Във дома, но не в живота

• 11 809
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • USA
Жената знае ли езика? Лесно е намери си работа, дори и да отиде на интервю как ще го мине или пък и да я вземат ще разбира какво се иска от нея?

Как да започне работа когато мъжа не помага? В добрия вариант децата трябва някой да ги закара до детска градина/училище да ги прибере....кой ако тя е на работа...мъжа?!

Не всички са мързеливи в чужбина, някой просто нямат съпружеската подкрепа да започнат да се развива.
Сигурно няма и приятелки, къде да ги намери когато стой вкъщи с децата?
Детските градини безплатни ли са в Италия? Кога започва "задължителното училище"?

Много смахната ситуация, а мъжа "не я понасял"....

# 121
Детето е на 5 год/голямото/ .Значи тя е поне от 6-7 години в Италия.
Ако не знае езика,какво е правила през тези години?
Говорихме за почасова или дистанционна работа.Води сутрин децата,работи  4ч,домакинства 2ч.,взема децата.
И да кажа, че цял живот съм работила на пълен работен ден,с изключение на ковидните години присъствено,така,че знам за
какво говоря.

# 122
Абе първият пост звучеше много драматично  - господаря Леонсио и Робинята Изаура 😂 пък после се оказа, че живеят като нормално семейство, само дето жената вдига чутовни скандали от време на време, а мъжът тича да се скрие в спалнята, докато дзверо не го е отнесъл като бръмбар клечка😀
Шегата настрана авторке, вземи си куче, хем ще ти прави компания, хем децата ще се играят с него, хем ще те води на разходка сутрин и вечер...

# 123
По-лесно, а и правдоподобно е преди да се пише, да се прочете. Иначе е съчинение по въображаема картинка. Авторката писа, че са я съкратили, та явно е работила.

# 124
Да, съкратии са я, като са разбрали, че е бременна с второ, когато първото е било горе долу на годинка. Т. е., имала е работа преди да забременее с първото. Може пък тамошните работодатели да не са длъжни да пазят по петилетка работните места на жените в майчинство, не че и тук са много тези, дето го правят. .
Е за толкова години поне един елементарен италиански да не е научила, и да няма никакви контакти с българи, хич не ми се вярва. .
Вижте, аз не нападам авторката, сигурна съм, че хич не й е лесно. Само че вместо само да се оплаква, самосъжалява и обвинява мъжът си, и да си повтаря как всичко й тежи, как не може това и онова, да се вземе в ръце и потърси решение, което не включва да се прибере при мама и тате, да продаде и изхарчи наследствената нива, и после нищо чудно отново да иска да се върне при мъжът си.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 18:55 от Прекрасная Василиса

# 125
Оставете домакинската работа, но връзката с децата, къде я забравяте? Тя пише, че той изобщо не обръща внимание на децата си. Не ги извежда, не играе с тях, дори упражнява насилие спрямо тях. Това защо се пропуска? Това за мен като майка, е достатъчно основание да натиря който и да е да няма досег с детето ми, дори и биологичния баща.

# 126
100 пъти се обясни, че всъщност нямало насилие. А има доста бащи, които не извеждат деца  не играят кой знае колко с тях. Въз основа на какво биологичния баща да бъде изтрит с гума? Ти как ще го постигнеш примерно?

# 127
Ами той и на нея не обръща внимание, може да си е такъв тип, интроверт, да обича да си гледа спокойствието, без дразнители около него . Сам е казал, че не иска да се прибира вкъщи, заради постоянните й забележки. И да излиза с нея, щото го дразни. И аз да съм, след цял ден бачкане, ще искам малко спокойствие, а не някоя повлекана да ми пили цяла вечер на главата колко й е кофти живота. То и тя като гледам иска да си гледа спокойствието, ама с две деца и без странична помощ й е трудно.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 19:01 от Прекрасная Василиса

# 128
Неглижирането е насилие.
Хората, които израстват с емоционално неглижиращ родител, носят травма за цял живот. По-добре друг мъж да заеме ролятана мъжката фигура. И не казвам друг, романтично свързан с авторката. Може да е дядото на децата, но човек, който ще има желание да изгради емоционална връзка с тях.

# 129
maiathebee, опитах се да ти кажа, че по този вид насилие никой няма да отнеме на бащата родителски права. Пояснявам само. Няма как да бъде изкаран неглижиращ баща - вкъщи си е и носи всички пари в семейството. Много е лесно отстрани да се махнеш завинаги от бащата, а децата да го не видят нивга. Реалността е различна.

# 130
И от кога това да "носи всички пари в семейството" е единствено задължение за един баща? И на всичкото отгоре му дава право да обижда жената? Да я третира като слугиня? Да не изведе за час децата си в парка да поритат? Мъжете ви така ли се държат? Много интересно, в други теми друго пишете..

# 131
Постоянно казва едно нещо, след което казва противоположното, обвинява другите за всичко. Носи от 9 планини в десета, разбира каквото си реши.. Давам пример - нарича децата копеленца, скубе ги грубо за косата, хваща ги за врата(не ги стиска, но като за задушаване) и аз му казвам, че не е нормално да се държи така с децата. Питам го би ли направил така с племенницата ни(с мисълта, че ако не би го направил на чуждо дете, то не е ОК и на своите да го правиш), той ми вдигна скандал как нямало нищо общо, те си били негови деца и според него може да прави каквото реши,
Toва е недопустима диващина, и пълен ужас. Аз знам, че много българи си бият децата, особено бащи, и явно затова битите жени не реагират, но това не го прави нормално.
Извергите нямат право да отглеждат деца.

# 132
И той като ходи на работа по цял ден да опъва каиша, тя да не лежи на дивана?
Като се прибере “царят” от работа и всички трябва с него ли да се съобразяват?
Като не може да  комбинира работа и след това да обръща внимание на децата си, за какво е създал семейство?Да си растат сами децата! Да има какво да ядат там и това е

# 133
Не ме разбрахте. Законово няма как да го изгонят бащата в ада за вечни времена. Защото после жената 100 пъти обясни, че насилие - няма. Явно няма и синини и бой. Кой съд ще даде право на жената да вземе децата, а бащата - никога да не ги види? Интересно ми е.

# 134
Авторке, подхождаш емоционално, въртиш се в кръг.
Много хора те посъветвха да се успокоиш и трезво да анализираш ситуацията в която си.

Ако искаш даже вземи си химикалче и лист хартия и си драскай. Да визуализираш всички опции пред теб помага.

Аз не виждам краткосрочно решение.
Мога да те посъветвам:

1) НЕ СЕ ВРЪЩАЙ В БЪЛГАРИЯ освен, ако наистина нямаш друга възможност.

2) Опитай да започнеш да се радваш на времето прекарано с децата. Смени гледната точка. Не търси негативното, спри да мислиш как ти се трепеш цял ден, а мъжа ти се почива. Такива мисли до нищо хубаво не водят. Планирай си всеки ден -когато имаш ясна програма времето лети.
Вкарай децата в къщната работа - едно дете на 5 години може да ти помогне да събереш дрехите, да ги вкара в пералнятя, да събере играчките и т.н.
Пробвай да завържеш приятелство с някоя местна майка, италианците са отворени хора, усмихнати, лъчезарни. Ще ти повлияе добре психически.

3) Започни да работиш над външният си вид и здравословното си състояние като цяло. Цял ден си вкъщи- започни да готвиш здравословно, с децата почни дълги разходки пеша, запишете се на някаква йога, плуване, вземете си колелета и т.н.

4) Учи езика, запиши се задочно на някакъв курс - сигурен съм че ако посетиш бюрото за безработни ще ти предоставят цяла пачка с брошури и безплатни възможности.

5) Почни да пестиш - отвори си собствена банкова сметка и вкарвай всяка седмица по нещо.

6) Дръж се добре с мъжа си, не изисквай от него нищо (така или иначе няма да го промениш), остави го да диша, фокусирай се върху себе си. Твърде възможно е, като усети, че се справяш сама и не го търсиш, нито му мрънкаш, той сам да вдене, че започва да е ненужен в цялото уравнение. И да вземе мерки.

Ще ти е гадно, ще ти е трудно, ще ти се реве, но хубавата част е, че всичко НАИСТИНА зависи само от теб.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 19:58 от Номад4е 2008

Общи условия

Активация на акаунт