Отговори
# 90
Здравейте, момичета!

Най- хубавите неща, онези които ти носят истинско щастие, идват на пръсти, безшумно и търпеливо чакат да ги забележиш!

Нека новия ден да изпълни живота ни само с положителни емоции!
Бъдете усмихнати и щастливи!
Ползотворен ден!

3 октомври -  Денят на баба и дядо

Днес имаме възможността официално да поздравим своите баби и дядовци с техния специален празник –
3-ти октомври. Бабите и дядовците, макар често да са пренебрегвани, заслужено се нареждат сред хората, които се грижат за най-малките. Често те са най-верните приятели на своите внуци, тяхна подкрепа и опора в трудни моменти и в часовете, в които мама и тате са ангажирани и заети.
Баба и дядо имат специална привилегия спрямо мама и татко, и тя се състои в това, че те глезят внучетата, играят си с тях и се забавляват много повече от родителите.  Това е така, защото основната отговорност за възпитанието все пак остава за родителите.
Днешните баби и дядовци са много различни от тези преди няколко десетилетия. Те са наясно с технологиите, с модата, имат разностранни интереси, а често дори и като пенсионери продължават да работят и да водят разнообразен социален живот. Времето, което прекарват с децата на своите деца обаче е безценно за тях и вероятно, защото му се наслаждават пълноценно, то е толкова важно за децата, а ползите са взаимни.

Честит празник на всички баби и дядовци! Да са живи и здрави дълги години!

Две сме бабите в темата, дядо си нямаме, но бащата на Толга ще запълни празнината. Stuck Out Tongue Winking Eye Красавец е, синът се е метнал на него.
     Джакиии, хайде, идвай при нас. Да се почерпим за празника, да се повеселим и забавляваме, че от грижи за внуците време не ни остава.

# 91

Честито на форумните баби*
съвременни жени които уважавам за
настроението което създават тук и
дълги години да се радват на здрави,
 красиви, умни и щастливи внуци!!
People Two Men Holding Hands People Two Women Holding Hands

Скрит текст:

Отива Червената шапчица при баба си:
- Здравей, бабо, нося ти топла питка с масълце!
- Питка ли? - казва бабата..
- Аз не те ли пратих за пържени картофки и бирички..

Joy Joy Beers

# 92

Софи, благодаря ти за пожеланията!
     Всички да сме живи и здрави, да продължаваме да се веселим и забавляваме, да се вълнуваме за нашите любимци и да се разтоварваме от напрежението тук, в нашата уютна къщичка.
     Докато чакам Червената шапчица да ми донесе картофките и биричката да ви запозная и с другите световни дни на днешната дата.
     Чичко Google ме залива с такава информация, но за съжаление мълчи за новия проект на Толга.

3 октомври - Световен ден на кардмейкинга

Правене на поздравителни картички със собствените си ръце
◆  Някои го смятат за една от областите на скрапбукинга - изработка на тематични панели и албуми, но най-вече занаятчиите смятат изработката на картички за независим вид ръкоделие.
Днес на 3 октомври всички майсторящи картички хора празнуват Световен ден на картичкоправенето.

3 октомври - Европейски ден на птиците  

С над 9800 вида, птиците са най-многообразният клас сухоземни гръбначни животни. В момента в световен мащаб около 1200 вида са застрашени от изчезване.
На територията на България са регистрирани 409 вида пернати. Българското дружество за защита на птиците всяка година прави оценка на броя и вида на всички наблюдавани птици в нашата страна.
Любителите на птици могат да подпомогнат дивите птици с ежедневни дейности, които да допринесат за по-успешното преживяване на птиците около нас. Един от най-разпространените неща това е подхранването на дивите птици или поставянето на различни гнездилки. Това са неща, които лесно може да направите без много усилия, за да подпомогнете птиците.

# 93

*“Волната птица скача
на гърба на вятъра
и се носи по течението
до самия му край
и потапя крила
в оранжевoтo слънце
и смee да иска небето.."*

3 октомври - Европейски ден на птиците *

# 94

Най красивите картички, които бих нарисувала по случай Световния ден на кардмейкинга.

# 95
     Най красивите картички, които бих нарисувала по случай Световния ден на кардмейкинга
Flowers Bouquet ЕМИ*
не спирам да се смея, представям си как Алекс влиза при теб
да пита дали си му свалила конспекта за държавните изпити
а ти  -  ",.. още не, не съм готова с кардмейкинга на тоз красавец,
малко остана.. и като си допия бирата и хапна картофките
бързо ще сваля файловете.."*
баба-мечта*
Hands Ok Hand Joy Kissing Heart
Цитат

# 96

Софи, усмихна ме с картинката, която си нарисувала. Но като се замисля не веднъж съм изпадала в подобна ситуация, затова и деца и внук доста ме шегуват.
     Обаче за тези години успях да ги науча да разпознават Толгахан и в момента, в който ме видят на компютъра всички са на "млък стой", подминават ме като пътен знак, без да казват нищо, без да искат нищо.
     А започна ли да се стягам за Истанбул ми пожелават да видя Толга и най-после да сменя дестинацията. Stuck Out Tongue Winking Eye
     Да отбележа подобаващо и Европейския ден на птиците:

# 97
# 98
Здравейте, момичета!

„Ако си способен да видиш красотата, това е само защото носиш прекрасното вътре в себе си. Светът е като огледало, в което всеки вижда собственото си отражение.“
Паулу Коелю

С пожелание за уют, топлина и хармония!
Хубав и спокоен ден!

4 октомври – Световен ден за защита на животните

Днес е денят, в който хиляди природозащитници по цял свят и организации за закрила на животните отбелязват Световния ден за защита на животните. Началото му е поставено преди над 90 години, през далечната 1931-ва от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция.
Датата е избрана и заради католическия празник, посветен на Свети Франциск – покровител на животните. Целта на Световния ден на животните е да се подобри отношението към животинските видове по света, като се предостави подкрепа на лица, групи и организации за хуманно отношение към тях.
Организациите използват празника и за да насочат вниманието на хората по света към бедстващото състояние на животинския свят на нашата планета. В света има над 40 000 застрашени вида.
Животът е пълен с примери за благородството и всеотдайността на животните.
Незлобливост, благодарност, вярност, саможертва, преданост, кураж и великодушие – все качества, с които животните на тази планета обогатяват живота ни и ни правят по-добри и състрадателни.

# 99
# 100
Софи ,щях да те питам дали това е ново фото ,но се сетих че Толга е с нова прическа.

Най после от платформата ни зарадваха. Терзи 3 от 3 - ти ноември по Нетфликс. Остава да го рекламират като в началото.  
Трейлъра е жесток
Война или мир!   по скоро ще е война и двамата няма да отстъпят.
Много ми е интересно Димитри какви игри ще замисли с Агапимуто. ♥️

# 101

Софи,   изгледах победителя в колоездачната обиколка и се сетих за кончетата на Толга. Хайде, да украся темата и с тях, че то и днес няма нищо ново около любимеца.

Феми, хубава новина си ни донесла. Благодаря ти! Толга се назлъндисва, но аз ще запълня свободното си време с други красавци.
     Снощи започна Сезон 2 на "Семейство". Още не съм гледала епизода, чакам някакви субтитри.
     В началото на ноември ще подхвана и "Терзи" 3. Надявам се моята адашка Емили да продължи да превежда поне "Терзи". Ще ми се да видя и сериала със Серкан, ама нямам идея къде ще го сместя.

# 102

Flowers Bouquet ЕМИ*
впечатли ме лекотата, силата и красотата на
галопиращия кон и защо базовата мярка е
*1- на, конска сила* - неудържим..
Horse Racing

# 103

4 октомври – Ден на информационното общество

4 октомври – рождената дата на Джон Атанасов е обявена през 2007 година от Министерски съвет на Република България за Ден на информационното общество – професионален празник на специалисти по компютърна техника, информационни технологии и автоматика.
В много страни по света Денят на информационното общество се отбелязва на 256-тия ден от годината като Ден на програмиста. Числото 256 (2 на степен Sunglasses е избрано, защото това е броят дни от началото на годината, който може да се кодира с помощта на един байт (8 бита). Чества се в много страни през високосните години на 12 септември, през невисокосните – на 13 септември.

# 104

Ако си бяха взели по още един домашен любимец
сигурно днес щяхме да видим нови фотки, но няма..
Joy

Общи условия

Активация на акаунт