"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 32 353
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus
Аз кърма имам този път, обаче ми се разраниха зърната, много ме болят и от 2 дни кърменето е мъка. Все още ми е трудно да сядам и кърмя основно легнала, явно не засуква правилно защото доста ме боли. Вечер давам един път АМ защото много плаче и иска да суче през 30 минути, а така зърната ми съвсем няма да издържат. С каката затова не ми се получи кърменето, тъй като я слагах по грешно и още в болницата ме разрани жестоко, не издържах на болката и рано се отказах. Тогава така и не ми тръгна хубаво кърмата де, спря от самосебе си.
Още не мога да различа кога плаче от глад и кога по друга причина като не знам колко е изяла...

Имам въпрос към момичета с шевове със саморазграждащи се конци - кога паднаха при вас? На мен ми казаха до 7-мия ден, днес е 11-ти и още не са паднали, много ми опъват и дърпат и вече се чудя дали да не отида да ми ги махнат?

Алина, трябва да оправите позата за кърмене и захапката на бебче. Ако имаш възможност свържи се с консултант, който да ти даде съвет, защото няма да се оправят зърната. Може да пробваш с протектори, да видиш дали няма да е по-поносимо. Желателно е да не прекаляваш с миенето на гърдите и използването на сапуни, защото изсушават. Мажи с ланолин и може и с кърма да ги намажеш зърната и да стоиш гола докато изсъхне.
За шевовете - предния път АГ ми свали външните конци на 7-мия ден и се родих след това. Така че, ако можеш - върви да ти ги махнат - минало е достатъчно време и ще се почувстваш по-добре!

# 226
Минавам да се похваля, понеже обещах, а останах от най-последните - днес се роди бебе Невен точно в 39 г.с. 🥰 Песара си свърши чудесно работата в крайна сметка и си износих докрай бебето 🤗 Стрептококито го изчистихме, финалната микробиология ми излезе чудесна дни преди раждането, не са ми вливали антибиотик. Родих естествено, доста бързо, но само благодарение на чудесния екип. Благодаря и на вас, че ме успокоявахте и вдъхвахте надежда и кураж! Наистина всичко си заслужава накрая ❤

# 227
Честити да са новите бебчета 😊!
Да и аз съм патила от разранени зърна, сега обаче като усетя болка цедя с помпата и давам кърмата в шише докато се възтановят. Разраняване се получава и от прекомерно миене и ако доста на често давате да сучат. Трудно е да се спазва режима, но поне на 2ч. трябва да е храненето. Когато обръщат глава настрани с отворена уста е признак на глад, при свиване и почервеняване с рев е колики.
Ние сме на 10 дни вече 🥰 и днес се запознаха с докторката, наддали сме си изгубените 200 гр.

# 228
Минавам да се похваля, понеже обещах, а останах от най-последните - днес се роди бебе Невен точно в 39 г.с. 🥰 Песара си свърши чудесно работата в крайна сметка и си износих докрай бебето 🤗 Стрептококито го изчистихме, финалната микробиология ми излезе чудесна дни преди раждането, не са ми вливали антибиотик. Родих естествено, доста бързо, но само благодарение на чудесния екип. Благодаря и на вас, че ме успокоявахте и вдъхвахте надежда и кураж! Наистина всичко си заслужава накрая ❤

Честито, желаем му да е жив и здрав и силен.

Благодаря, момичета Flowers Hibiscus
Аз кърма имам този път, обаче ми се разраниха зърната, много ме болят и от 2 дни кърменето е мъка. Все още ми е трудно да сядам и кърмя основно легнала, явно не засуква правилно защото доста ме боли. Вечер давам един път АМ защото много плаче и иска да суче през 30 минути, а така зърната ми съвсем няма да издържат. С каката затова не ми се получи кърменето, тъй като я слагах по грешно и още в болницата ме разрани жестоко, не издържах на болката и рано се отказах. Тогава така и не ми тръгна хубаво кърмата де, спря от самосебе си.
Още не мога да различа кога плаче от глад и кога по друга причина като не знам колко е изяла...

Имам въпрос към момичета с шевове със саморазграждащи се конци - кога паднаха при вас? На мен ми казаха до 7-мия ден, днес е 11-ти и още не са паднали, много ми опъват и дърпат и вече се чудя дали да не отида да ми ги махнат?

Болезнени и разранени зърна - засуква зърното, а трябва ареолата. Пробвай консултант по кърмене или ако нямаш възможност - в канала на 1 наум има много клипове с Ася Демирева с доста информация. Трудно ми е да обясня така как трябва да птитиснеш гърдата, а във някои от видеата обяснява и демонстрира с една плетена гърда добре.
За шевовете - до 10тия ден не паднат ли - иди при АГ да ги свали. С предната ми епизиотомия чаках, не знаех и АГ ми свали шевове на 1 месец, тръгнали да се възпаляват, които трябваше да паднат...

# 229
  • София
Здравейте и честити нови бебета, да са живи и здрави, много щастливи и силни да растат!
За разранените зърна и аз в болницата още от стрес и учене какво да правя бях яко изподъвкана и дори на едното зърно ми излезе един зловещ малък мехур, който разбрах било мазол Dizzy Face не знаех, че и там може да излезе такова нещо и направо със страх си давах гърдата. Наистина момичетата по-горе са дали супер съвети - че трябва и ареолата да поема с устичка, позата ти да е стомах към стомахче, да пробутваш гърдата а не главата на бебето и протекторите е добре да се опитат. Знам, че много зависи и зърната в каква форма са, та разговор с акушер или консултант по кърмене ще свърши чудесна работа.

За шевовете мога да препоръчан един спрей - Оксикорд. С него се пръсках отдолу в болницата и давах и на момичето в стаята с мен, че и тя беше с епизотомия. Много приятно охлажда и облекчава болките. Аз имам и външни и вътрешни, признавам че не съм се гледала отдолу от ужас, но външните са още налице предвид че имам опъване като ходя по нужда. Вътрешните според мен изпадат, обясниха ми че ще ги виждам като влакънца оцветени.

# 230
Благодаря за съветите. Ще търся консултант по кърмене, взех силиконови зърна и ще ги пробвам днес. Определено не засуква както трябва, но не мога да разбера къде греша...
Иначе аз вчера се осмелих да се погледна отдолу и не изглежда толкова зле колкото се усеща Close

# 231
  • Варна
Моето ръмжащо момче вчера стана на 1 месец. Качил е 1100гр, само на кърма е и е +2 см. Жълтичък ни се вижда на всички и ще пуснем кръвни за билирубин и други. Не е карал жълтеница в болницата, та ще видим.
Според педиатъра и фонтанелата е почти затворена, което се случвало , но ще следим дали главата расте. Мен това ме притесни естествено  и ще мина и на друго място на преглед. 
Иначе пробваме с Боуен терапия, защото колики + рефлукс= безсънни дни и нощи за всички. Страшно напъване, страшно ръмжене нон стоп. Не иска да пие сиропа за рефлукс, демонстративно го държи в устата и го плюе.
Много е гадно , като не знам как да му помогна с тези болки от рефлукса. Чуваме ме се връща храната и почва да реве или да напъва и да ръмжи явно , защото го боли хранопровода. Тъжна работа ..

# 232
Благодаря за съветите. Ще търся консултант по кърмене, взех силиконови зърна и ще ги пробвам днес. Определено не засуква както трябва, но не мога да разбера къде греша...
Иначе аз вчера се осмелих да се погледна отдолу и не изглежда толкова зле колкото се усеща Close

Сетих се също, за консултация с педиатър, да няма къса юздичка. (Не е нещо страшно или опасно, но понякога е спънка за доброто засукване.)

Моето ръмжащо момче вчера стана на 1 месец. Качил е 1100гр, само на кърма е и е +2 см. Жълтичък ни се вижда на всички и ще пуснем кръвни за билирубин и други. Не е карал жълтеница в болницата, та ще видим.
Според педиатъра и фонтанелата е почти затворена, което се случвало , но ще следим дали главата расте. Мен това ме притесни естествено  и ще мина и на друго място на преглед. 
Иначе пробваме с Боуен терапия, защото колики + рефлукс= безсънни дни и нощи за всички. Страшно напъване, страшно ръмжене нон стоп. Не иска да пие сиропа за рефлукс, демонстративно го държи в устата и го плюе.
Много е гадно , като не знам как да му помогна с тези болки от рефлукса. Чуваме ме се връща храната и почва да реве или да напъва и да ръмжи явно , защото го боли хранопровода. Тъжна работа ..

Дъщеря ми беше с малка фонтанела. Редовно я проследявахме, но всичко е наред. Затвори се към годинката и половина напълно.

# 233
  • Варна
Петя, дали е същото .. според лекарката е малка и почти затворена ?? Писала е 0,5 … а уж каза 1 см че е .

# 234
Петя, дали е същото .. според лекарката е малка и почти затворена ?? Писала е 0,5 … а уж каза 1 см че е .

Нямам спомен за точните размери, беше преди 2 години, но беше малка и се изискваше следене. Така или иначе, на 2 месеца трябва да се направи трансфонтанелна ехография и специалистът ще изкаже мнение.

# 235
Miss_V, има ли ефект от боуен терапията? Моето момче също е с доста колики, вечер спането е мираж и обмислям дали да го водя. Някой друг също ако има отзиви?

# 236
  • Варна
Благодаря, Петя. Ще минем и ние трансфонтанелна и се надявам да е наред всичко.
Малена, вчера беше втората ни процедура, но казах че искам за рефлукса повече да се наблегне. За сега не бих казала, че от 2 процедури има ефект, но ние сме длъжни всичко да опитаме , за да облекчим и него и нас.

# 237
Привет и от мен! При нас с Калина всичко е наред за сега, освен това, че кърмата ми много намаля. Бях писала преди няколко седмици, че Калина не засуква добре, реших да се цедя и да и давам обаче все по - малко кърма и събирам. Не съм се отказала все още - ще пробвам и метода с бозата да видим ще има ли ефект.

Не знам дали е само при мен, но тя не иска да спи вече толкова много. Преди веднага след ядене заспиваше, сега поне 2-3 часа стои будна. И не ви говоря за рев, сърдене и т.н. Просто си гледа ококорено и всичко и е интересно явно. Някоя друга дали е така с бебчето и?😄

# 238
При моето момче ситуация е същата, вече не спи толкова, лицето му се поизбистри, заприлича на един малък мъж Grinning

# 239
  • Варна
Паола, знаеш че гърдата пуска по-малко на помпата. Защо не пробваш отново на гърда ? За мен това с помпата ми звучи непосилно за дълго време.
Мойто човече също повече будува, но е нервен през повечето време заради рефлукса и тъй като и сън нормален няма и все пак поспива доста според мен за възрастта си.

Общи условия

Активация на акаунт