Във дома, но не в живота

• 11 827
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
А, рентата от нивите се сетих да влага по сметка, ще се събира  с времето.

# 91
Свободата или салама (храната). Rolling Eyes
Свободата е невъзможна, трай си. Може каквото си иска да те прави, ти се подмазвай и гледай да му угодиш. А в други теми сме толкова силни как можем без мъже...

Не съм на това мнение (да си трае), иронизирам, ако някой не е разбрал.

# 92
Вариантите пред авторката са два - да го напусне или да остане. И в двата варианта децата и домакинството ще са 100% неин ангажимент, разликата ще е в това, от къде ще идват парите:
- ако си остане, ще има издръжка на цената на характера на мъжа й;
- ако си тръгне, ще трябва вместо това тя да тръгне на работа на пълен ден (плюс някаква издръжка от мъжа).
Общо взето, трябва да си направи сметката в кой от двата варианта ще й е по-лесно да си "изкарва" издръжката. За мен твърдо в първия.
Много е далече от това да си тръгне и да започне работа, направо на светлинни години. Така че няма какво да се обсъжда изобщо този вариант.
Това, което трябва да обмисли е как да се съхрани от отношението на мъжа, някак си да се изолира от ситуацията и паралелно да действа по план за излизане.

Т.е. ти я съветваш да си продаде душата?!? Да седи и търпи?! Да живее нещастна и депресирана?? Вместо да си нарами достойнството и да се справи сама!
Свободата, Санчо...

# 93
Свободата или салама (храната). Rolling Eyes
Свободата е невъзможна, трай си. Може каквото си иска да те прави, ти се подмазвай и гледай да му угодиш. А в други теми сме толкова силни как можем без мъже...

Не съм на това мнение (да си трае), иронизирам, ако някой не е разбрал.

Тя и сега не си "трае" - мърмори, прави забележки, вдига скандали. И какво постига с това? Какво се променя?
Жена, която не е работила от почти 6 години, с две деца на две и пет, в чужбина. Дайте работещи, практични съвети - за чест и достойноство всички можем да говорим, ама няма ние да и храним и гледаме децата, нали?
Наясно съм как живот в стрес може съвсем буквално да те убие. Затова дадох съвети да работи върху себе си. Оттам се започва.
Като напусне мъжа, ще му накриви шапката. Че и може да и направи живота черен заради децата. В такива ситуации се действа умно, а не с емоции.

# 94
  • София
Аз съм напускала мъжа си и съм била самотна майка, така че описах двата варианта пред авторката съвсем честно.
Ако някоя от вас смята, че авторката е способна да се изнесе и да си намери работа и да се справя с всичко ... еми добре, то и във феята на зъбките някои хора вярват.

# 95
Ехе, такова извинение за тегло не бях чувала. Явно с фунията е сипвал😆. Колко може да научи човек от бг-мама.

Авторката още в първия си пост пише, че е финансова зависима от мъжа си. Аз бих работила в посока независимост, дори и частична, а не да увисна като воденичен камък, на нечия шия. А оправданията ѝ, защо бездейства, без думи съм(идват ми доста на ум, ама правила).

# 96
И аз намирам идеята за изнасяне преди да е закрепнала финансово за напълно безумни. Както Бърди писа, мъжа й може да използва това срещу нея и дори да вземе децата. Направо си представям казуса в съда: Майка неработеща 6 години и в момента на минимална заплата и мъж можещ да издържа цялото семейство? На кого ли ще се присъдят децата?

# 97
... вместо щастливо и спокойно семейство, той получава занемарена и истерична жена, сополиви и невъзпитани деца и непрекъснато мърморене как не е добър баща. Да скача от радост?
Ми да даде пари на жената за детегледачка и за фитнес, щом е толкова недоволен.
Освен това, децата в едно "щастливо и спокойно семейство" са споделена отговорност. Може да се научи да бърше сополи и да възпитава, вместо да се държи безумно спрямо две невръстни деца.

# 98
Намери си работа. И децата на градина.
И да, възможно е. Виждала съм много колежки в Германия как си намират работа. Идват казват на шефа: Аз мога само до 13-14 часа да работя, защото после трябва да вземам децата от градина, а да и събота и неделя не мога работя.
И знаете ли какво? Наемат ги защото няма желаещи за тази работа. Кандидатствай, постави си картите на масата. Може и да ти се получи.
В Германия от градината си взимаш децата в 15 часа следобяд. И си правят сметката хората, и оцеляват.
Колко да е различно в Италия. Някаква работа на половин ден или почасова, колкото да не седи вкъщи авторката, да си гледа ученето, да не превъзпитава мъжа си, защото само скандали постига...
И по-нататък ще се види кое как.

# 99
  • Бургас
Щастливото и спокойно семейство не се получава, гради се! От двамата. Това по повод на твърдението, че горкият мъж бил разочарован какво е получил. Гледам жена му е направо очарована, дума да няма.
За пореден път се изумявам как жени са склонни да закопават жени, само ей така, да се почувстват нещо повече.
Авторке, ако наистина имаш план, следвай си го стъпка по стъпка и гледай по-бързо да се отървеш от това същество, което си направила баща на децата ти. Не, категорично не е нормално това, което описваш.

# 100
  • София
За мъжът няма никакво оправдание, такъв да не ти е в къщата. Въпросът е, че напускането му няма как да стане ей така, с щрак на пръстите.

# 101
Щастливото и спокойно семейство не се получава, гради се! От двамата. Това по повод на твърдението, че горкият мъж бил разочарован какво е получил. Гледам жена му е направо очарована, дума да няма.
За пореден път се изумявам как жени са склонни да закопават жени, само ей така, да се почувстват нещо повече.
Изобщо не четете с разбиране и реагирате първосигнално Smiley Всичките ми постове са добронамерени и в полза на авторката. Съветите, които съм и дала, са практични и работещи. Но всеки проблем има две страни, и само това, че е жена, не трябва да ни кара да забравяме, че има и друга гледна точка. Натягането на напрежение колко е лош мъжа не е продуктивно - тя това си го знае. Действия са необходими тук, реални действия по промяна на нейното физическо и психическо състояние, не насъскване.

# 102
Това жени да закопават жени, сериозно ли?
Явно е нещо нечувано да си независим, само че това не става с магическа пръчка. Искат се усилия. Явно е много лошо да работиш.
Че мъжа не е ок е ясно, но и отношението на авторката не е.

# 103
Напускането му става само с план за действие и намиране на стабилна работа от майката преди това. Не разбирам как може да натискате жена без никакъв доход да си "заминавала за Бг", да го напускала и прочее безумия. Без пари тия хватки не стават. Да не говорим колко ще й е трудно след 6 години, в които нищо не е правила да се адаптира на ново на пазара на труда.

# 104
Ако осъзнаеш, че мъжът няма да се промени, ще ти е 1000 пъти по-лесно. Гледай си децата, нека той плаща. Хамалогията не е чак толкова огромна, щом не работиш чак пък. Постепенно с малки стъпки ако вървиш към самостоятелност, ще стане. Ако ли не - след години ще си в същото положение с деца на 7 и 9 или на 10 и 12. Пак ще боледуват, пак няма да има изход и т.н. Действай постепенно, без нерви и без спорове с мъжа ти. Аз така бих направила, ако положението се търпи и съм без финанси към момента.

Общи условия

Активация на акаунт