"Много мина, мъничко остана.Скоро ОктомвриЙче ще гушка мама!" 🤱❤️

• 35 466
  • 307
  •   1
Отговори
# 195
Честито бебенце на Петя42, да сте много здрави и щастливи!
Днес водих моето момче на първа консултация, 22 дни след раждането е наддал 330 грама, което според педиатърката не е оптимално, сега ще трябва да му давам и АМ, чувствам се ужасно, не мога да спра да плача и да се обвинявам, че това се случва.
 За колики ще от днес Линекс капки. На мен ми изписаха Лактил, за да мога да стимулирам лактацията по този начин. Отделно трябва и да изцеждам кърма, когато той пие АМ, което за мен е кошмарно изживяване. Изобщо... чувствам се като най-лошата майка, обърнах света, за да забременея и някак си смятах, че ще съм подготвена за детето и всичко ще е по-леко, но за съжаление съм грешала. Помрънках си, плачейки и малко ми олекна Sad

# 196
Днес водих моето момче на първа консултация, 22 дни след раждането е наддал 330 грама, което според педиатърката не е оптимално, сега ще трябва да му давам и АМ, чувствам се ужасно, не мога да спра да плача и да се обвинявам, че това се случва.
 За колики ще от днес Линекс капки. На мен ми изписаха Лактил, за да мога да стимулирам лактацията по този начин. Отделно трябва и да изцеждам кърма, когато той пие АМ, което за мен е кошмарно изживяване. Изобщо... чувствам се като най-лошата майка, обърнах света, за да забременея и някак си смятах, че ще съм подготвена за детето и всичко ще е по-леко, но за съжаление съм грешала. Помрънках си, плачейки и малко ми олекна Sad
Паганне, няма защо да се обвиняваш. Всички тези негативни емоции влияят на теб, бебето и кърменето. Педиатърът даде ли ти съвети, за да увеличиш кърмата или само ти каза да даваш АМ.
Според мен - по-често слагане на гърдите. Най-вече в периода от 2 до 5 сутринта /тогава лактацията е най-силна/, пиене на чай за кърмачки, много вода, оптимално хранене. Но най-вече спокойствие и често слагане на бебето. Може да си вземеш Лецитин, той помага, от към хранене знам, че жито, чия, подпомагат производството на кърма, както и бира и боза. Бирата безалкохолна. Също така, ако имаш възможност, свържи се с консултант. Възможно е бебето да не засуква правилно и от там да не се храни оптимално.
Пък в крайна сметка - нищо не е на всяка цена и да не кърмиш няма да те направи лоша майка. Просто се успокой, приеми ситуацията, опитай се да оправиш нещата, но си кажи, че ако не стане - поне си опитала всичко. Най-важното е спокойна майка, спокойно и нахранено бебе Heart

# 197
Паганне, няма защо да се обвиняваш. Всички тези негативни емоции влияят на теб, бебето и кърменето. Педиатърът даде ли ти съвети, за да увеличиш кърмата или само ти каза да даваш АМ.
Според мен - по-често слагане на гърдите. Най-вече в периода от 2 до 5 сутринта /тогава лактацията е най-силна/, пиене на чай за кърмачки, много вода, оптимално хранене. Но най-вече спокойствие и често слагане на бебето. Може да си вземеш Лецитин, той помага, от към хранене знам, че жито, чия, подпомагат производството на кърма, както и бира и боза. Бирата безалкохолна. Също така, ако имаш възможност, свържи се с консултант. Възможно е бебето да не засуква правилно и от там да не се храни оптимално.
Пък в крайна сметка - нищо не е на всяка цена и да не кърмиш няма да те направи лоша майка. Просто се успокой, приеми ситуацията, опитай се да оправиш нещата, но си кажи, че ако не стане - поне си опитала всичко. Най-важното е спокойна майка, спокойно и нахранено бебе Heart

Орехи и бадеми също подпомагат лактацията. Стреса пречи. Спри да се обвиняваш, като за начало. Ние не сме богини и понякога някои неща не зависят от нас. Зависи и дали бебока ти заспива на гърдите. Има ли все още жълтеница? Ако се наложи за известно време да дохранваш с АМ не е чак толкова страшно, с правилните методи винаги можеш да върнеш нещата в пътя, но емоциите също влияят на лактацията. А и вече имаме на разположение консултанти по кърмене! ❤️❤️❤️

# 198
Благодаря за милите думи, момичета. Да, изписа ми Лактил, напомни за течностите, аз пия чай за кърмачки, ще бъде две седмици на смесено хранене и тогава пак ще се видим за контролно теглене. В зависимост от резултатите ще прецени как да продължим, тя е категорично за кърмене, но каза, че трябва да подпомогнем малкото човече, за да наддава малко повече.
Да, все още е с жълтеница.

# 199
Благодаря за милите думи, момичета. Да, изписа ми Лактил, напомни за течностите, аз пия чай за кърмачки, ще бъде две седмици на смесено хранене и тогава пак ще се видим за контролно теглене. В зависимост от резултатите ще прецени как да продължим, тя е категорично за кърмене, но каза, че трябва да подпомогнем малкото човече, за да наддава малко повече.
Да, все още е с жълтеница.

Буди го настоятелно да яде, защото жълтеницата ги прави ужасно вяли и намалят храненето. Аз мисля, че и при нас започва този период. 😅

# 200
  • София
Здравейте, днес се роди Калоян. Още не мога да осмисля какво преживях само преди няколко часа. Контракциите ми започнаха към 23 часа на 8 мин, в 1 сутринта бяха на под 6 мин и тръгнах към болницата, там докато мине прегледа и да дойде акушерката разкритието стана от 3 на 5 и на 10 см за няма и час. Не бях за жалост много ефективна в напъните и се наложи вакуум, но акушерките извадиха бебето и реагираха страшно бързо. Имам шевове, но нямаше как да мина явно без тях, колкото и да опитвах ефективно да съдействам. Акушер Жени Коричкова и екипа й в този ден бяха най-добрите хора, които можех да срещна в това предизвикателство и нека Бог да пази всички тези жени, отдадени на професията си като на мисия и подкрепа.

Сега чакам да го свалят, за да се боря с хранене и смяна на памперси. В родилна зала ми съдействаха и засука веднага, но и съм толкова объркана още че не мога да преценя какво и как правя Scream

Изпращам кураж и подкрепа на всички майки и ви благодаря за споделения опит Heart Decoration

# 201
Здравейте, днес се роди Калоян. Още не мога да осмисля какво преживях само преди няколко часа. Контракциите ми започнаха към 23 часа на 8 мин, в 1 сутринта бяха на под 6 мин и тръгнах към болницата, там докато мине прегледа и да дойде акушерката разкритието стана от 3 на 5 и на 10 см за няма и час. Не бях за жалост много ефективна в напъните и се наложи вакуум, но акушерките извадиха бебето и реагираха страшно бързо. Имам шевове, но нямаше как да мина явно без тях, колкото и да опитвах ефективно да съдействам. Акушер Жени Коричкова и екипа й в този ден бяха най-добрите хора, които можех да срещна в това предизвикателство и нека Бог да пази всички тези жени, отдадени на професията си като на мисия и подкрепа.

Сега чакам да го свалят, за да се боря с хранене и смяна на памперси. В родилна зала ми съдействаха и засука веднага, но и съм толкова объркана още че не мога да преценя какво и как правя Scream

Изпращам кураж и подкрепа на всички майки и ви благодаря за споделения опит Heart Decoration

Честит да е Калоян! Да е много здрав и благословен!
А на теб - бързо въстановяване! С бебче в ръцете всичко ще забравиш.

# 202
Честит да е Калоян
,ragazza 💙! Да е жив и здрав.На теб бързо възстановяване 💐

# 203
Честит и здрав да е юнакът ти, ragazza, бързо възстановяване на теб! Blue Heart

# 204
Днес с планово секцио се роди и нашето момче Преслав 3050кг.50см. Много съм щастлива и спокойна.Успех на тези на които им престои.

# 205
Честити бебета, Рагаца и т_иванова! Да са  здрави и да носят много радост на всички!
Моето момче си има адашче в темата Heart !

# 206
Жив и здрав да е Преслав Т.Иванова 🍀💙 Бързо възстановяване 💐

# 207
Днес с планово секцио се роди и нашето момче Преслав 3050кг.50см. Много съм щастлива и спокойна.Успех на тези на които им престои.

Честит да е Преслав! Heart
Да ви е здрав, да е благословен и да ви носи много щастие!
Бързо възстановяване!

# 208
Честита радост, момичета! Нека бъдат здрави и да имат най - приказното детство! 🥰

# 209
  • Варна
Честити нови бебчета ❤💙

Момичетата с първо бебче да Ви кажа, че тревогите ви са нормални. Пагане и аз така бях с наддаването при първото си дете и това се оказа страшен кошмар за мен и 3,5 години се обвинявах. То все теглиш, мериш , цедиш, чакаш да изяде, ревеш, обвиняваш се… Този път няма да го играя Този филм .
 Първото ми дете не засука добре от самото начало беше с плитко засукване и така и отиде години и половина. Това оказа влияение след 3-я месец на храненето й и наддаваше супер малко, притеснително . Пускаме изследвания , опитвахме да дохранваме , ама нищо от биберон не приемаше. Мина замина, добре си е детето .
Сега отново синчето виждам, че засуква плитко понякога, обаче явно и това че имам бая кърма в началото и се дави и плюе го кара и да се сърпа назад и съвсем става плитко, но поне разбрах  че наддава .
 Според мен звънни и си плати една консултация у дома с консултант по кърмене, защото мъничко е наддаването за тези дни и просто да видиш какво ще предложи и той.

Втори ден минахме на колактаза за коликите и ще видим как ще е с тях. Напъването вечер продължава, таткото се мести между 4-6 часа сутринта с него в хола след кърмене и доспивам аз без ръмжене до ухото ми до следващо кърмене. При нас както казах освен коликите и ръмженето докарва до обостряне на рефлукса и връща мляко, та го държим дълго повдигнат върху нас и после поставяме или в люлка и тя бая повдигната или сгушен и повдигнат във възглавница за кърмене. И все пак връща храна и чуваме как му се вдига..

Общи условия

Активация на акаунт