния лекар и педиатрите знам, че е на магия и късмет да се намери. Започвам да търся значи и да ходя да питам, докато още мога да влача корема Rolling Eyes

Кураж на всички, чета ви с вълнение и се надявам на леко разрешаване на всички тежки ситуации, през които се преминава. Женската природа е огромна сила, никога не е излишно да си го припомняме и да си изпращаме обич и вяра!! Heartpulse

# 145
Али разбирам, при теб е различно.Щом сте се разбрали с доктора, значи няма какво да го мислиш 🤭 Успех ти желая, и дано тръгне от самосебе си и се разминеш без система ☺
Ла фойе много странна ситуация 🤔 Кърмата си тръгва и се регулира спрямо нуждите на детето 🤷 ..Защо не пробваш да се свържеш с консултант по кърмене?При мен например от седмица положението е трагично.През деня имам, вечер не..какво ли не пробвах😑 И Бобче е на смесено хранене, от там проблеми с изхождането и т.н..Яд ме е, но вече някак се примирих..защото и от тая помпа пък зърната ми са леш...Помрънках си и аз 🫣

Мери и аз си усещам, че нещо цялото положение е странно и всеки ден съм в криза, че си тормозя детето и сигурно все е гладно, въпреки, че не се откача от гърдата на моменти. Акушерката ми ме наблюдава и дава съвети, но май наистина един консултант ще е най-добре.
И при мен 2 вечери се случи да нямам нищо по цяла нощ и на сутринта пак да тръгне все едно нищо не е било. Тоест ти през деня даваш кърма, вечер адаптирано ли? То и твоята бубичка ранко се появи, та представям си колко по-сложно е.
При нас гледам, че има по 3-4 нормални изхождания на ден, отделно пишкане, което все пак ще рече, че има ядене.
То вече стана така и, че ме ползва за залъгалка и не приема нито биберони, нито биби. Добре, че тия протектори ми спасяват зърната иначе не знам какво щеше да е.

# 146
Pischi, дано всичко е наред с бебчето ви и да си го приберете скоро! От сърце ти го пожелавам!❤
Относно кърменето - при мен кърма има, храним се доста добре. Давам и АМ само като сме навън и ако ми се наложи да изляза и не съм се изцедила НО в болницата първия ден след секциото не ми я дадоха и са и давали АМ. После на другия ден като ми я дадоха много трудно засука. Следователно на нея и е по - лесно от шише и понякога като е много гладна не може да засуче от гърдата и е рев, много се дразни. Опитвам се да избягвам шишето, но ми е трудно. Вие как се справяте?

# 147
Момичета, благодаря за подкрепата! ♥️ Габи вече има значително подобрение и тези дни ще си я приберем.

Относно кърменето:
Момичета, не се притеснявайте да се свържете с консултант по кърмене, дори можете да направите консултация вкъщи. Давам линк на телефоните по райони: https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Давам и един линк, където можете да проверявате кои лекарства и съставки са съвместими с кърменето (изключително полезно) https://www.e-lactancia.org/
В първият месец наистина кърмените бебета като скачени съдове с мама. Освен да осигури храна, кърменето е и утоляване на жажда, близост, успокоение. Няма как да имате режим в началото. По-нататък бебето само ще си направи такъв и ще имате по-големи паузи. Кърмете на поискване, така кърмата ще се регулира спрямо нуждите на бебчето. Може един път да суче 40 мин., може другият път да е 10 мин. Когато бебето наддаде и събере повече сили времето на кърменето се намалява. (Да, някой ден ще суче за по 5 мин.) Следете памперсите и се водете от бебето. Щом бебето се изхожда, значи кърмата му стига. Не ги оставяйте много, много да се ядосат от глад, понеже наистина е по-трудно засукването, особено ако гърдите са напрегнати. Можете първо да поизцедите малко на ръка и да приложите обратен натиск (в сайта на Хедра има инфо)
Следете за първите признаци на глад:
https://purvite7.bg/priznatsi-na-glad-pri-krmacheto/
La Foie, определено не е гладно с тези изхождания.
Вечер кърмата обикновено намалява като количество. Възможно е бебетата да сучат по-начесто вечер. През нощта-ранна сутрин лактацията е най-силна (мисля, че се падаше някъде към 3-5ч.)

# 148
Pischi, честита радост! От сърце ти желая да сте здрави и скоро да се съберете с малкото човече.
Аз също кърмя, но ми е изключително трудно, много упорито предлагам гърда, на моменти просто полудявам от безсилие, защото не се получава след 5-10 Мин борба, но не се отказвам. АМ е пил в АГ първите два дни и веднъж вкъщи, защото след като го накърмих, не спря да плаче и търси храна. Никога не съм предполагала, че това би било някакъв проблем, но ето че трудностите са налице. Отделно постоянно се чудя, дали е достатъчно количеството кърма, които моето момче приема, следя зорко памперсите - уж са като по учебник, но на 18 педиатърката ще си каже тежката дума, дано е покачил 200-300 грама.

# 149
Alina Стискам палци сами да се случат нещата бързо и безпроблемно!
Pischi Много се радвам за добрите новини - бързо да си я прибирате госпожицата вкъщи.

Аз днес бях на тонове и преглед - в 38г.с.
Всичко е наред - нашето момиченце вече си е изравнило размерите на главичка и коремче - до сега коремчето все беше напред. Измери я 3340, като всички в отделението казаха, че така като ме гледат и 4кг бебе ще родя, което лееееко ме притесни.

Плацентата ми обаче все още е първа степен и доктора каза, че ще се поносим... Надявам се да не пренося този път. От седмица имам болезнени контракции и се надявам това да е добър знак, но си действам с подготовката за раждане и ще се моля за добър финал. Още си ходя на работа, даже си карам по цял ден, въпреки, че трябваше да понамаля часовете, ама не ми се получава нещо... даже последната седмица изкарвам по 10 работни часа дневно, но ще почивам като родя - видяло се е Joy

Пожелавам успех на всички чакащи!

Общи условия

Активация на акаунт