Във дома, но не в живота

• 11 811
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Щастливото и спокойно семейство не се получава, гради се! От двамата. Това по повод на твърдението, че горкият мъж бил разочарован какво е получил. Гледам жена му е направо очарована, дума да няма.
За пореден път се изумявам как жени са склонни да закопават жени, само ей така, да се почувстват нещо повече.
Изобщо не четете с разбиране и реагирате първосигнално Smiley Всичките ми постове са добронамерени и в полза на авторката. Съветите, които съм и дала, са практични и работещи. Но всеки проблем има две страни, и само това, че е жена, не трябва да ни кара да забравяме, че има и друга гледна точка. Натягането на напрежение колко е лош мъжа не е продуктивно - тя това си го знае. Действия са необходими тук, реални действия по промяна на нейното физическо и психическо състояние, не насъскване.

То и вие май не четете с разбиране. Първият абзац само се отнасяше за вашия пост с разочарования съпруг.
Колко пък да е в полза на авторката да й се обясни, че е виновна, понеже съпругът бил разочарован. Тя понеже е супер доволна, както се вижда. Изобщо не ми е първосигнална реакцията. Хиляди такива "дискусии" съм изчела тук и се натрупва едно впечатление, нали разбирате? Въртим, сучем и все стигаме до неизменното - ама ти какво направи, че той да се държи така. Що пък веднъж не питахме той какво е направил, че тя да се докара дотук, м? Както и да е, давайте нататък. Аз предлагам да я посъветваме освен всичко друго, дето прави, да вземе да се нагримира, да тури едни дантелени гащи и да го посрещне пърхаща с мили, докато благо му подава чехлите и пита дали сега да му измие краката или след като се навечеря с петстепенното меню, което му е сготвила. Белким не си ходи разочарован от семейния живот, миличкия.

# 106
Дори не разбрахме дали тук има родители, братя и сестри, или е сама в живота. Ама иначе няма да се справи. Нали работещият в Италия ще дава издръжки, наследство ще получава (само не разбрах кой ще умре Rolling Eyes) и тя евентуално може да почне и да работи в България, където детските градини са до 19 ч.?

# 107
Както и да е, давайте нататък. Аз предлагам да я посъветваме освен всичко друго, дето прави, да вземе да се нагримира, да тури едни дантелени гащи и да го посрещне пърхаща с мили, докато благо му подава чехлите и пита дали сега да му измие краката или след като се навечеря с петстепенното меню, което му е сготвила. Белким не си ходи разочарован от семейния живот, миличкия.

Това са си някакви ваши инсинуации. Вие си знаете защо агресирате така. Не ме интересува честно казано.
Ако си правя труда да пиша толкова напоително по тази тема, това е защото там някъде има две деца, отглеждани от игнориращ баща и истерична майка. Той ги хваща за гушата, тя ги удря. Е, после плаче, нали, и съжалява.
Ако има и най-малък шанс тази отровна обстановка да се промени, тя тръгва от майката и нейните разумни решения и действия.

# 108
За да се справи, първо и най-важно условие е тя да иска това. А авторката нито си вярва, нито иска да е сама с децата. Тя изрежда изключително много причини, поради които не може, препятствия по пътя си и т.н. Няма смисъл да прави зорлем генерални промени, поне не днес и сега.

# 109
Няма  да е  редно и да се върне при родители, на тях да чака. те са  я отгледали, няма да почват пак деца да гледат, вече три - тя и нейните. Чудни сте с този съвет - при родител върви. А родителят къде да отиде, да не го тормозят отново  с деца и отглеждане.  сякаш това чака родителя ,да се върнете да ви гледа.

# 110
Не мисля, че някой е казал да се върне да я гледат родителите й. Аз го предложих като вариант ако има къде да се върне в България на първо време. Нали ще работи, децата на градина, и просто да не плаща наем примерно една година да може да се събере финансово. Това е.
Ама авторката не казва, има ли къде да се върне? Има ли близки да й помогнат на първо време?
Пак да го напиша,на първо време, докато се стабилизира.

Ще се допълня.
Аз като родител, бих предпочела дъщеря ми да се прибере с внуците ми при мен и двете да ядем филии със сол, вместо да стои нещастна при някакъв дето в обижда на свиня. Даже до Италия мога да си купя билет и да му покажа кой е свинята, ако е дъщеря ми. Моите родители биха постъпили по същия начин. Вярвам и много други НОРМАЛНИ родители.

# 111
Не сравнявайте Германия с Италия.

# 112
Абе жената беше казала, че живеят горе долу като нормално семейство, имат общи теми на разговор, проблемът са ежемесечните скандали, когато на нея й падне пердето от еднообразно ежедневие , домакинска работа и грижи покрай децата и започне да мрънка, а той започне да я обижда, както и това, че той не й помага с нищо и я игнорира. Е да, ама все пак той изкарва парите. Тя ако го напусне, сега и веднага, както я съветват някои, ще цъфне и ще върже, и добре платена работа, и жилище, и детегледачка ще си намери веднага,  ще отслабне без усилия, и в бонус добър, мил и подкрепящ я мъж, който ще й гледа децата.... А може и от тотото да спечели...
Ами да му предложи да си сменят ролите - тя ще може ли да издържа семейството, ако нищо не пипва вкъщи?
Дълбоко се съмнявам. Вместо да поработи върху личностно самоусъвършенстване, да отслабне, да спортува, да запише някой курс, докато децата са на градина, тя се е съсредоточиила върху самосъжаление, от там трупа злоба и негативизъм, които ги стоварва върху мъжът, който пък реагира според ценностната си система. И така се получава затворен кръг.
Както казах, има жени, които се грижат и за малки, породени деца, и за къща, И на работа ходят. Пък нея като я слушаш, все едно е единствената прислужница в огромно селско имение, пере на ръка на реката, меси хляб, пали огън за да сготви, животни гледа, освен деца.. Многострадална Геновева.
Ми друга работа нямаш, Авторке, освен да се грижиш за децата си, които ходят на детска градина, и къщата.
Ако постоянно мрънкаш, изискваш и сравняваш, нищо чудно, че мъжът ти не му се излиза с теб. Не каза той какво работи, може да е тежка физическа работа в строителството например, дали пък на него му е много приятно като се прибере вечер изморен, да го посреща нацупена и злобна жена, той и за това сигурно си се затваря сам в стаята, злобата и негативизма се усещат. Не разчитай на него Авторке, да ти направи живота лесен и интересен. Постарай се сама.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 16:25 от Прекрасная Василиса

# 113
Това свиня, защото е напълняла или защото е  усмрадила  ли е ? 
   В отговор на нейни нападки ли е  ,като се скарат яко или ей така, както влезе  къщи и  почва - свиня.
 Кой не се е  скарвал, да вдигне ръка ,дето вика учителката.
 Една година  аз не бих изтраяла  и дъщеря. Не съм на възраст и  здраве да  се грижа за  толкова хора.  Ако има свободен имат е друго ,но заедно - не и не. Пък ви е си ги прибирайте,  ама наистина ,не да ас в проект децата ви още.  Реалностите са други ,справка темите тук, не става заедно, сега я дразни мъж, с когото спи все пак, утре мама ,с която не спи ,но се блъскат в кухня,  битово,  финансово,  в разбирания, различни.

Пълно е със свестни родители ,дето са правили всичко за "детето" и то се огъва от  трудностите и  се депресира  и страда. няма кеф като си родител, саможертва си  е. Да включва лека полека  и бащата с акъл, не със скандали и това  е.
 Един работи навън за пари ,другия - в къщи за удобство, ред, спокойствие.
 Имам съседка в Испания , детето е на 11 вече ,още не работи ,че до 12 трябва да го води и  взема ,придружава. И така.
 Това е избрала ,това  е получила. както всеки.

Да си идва, да се устройва ,месец най-много е  гости. После  да се оправя. Като не може ,търси начин да може там с мъжа с когото се люби, който я издържа. това е реалността.

# 114
Хубаво де, ами ако живееха в България, пак с тия две деца, ама мъжът с неговата заплата не може да ги издържа всичките, и тя трябваше И да работи? Тогава?
Ето, оплака се в бг мама, охлаби напрежението, и замлъкна. Сигурно е отишла някоя тортичка да си спретне...
От много теми тук напоследък оставам с впечатление, че младите жени не са подготвени, че семейство с деца е грижа, отговорност, работа. Масово очакват, че животът ще продължи, както докато са били гаджета с мъжете. Не знам младите мъже какви са, но имам чувството, че на никой не му се носи отговорност, най лесното е да се раделиш с оня дето ти е бил много любим, до преди да се появи детето, да се върнеш при мама и тя да ти гледа детето, чисти и готви.. И двата пола визирам.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 17:09 от Прекрасная Василиса

# 115
Масово наблюдавам, че жените в чужбина не искат да работят. Стоят вкъщи да "гледат"деца по 18-20 години. Мъжете им теглят каиша, често се хващат на работа, която е тежка и мръсна.
Губят всякаква връзка с реалността, темите им за разговори са децата, чистене, готвене и това е. Оплаквания са всичко и плюене по местните. Неприятно е да си в тяхната компания. И не могат да се издържат сами, не знаят даже как да си платят сметките. Превръщат се в едно огромно бреме за мъжа, който пък се озлобява към тях. И с право, ако питате мене.

Някой каза, че мъжът трябвало да й дава за фитнес и още нещо беше. Откъде накъде мъжът ще й дава? Да не му е дъщеря, да не е нещо саката? Масово са с такова мислене - родили златното яйце/яйца и сега мъжът е длъжен да дава доживот. Много лоша стратегия за оцеляване провокирана от чист мързел.

За мен вариантът й е да се върне в България, но и там няма да цъфне и върже. И е твърде вероятно тези на чиито ръце ще легне да се държат също толкова зле с нея. Не виждам полезен ход аз, но поне за успокоение на авторката мога да кажа, че много са такива като нея. Не е сама.

# 116
Питам се, тия жени, които не работят, нямат ли съпричастност, нямат ли любов към мъжа си, че се държат по такъв, абсолютно неприемливо според мен начин? Той опъва каиша най - вероятно неквалифицирана работа, връща се вкъщи и вместо уют получава мрънкане и агресия от запуснатата си жена. Самата тя не прави нищо освен обичайната домашна работа. Разчита за всичко за мъжа си и на наследство някакво. Ами добре.

# 117
Питам се, тия жени, които не работят, нямат ли съпричастност, нямат ли любов към мъжа си, че се държат по такъв, абсолютно неприемливо според мен начин? Той опъва каиша най - вероятно неквалифицирана работа, връща се вкъщи и вместо уют получава мрънкане и агресия от запуснатата си жена. Самата тя не прави нищо освен обичайната домашна работа. Разчита за всичко за мъжа си и на наследство някакво. Ами добре.
Споделям това мнение.

# 118
Така е, не знаем другата страна. За това авторката или да спира да мърмори или да се хваща на работа, че да не се озове изведнъж изхвърлена на улицата като мръсно коте. Ей тогава ще цъфне и ще върже.

# 119
Много хора като отидат в чужбина,смятат ,че ще цъфнат и вържат.Ама не винаге е така.Истина е ,че в повечето страни детските заведения са до 14-15 часа.Но има и почасова работа,има и работа от вкъщи,стига да ти се работи.Така ще е финансово независима поне отчасти.
Българските майки се връщат масово на работа след 2 години и пак някакси се справят с домакинската работа.
Който иска -намира начин,който не иска-намира оправдание.

Общи условия

Активация на акаунт