Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 204 465
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 2 040
^^^ под 20 мин ми отнема, разбира се, че затова ми е любим десерт Wink

Кahlua... a в крема (маскарпонето + битата сметана) минимум захар (1-2 лъжици или дори заместител на захар), но добавям ванилия. При толкова богат десерт ако стане и очевадно сладък е перебор!

Същият крем е идеален за Павлова - блата, крема, малините, готово! Един италиански колега ми даде тази рецепта, той самият готви божествено. Изобщо това готвенето е мъжка работа:
https://www.onceuponachef.com/recipes/double-chocolate-pavlova-w … -raspberries.html

# 2 041
Айдеее, вече и тенджерите заразмятахме.... Heart. Не обичам да правя сладкиши, не обичам и да ги ям. Единствената торта, която съм правила е тирамису няколко пъти.
Ястия готвя основно на Инстан пота. За днес пуешко с грах! Simple Smile
ПП Маратонките на Тути ми харесват много. Всичките ми маратонки са с дебели подметки!

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 19:56 от mimi.7299

# 2 042
Тути, запази си ги. Харесват ми.

# 2 043
Ха, а аз правя тирамису с ром (в кафето за топене на бишкотите) и разбити яйца към маскарпонето (белтъци и жълтъци отделно).

За пръв път чувам за сметана. Може да пробвам другия път.

# 2 044
От уиски в тирамисуто. Няма недоволни. Wink

# 2 045
За пръв път чувам за сметана. Може да пробвам другия път.
Това е фалшивото, мързеливо! Твоето е оригиналното!

# 2 046
Щях да пиша за елегантните боти преди да заразмятам тенджерите Wink

Твърде често ги съчетават неоптимално, защото ги слагат с рокли и кракът се нарязва, а не всички имат краката на Магни, все пак. Елегантните боти стоят най-добре с елегантен панталон или дори със дънки.

PS Дребният пържи палачинки и ми вика "този тиган е по-хубав от стария" Grinning

# 2 047
Щях да пиша за елегантните боти преди да заразмятам тенджерите Wink

Твърде често ги съчетават неоптимално, защото ги слагат с рокли и кракът се нарязва, а не всички имат краката на Магни, все пак. Елегантните боти стоят най-добре с елегантен панталон или дори със дънки.
Абсолютно съм съгласна! Само с крака като на Магни и Марунка бих носила боти с рокля. За това и не ги взех тия, ще стърчат от панталона само едни носове и се губи красотата им. Мацките с хубава фигура могат да ги носят с различни модели панталони и дънки и стоят прекрасно. Аз не мога, моите панталони са до средата на тока. Sad

# 2 048
  • Бургас
Ха, явно варианти всякакви. Аз топя бишкотите в мляко+нес кафе+ликьор тип Бейлис. Белтъци и жълтъци също разбивам поотделно с не повече от 2 с.л. захар и смесвам с маскарпонето.
А нещо , което ме изненада като вкус и много ми хареса е matcha tiramisu. На който му допада този вкус, може да опита.
Иначе, обичам да готвя, не обичам да ям.
Преди съм носила рокля с боти, но бяха по-високи, не до глезена. И въпреки, че ставаше някакси, предпочитам с обувки или ботуши до коляното.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 21:11 от sunny-n

# 2 049
  • София
Иначе, обичам да готвя, не обичам да ям.
Ха! Бихме могли да заживеем заедно! Smiley

Много обичам да правим с дъщеря ми тирамису!  Нещо като ритуал ни е заедно.
Купих нови кожени ръкавици днес за двете ни, докато излизахме на следобедно кафе в центъра. Забрули ни вятър и беше ужасен студ! То - милото, ни шал, ни шапка, ни ръкавици сложило! Дожаля ми - и веднага в първия магазин за ръкавици и шапки на Графа! Аз добавих нов акцент към новата ми чанта Blush:

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 10:05 от kopche

# 2 050
Момичета и аз не нося боти с поли/рокли. Инцидентно преди години се е случвало. Но ги харесвам най-вече с дънки/ панталони.
Даже изнамерих снимка с 13 годишна давност.
Ами не 🙈

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 22:17 от MagniМ

# 2 051
  • Бургас/Пз
Най-после успях да ви изчета Simple Smile
Марунка изглежда прекрасно, а за мястото, на което е изобщо нямам съмнение, че не трябва да има никакви задръжки нито от към храна, нито от удоволствия Kissing Face

Агент, много ме разсмя с плясването по задника, направо си те представих Laughing

Вкъщи споделяме една и съща страст към спорта и един и същи начин на хранене, което прави нещата изключително лесни. Преди 15 години, ММ беше изтървал кг-те и мина 100-те, но много бързо се взе в ръце и успя за няколко години да върне 20 кг и вече 10тина години поддържа 80. Голям чревоугодник /телец/ е, има и ген с едър кокъл и предразположеност да качва лесно, но имаи  голяма воля и дисциплина, супер организиран е и винаги намира време и да тренира, и да се храни правилно. При него филма "нямам време" не важи по никакъв начин. Никога не ми е правил изречения за кг-те и външния вид, но то не е имало и кога, защото и след трите бременности излизах от болницата с +4-5кг от преди забременяването и на 3тия месец вече не ми личеше, че съм раждала. Само след второто раждане, което беше секцио ми се прибра по-бавно корема.
Това, което ми е важно, че се разбираме за ангажиментите покрай работата и децата в комбинацията с времето, през което тренираме и всеки отменя другия, когато се налага, за да не се пропускат тренировки или да се отлагат други ангажименти.

И аз бях в отбора на тортоправещи вкъщи. Започнах във времето, когато още нямаше никъде да се продава готов фондан и си го правех сама с пудра захар и глюкоза, което си беше истинско предизвикателство. Периодът продължи 5-6 години. Сега вече правя само за поводи и за семейството. Ако на някой му е интересно, тук съм споделяла нещата, които съм правила. https://www.facebook.com/Tortite.na.Ani/?locale=bg_BG
И блог с рецепти имах, но спрях да го поддържам, въпреки че все още понякога ми пишат непознати и ме питат за различни неща. http://antoaneta77.blogspot.com/ Много се радвам, че тук има толкова фенове на правенето на домашни сладости.

ДЗХ, имах два кожени клина и двата много ми запарваха. Този обаче, който показах е панталон и не е плътно по тялото и мога да кажа, че няма нищо общо с усещане за запарване. Сроко кипух още един, който пак е панталон и той е не ми запарва.

Новият Жадор за мен е невероятен парфюм. Скоро така не съм харесвала парфюм, че да го искам да го имам веднага. Това е и най-скъпият парфюм, който някога съм имала. По принцип много ми е трудно да давам пари за парфюми и там имам психологическа граница като с чантите.

Копче, промените са хубаво нещо и съм сигурна , че при теб ще са за добро!

Карен, тези обувки с високия ток направо ми спряха дъха. Уникални са.

Макадамия, много си хубава с тази прекрасна усмивка!

Дез, не знам какво ти е извън формата и все казваш, че си тежка, ама изобщо не ти личи. Мъфините изглеждат много вкусно.

Харпи, ти също си в прекрасна форма и не виждам нищо излишно по теб, но напълно те разбирам, защото това е въпрос на усещане.

Ветрена, да кажеш/покажеш кой тоалет избра.

Мими, ботите на Келвин Клайн са много хубави, ако нямах подобни, макар и малко по-ниски бих ги поръчала без да се замисля.

Магни, твоите крака в каквото и да ги обуеш все са уау.

Тирамису, Павлова, Френска селска  и Морковена торта са ми абсолютните фаворити и мога да ям само тях, без да ми омръзнат.

# 2 052
Аз слагам чат-пат боти с рокля, но не се харесвам особено.Но на фини крака ми харесва, като на Магни.
Тирамису правя с маскарпоне и отделно белтъци и жълтъци, с Бейлис го правя и кафе.
А любимо у нас са паста Карбонара,паста  с различни сирена и прошуто кото, ризото с пиле и гъби, и пиле “Къри”.И месо, под всякаква форма.Готвя всеки ден, а хич не си падам.Иначе посуда имам всякаква- това обичам.Да редя маси и сервизи.
Копче, много шикарски ръкавици.
Много обичам да ям десерти!🙄

Ани, ще разгледам с удоволствие.Това с домашния фондан беше ужас.А, ама аз те следвам даже в страницата във фейса.
Мими, тези боти са мноого якии, ще ги търся сега.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 21:04 от ДХ3

# 2 053
Аз днес съм шофьор, фризьор, гримьор, хамалин и авариен шивач по костюми... кинооператор и фотограф и успокояващ вкиснати девойки, "изпуснали" си синхрона Smiling Imp
В студа и снега в Боровец, хотела не са се допостарали да го стоплят... И сега изненадващо има вечерно мероприятие на Българска спортно-танцова федерация, майките сме с дънки и кецове, ама то няма как, не са предупредили и ние да грабваме роклите, иначе пайети и брокат има навсякъде около нас, и в косата си имам Joy
Раздават се едни плакети, пластики, грамоти... После ще пием чаша вино, девойките ще потанцуват още и утре пак сме на състезателна програма, а после мама шофьор и отговорен за реквизита. Уморително, но кефффффф...

# 2 054
Боже Ани и ти си вълшебница! Последвах те...торти и сладкиши не ям, но обичам да ги гледам, а чета, че твоите са и здравословни! Ани, ботите бих ги взела ама пък ми идват малко високи за това, за което ги искам!
Пенева, Пенева, сладки емоции, въпреки умората!
Майки героини сте вие и Дез, с по три деца и време за други неща...аз с едно едва сварвах да ходя на работа и да наготвя! Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 08:53 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт