"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 439
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,
Днес бях на доплер и тонове.
Отново коремната обиколка изостава с 2 седмици и 3 дни и лекарите са притеснени.
Изпратиха ме спешно на гастроентеролог и тя ме прегледа. Изписа ми Бусколизин 2х1, Биогайа и Фрезубин 2 ккал 2х1, както и диета (протеинова), тъй като съм много раздразнени черва и колит от 1 седмица пак не мога да ям почти нищо, защото болките ми са ужасни, а и от тях нито мога да спя, нито да правя каквото и да било.
Предния път я измериха 1750гр, а днес на доплера 2088гр, а аз съм 35+4 г.с.
АГ ми каза, че ми дава още 1 седмица да се помъчим с диетата и фрезубина да качи грамове малката. А ако ли не, най-вероятно ще я вади по-рано, но не каза колко. А, ако успея с диетата и протеина, ми даде дата 27.10, което е 38 г.с.

# 121
Надежда звучи много неприятно това с храненето 😩Стискам палци с диетата ти,малката да успее да дръпне, и всичко да е наред 🙏🍀❤️

# 122
Здравейте момичета,
Секциото мина добре, бързо. След реанимация, на сутринта бързо се изправих и започнах да вървя (второ секцио ми е) Разбира се, боли, няма как все пак е операция. Бях супер мотивирана следобед да си взема бебка при мен. Отидох в неонатология да поискам информация как е тя и разбирам, че е в кувиоз с кислород. По-късно ми съобщиха, че са й правили снимка и се установява някакво петънце в едното бяло дробче, което налага лечение с антибиотик и инхалации. Тоест, ще сме разделени минимум 5 дни. Назначени са й изследвания за бактериална инфекция. Благодарна съм на АГ, че реши да я извадим рано, понеже явно е имала някакво вътреутробно страдание.
Малко се сринах вчера психически, че седя в стаята и не мога да направя нищо. Докато говорих с мъжа ми да му съобщя, се чуваше "баткото", който плаче и ме вика...стана ми още по-мъчно.
Та, събрах се и звъннах на консултант по кърмене за да знам как да процедирам. Започнах да се цедя на ръка. В момента имам коластра. Все още не са ми отекли гърдите, но очаквам това да стане днес-утре.
Това е около нас.

# 123
Стиснати палци за мъничетата на Надежда и Pischi, кураж, момичета!
Приемам препоръки за колани, ако някой е ползвал и е останал с положителни впечатления.

# 124
Благодаря Ви за подкрепата!
Пия си хаповете и ям каквото са ми казали и лежа. Дано да дочака 20-тина дни още малката бубка.
Поздрави на всички!

# 125
  • Варна
Pischi, ще се грижат добре в неонатология за бебка. Виж ти да се справиш с психическата част. Предполагам ще ти е много трудно, но ще слизаш всеки ден долу да си я виждаш. За мен престоя в болницата беше неприятен и страшен, така че пиши ни да ти даваме кураж.
Надежда, стискам палци и аз да трупа грамчеха и ти да ядеш по-спокойно .

Момичетата с бебета изкарахте ли ги вече на вън 😃. Аз не робувам на онези 40 дена у дома и вече излизаме, обаче получих лоши погледи и коментара как така го изкарвам и то от непозната хора 😃
Той е толкова опакован и закрит в коша , че надявам се е защитен .

# 126
Ние правим кратки разходки в квартала, ама тя и Бобче е почти на 40 дни вече 🫣 По-скоро ме е страх заради вирусите, които върлуват в момента.Гледам да съм далеч от хора, и след като се прибера дрехите ги хвърлям за пране, въпреки че съм ги носила 20 мин 🤭.Малко параноята ме гони, но мисля че достатъчно зор минахме 😑, та го карам доста предпазливо и се надявам да я опазя до колкото е възможно 🥹
А иначе не ми дреме дали някой нещо ще ми каже общо взето.То и никой не е де, само ми чистият комшиите и питат "момче или момиче" 🤭

# 127
Мисля утре да го изведа за първи път, до сега е бил само на терасата, да видим как ще му се отрази разходката. По повод култовите въпроси номинирам естествено ли роди и кърмиш ли? Обръща ми се всичко, когато ги чуя за десети път през деня.

# 128
Благодаря за подкрепата! И успех на мамите, които им предстои раждане!
Уви, вчера не ми дадоха да я видя...Все още е на кислород. Разбрах, че ще й правят контролна рентгенова снимка. На лечение е с венозен антибиотик и се провеждат инхалации.
Психически вчера бях една идея по-добре, тъй като мъжът ми дойде и ми вдъхна кураж. Не доведе малкия, че да не се натъжи за мен и да ме търси после. От вчера вече гърдите ми са доста напрегнати и отекли, като през нощта бяха почти на камък. Гледам да цедя често, правя студени компреси. Нямам търпение днес да стане 12ч., понеже само тогава дават информация за бебенцата. Не мога да разбера каква е тази практика, при която не пускат майката да вижда бебето и това, че не мога да й дам поне коластра, която й е толкова нужна точно сега. Персоналът се среща с много повече хора извън работно време, отколкото една родилка. Нямам думи...

# 129
  • Варна
Pischi, абсолютно си права, но такава е практиката в нашето АГ. Стискай зъби, лекарите са добри и знаят какво правят.
Свържи се с консултант при нужда. На кой етаж си ? Питай и акушерките ..

Ние и днес една разходка направихме в Морската , но нямаме контакт с никой. За първи път се вози доста дълго в легналия кош , защото досега все в коша за кола правихме разходките и там нали е една идея по-изправен и му харесва, а днес брах страх в легналия кош , но го подпрях от всички страни с одеалце и отново беше сгушен и изкара 1 час друсайки се по улиците 😂

# 130
Честито на всички родили момичета!

Аз също влязох в редиците, вчера с планово секцио се появи и нашето момченце. Blue HeartВсичко мина нормално, за щастие.

Общо взето съм приятно изненадана, така да се каже, от секциото. Не мога да кажа, че не боли, но определено не е това, което очаквах - доста ме бяха наплашили. Да живеят обезболяващите! Grinning Първите един - два часа след това боля доста, но след това почнаха системите и стана съвсем търпимо. Днес е по-труднично ставането, но определено не е нещо страшно. От обяд малкият си е при мен и се оправяме. Момичето, с което бяхме заедно, се чувстваше по същия начин, а и двете не търпим особено на болка (аз даже съм страшна лигла по принцип). Така че на тези, на които им предстои - кураж, не се пренавивайте за нещо, което може съвсем да не е така.

# 131
Честито бебче, Malena1! 💙 Няма нищо по-хубаво от това в този момент да си с толкова позитивни спомени, и екипът явно е подходил на най-високо професионално ниво. Късметлии сме, че имаме възможността да раждаме в условия на напреднала медицина.

Блажено завиждам на мамите, които се наслаждавате на циганското лято с бебоците навън. 😋  Аз още разхождам тумбак и съм приготвила едно дебело и едно по-тънко одеялце за изписването, защото нямам идея какво време ще ни завари в големия ден.

Поне днес отчетохме разкритие от 1.5 см., дилатирала шийка и добре позиционирано бебче, така че и аз гледам да запазя спокойствие в очакване моментът да настъпи. Куфарът ми за болницата е в багажника на колата, а аз вече си визуализирам първата ни среща с бебка. ☺

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 18:06 от Emay

# 132
Как сте все още чакащите мами 😊!?
На мен ми остана утре да си пусна изследванията, които ми искат в болницата при постъпвне и вече ще чакам с готовия багаж неделя, тогава трябва да влизам живот и здраве.
Ходенето при мен е като на добре угоено пате 🦆😆, така че където има да се ходи сме с колата, при вървене бебо се движи и получавам контракци. Нещо отведнъж се отпуснах и тежеста на корема ми се струва двойна, отдвам го на наблежаващия момент, так че смятам оставащите дни да ги изкарам на лежанка въпреки, че и така си ме боли.
Казвайте какви ги вършите и вие от нетърпение 🤨🙂

# 133
Честно да ви кажа, на мен ми е по-комфортно права и в движение (39+0 съм), получавам контракции, но по-рядко, легна ли, особено вечер, и тялото ми се успокои и коремът ми става на камък. 😅 Вероятно като легна настрани и го притискам и нещо на бебка й става неудобно. Отделно, нощем получавам много интересни краткотрайни пронизващи болки в посока влагалището, които мога да изтърпя, но ме стряскат като са внезапни. Нощес хем имах контракция, хем пък получих крампа в прасеца и бях в безпомощност, докато не отмине контракцията. Чувствам се като онези манекенки в цирка, дето ги затварят в кутия и започват да им забиват саби оттук оттам. 😂 Но интересното е, че самият корем като корем - не ми тежи, а е доста непропорционален на тялото ми. Качих 9-10 кг., всичко на всичко, само на корем и само напред. 😆

Честно казано, вкъщи не остана нищо за чистене и     подготвяне и имам известна част от деня в бездействие - гледам филми, чета книги, рисувам, правя упражнения, общувам по-често с приятели, никога не съм имала подобни възможности и им се наслаждавам на макс, за още малко. 😅

# 134
  • София
И аз влизам днес в 39 г.с. Бях на тонове за първи път миналата седмица и апаратът отчете една две контракции, които изобщо не разбрах кога са били. Много по-силно усещам ритниците на бебето, то се движи непрекъснато, външно се гъне и опъва плашещо корема, нон стоп се шашкам да не се обърне седалищно. Имах вчера кофти като емоции ден и съответно цяла нощ ме блъска, мърда сякаш резонира веднага на тревогите ми. Като цяло забелязвам, че ставам по-бавно и ме натиска повече, иначе ми се струва, че спря да расте самия корем като обиколка…
Днес бях и на среща с избора си на акушерка в Шейново и се надявам, ако тръгне нормално раждане да мога да премина с нея през процеса.
Вкъщи се боря с пренареждане на мебелите в спалнята. Наложи се да продам тоалетката си за гримиране, за да наместим на нейно място нов скрин за бебешките вещи и кошарата, и ми е малко носталгично. Преди години бях много щастлива, че най-накрая имам кът за мен, ама много по-важен е новия член на дома Blush
Багажът за родилното иначе стои събран, дрешките са изпрани. Посъветваха ме да потърся педиатър и личен лекар за бебето, с който да се уговоря да ни има в предвид като се роди, но ми е странно предварително да говоря за нероден Петко. Вие правите ли стъпки в тази посока?

Общи условия

Активация на акаунт