Хипертрофия на езичната сливица

• 1 466
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Всеки път ли пиеш ериус за по месец?

# 16
Някой друг който да сподели опит с лечението на езичната сливица? Нямам болки, но при мен е непрестанно усещането за чуждо тяло и вече ме побърква

# 17
на алергична основа е, обикновено
морски мекотели, охлюви, червено вино, сулфити/от саламите/....всичко може да е

# 18
на алергична основа е, обикновено
морски мекотели, охлюви, червено вино, сулфити/от саламите/....всичко може да е
А възможно ли е да продължава вече 2 месеца без да ми минава, нямам и секунда почивка, на моменти сякаш гърлото ми чак е като сковано….

# 19
Не съм лекар, но ако продължава да се среща с „дразнителя“....

# 20
Не съм лекар, но ако продължава да се среща с „дразнителя“....
При вас как беше?

# 21
ММ имаше пикове от морска храна
спря за 2г не само морски дарове, но и охлюви, и червено вино, и почти изцяло всякакви колбаси

малко по-късно от 2 години, започна всичко по малко, не е имал рецидив, засега

# 22
ММ имаше пикове от морска храна
спря за 2г не само морски дарове, но и охлюви, и червено вино, и почти изцяло всякакви колбаси

малко по-късно от 2 години, започна всичко по малко, не е имал рецидив, засега
А при него имаше ли някаква болка, усещане за чуждо тяло? Съжалявам за подробният разпит

# 23
болка да
усещането за чуждо тяло не го разбирам- надуто е , затова пречи

# 24
Информацията за езичната сливица и нейното лечение е доста оскъдна. Предлагам в тази тема да споделим своите оплаквания, опит в лечението и информация за УНГ които могат да помогнат.

Моите оплаквания са от около 4 месеца. Имам болки в областта на сливицата. Обиколих няколко УНГ за сега без успех. Мнението на лекарите е, че сливицата се дразни от рефлукс и трябва да се пият хапчета за киселини. Друго лечение не ми се предлага за сега.
Писах ви на лично

# 25
Информацията за езичната сливица и нейното лечение е доста оскъдна. Предлагам в тази тема да споделим своите оплаквания, опит в лечението и информация за УНГ които могат да помогнат.

Моите оплаквания са от около 4 месеца. Имам болки в областта на сливицата. Обиколих няколко УНГ за сега без успех. Мнението на лекарите е, че сливицата се дразни от рефлукс и трябва да се пият хапчета за киселини. Друго лечение не ми се предлага за сега.
[/quote]
Писах ви на лично
[/quote]
Здравейте.
И аз имам същия проблем, от близо година. Сега съм на антибиотик за 6 седмици, но не помага.
Може ли и на мен да пишете?
Благодаря предварително!

# 26
Здравейте!Аз съм със същият проблем.Всичко започна януари 2024 с грип А бях и се появи това усещане за чуждо тяло.Даже едната сутри докато бях болна ми се появи обрив и може би от притеснение имах чувството ,че и гърлото  се поду и отидох до спешното за да ми бият орбазон.Имам година по-рано операция на ЩЖ и си мислех ,че може да са сраствания,ходих по ехографи споделях с лекаря си и никой нищо.Накрая /ноември 2024/отидох в Исул за да ме видят с ларингоскоп,докато правеха огледа доктора каза хипертрофия,отидох при проф.Попова за да види видеото и каза ,че събирам лимфа.Изписа ми лимфомиазот ,аз вече бях започнала ксизал.Направих курса от месец и нищо.Ходих при един доцент в Бургас и каза ,че нищо ми нямало и че имам рефлукс.Изписа ми хапчета,той ме гледа само с огледалце и лампа.Днес ходих пак в Исул за да видя дали нараства .Докторкато която ме гледа каза че в същото като преди 2м.Отидох в кабинета на проф.Попова тя каза не е спаднало и ми предложи да влезна за няколко дни е болницата да го полекуваме.Питах с какво -с антибиотик ,да но казах,че не мога да пия АБ защото  съм с възпаленое на червото и го лекуваме.Споделих,че съм започнала чай от билкар и ъонзилотрен.После каза хайде попии още малко чая и ще се чуем както беше да влизам в болница ,за лечение и биопсия щели да ми вземат ,така после след месец после можело и април.Една година +вече това ме побърква ,беше ме страх да не се разболея и пак да се подуе повечв ,нп скоро бях болна и не го исещах.Правих компреси с риванол ,защото ми казах че е собре за лим.възли ,мажа с мехлем,пия този чай и започнах тонзилотрен.Явно като има атрофия и няма оправия ,просто мястото е гадно и го усещаш ..Сега пия и хапчетата за рефлук сък да видим ,но толкова процесури и не е спаднало вече година и губя надежда

# 27
Здравейте, при мен това усещане се появи преди половин година. След преглед при УНГ се установи,, че не се повлиява от лекарства за рефлукс и лекарката ми препоръча отстраняване на хипертрофиралата езична сливица чрез лазерна процедура. Дали при някого е направена такава процедура и какви са резултатите.
Благодаря за евентуалната информация предварително.

Общи условия

Активация на акаунт