За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 118
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
  • Мнения: 2 153
  Точно заради окисляването на тези плодове не се режат отрано. Подготвя се мизанплас и минути преди сервиране действаме. Изпитан трик е да се сложат в разреден с вода цитрув сок, но за кратко и както писах.

# 616
  • Мнения: 43 501
Не разбрах как и защо се ползва отварата от мента за плодовата салата. То ще е като чай. Как ще се отрази на вкуса?

# 617
  • Мнения: 10 680
Абсолютно не за стафидите

# 618
  • Мнения: 10 856
Пеева мерси знам за цитрусовия сок. Стана супер салатата . Само си пиша грешка , че нарязах плодовете наситно. Друг път всичко по- наедро.
Стафидите половината ги харесаха , останалите ги извадиха. Simple Smile

# 619
  • София
  • Мнения: 4 958
Добро утро
Имам половин кофичка заквасена сметана, въпроса ми е какво мога да добавя за да се получи хубав десерт?

# 620
  • Мнения: 2 831
Трябва ми съвет относно крем за торта. Обичайно крема ми за морковена торта е  сладкарска извара от лидл+ крема сирене +  настъргана портокалова кора и всички вкъщи много го харесваме съответно всеки път по повод правя морковена торта,но ми се иска да разнообразя с шоколадова торта с дъх на портокал. Въпроса ми е някой пробвал ли е тази извара от лидл да я разбива с течен шоколад или разстопен кувертюр ?

# 621
  • In transit
  • Мнения: 14 217
Леона, точно тази извара не съм я бъркала с шоколад, но от маскарпоне и течен шоколад става чуден крем за торта. Трябва само да се затопли течния шоколад, за по-лесно разбъркване. Изварата е по-рядка, обаче и не съм сигурна, че ще се получи.

# 622
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Трябва ми съвет относно крем за торта. Обичайно крема ми за морковена торта е  сладкарска извара от лидл+ крема сирене +  настъргана портокалова кора и всички вкъщи много го харесваме съответно всеки път по повод правя морковена торта,но ми се иска да разнообразя с шоколадова торта с дъх на портокал. Въпроса ми е някой пробвал ли е тази извара от лидл да я разбива с течен шоколад или разстопен кувертюр ?
Тя си е пукава и кремообразна, освен че е извара и няма как да стане повече от това. Simple Smile   Разбъркваш я с шоколадите и смятам по--добре на ръка.

# 623
  • Мнения: 2 831
Благодаря, може би наистина ще е по-добре с маскарпоне

# 624
  • Мнения: 4 858
Какво мога да сготвя с размразен пържен пипер? Мислих за миш-маш, но ММ категорично отказа да го яде...
И още един въпрос - имам подправка Калоферче.
Влюбих се в нея, след като ядох в Карлово един уникално вкусен сандвич с масло, кашкавал, шунка и зеленчуци и препечен хляб... Казаха ми за подправката, че е идеална за принцеси със сирене и кашкавал, и като се прибрах в Пловдив накупих 300 грама от подправката. Но ядец - така и не усетих вкуса, който ме влюби в Карлово... А там определено не беше прясна, а суха, поръсана... Тази, която купих, сякаш горчи...

# 625
  • Мнения: 5 412
Калоферче обожавам да добавям в леща, допада ми с картофи, агнешко.
Сушила съм - не ми харесва. Нарязано и в камерата е моят начин.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 17:08 от ccvet

# 626
  • Мнения: 8 428
Калоферче, освен на агнешко/шилешко, слагам и на боб.
Гледам подправката на село, суша я и така я ползвам. През лятото я ползвам и прясна.

# 627
# 628
  • Мнения: 10 856
ако го редиш в малка тавичка и отгоре заливка като плънката за бюрек и после пак нареждаш един слой и пак заливка ... става много добре. Все едно чушки бюрек, но без да се мъчиш толкова.

# 629
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Какво мога да сготвя с размразен пържен пипер? Мислих за миш-маш, но ММ категорично отказа да го яде...
-----------------------------------------------------------

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_1607.html

Общи условия

Активация на акаунт