Естетични процедури за лице и тяло – 52 тема

• 83 081
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Не е и нужно. Търсеният ефект от ботокса не е гладко чело винаги, а пак казвам - превенция. Това, че мимиката се връща след 3 месеца, не значи, че е "пълна" и не значи, че ботоксът все още не действа. Напротив. Ботокс се слага през 6 месеца или 2 пъти в годината. Идеята му е да намали мимиката, за да не се получават дълбоки бръчки от мимиките, които правим. Който го слага за опъване и восъчно лице, не е разбрал идеята.
Затова ботокс се слага може би към 28-30 за пръв път. Има ли образувани бръчки вече, той няма да ги изглади, но ще предотврати нови. Ботокс да се слага след 55, например, за мен е излишно. Няма какво да се предотвратява там вече, особено ако положението не е ок. А тогава и ефектът му започва да се изразява повече със свличане, "падане" на челото, отколкото опъване.
Така че, ботокс 2 пъти в годината си е напълно достатъчен и не измервайте ефекта му в това дали на 3тия месец имате мимика или не, а с по-глобален поглед. Какво е състоянието на челото, пачи крак, гневна откакто слагате ботокс. При мен, например (аз слагам от 28-годишна, сега съм на 32), състоянието на всички тези зони е както когато бях на 20, даже нямам и минимални линии, дори и когато мимиката ми се е появила на 4-ти месец. При моите приятелки, например, изобщо не е така. Някои си имат вече дълбоки гневни и линии, други малки линии, но имат и това доста ги състарява. Едната сложи ботокс преди година и вече е друго при нея.

# 541
Поне да издържаше повече този ботокс. Всички се оплакват, че им държи по 3 месеца.
Аз съм слагала веднъж - два месеца беше супер гладко, после почна да ме пуска и на четвъртия месец бях в изходно положение. Но и аз не се харесвах, че челото ми се свлече, така че по-добре, че бързо ме пусна в конкретния случай. Grinning
Това за ботокса с цел превенция не го разбирам. До 35 години нямах една бръчка на челото и без да си правя превенция с ботокс. Сега имам една-две фини линии, които не се забелязват много, само мен си ме дразнят.
Не си представям от 20+ годишна да бях почнала да се бода.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 14:56 от kalina_pehlivanova

# 542
  • SF
Докато е траел ефектът, до третия-четвъртия месец, как така ще се свлече челото и после ще ви пусне и ще се върне обратно?

# 543
Понякога се свлича веждата, не челото, и минава за месец някъде.Ботоксът започва да отпуска към 2м., но, както написа КРР, не е изчезнал и мимиката не е на 100.
Не се каза да се слага ботокс на 20+, а да се слага при нужда, с цел превенция.
Аз нямам бръчки, тепърва започват( на 46), но сестра ми на 25 вече имаше мимически бръчки.

# 544
При лица, които правят мното мимики (като моето) и са силно изразени, се слага понякога и към 25-26. Има и лица, които и на 40+ все още са със сравнително гладки чела и може превенция да се започне тогава. Мама е на 55, никога не е слагала ботокс, но челото и е гладко, няма и гневна, но има пачи крак. Обаче, ако сложи ботокс в челото, съм сигурна, че ще и се "свлече". Една приятелка е около 50 почти, към 40 и нещо е сложила за втори път и и се е свлякло. Преди това е слагала около 30 и няколко и и е било ок. Просто самите мускули атрофират с възрастта и като сложиш и ботокс и става свличане.

На мен Георгиевски винаги ми дава Памела Андерсън като пример какъв трячра да е ефекта от ботокса и какво цели самият ботокс. Тя е слагала от 30тте си ботокс, в момента е около 60 и вече не слага (защото вероятно не стои ок). Има мимика, но е слаба и челото и е страхотно - гладко и повдигнато. Та, ето това е идеята на ботокса. Не да те "държи" и пуска и да следиш. Честно казано, аз преди да започна да слагам, веждите ми бяха вече започнали да падат надолу от възрастта. Сега, вече 4 години с ботокс, дори и когато ме е пуснал, веждите ми си стоят нагоре и по-повдигнати от преди ботокса. А реално пак нямам ботокс, защото ме е "пуснал"

# 545
  • SF
Може ли да го обясните това? Мускулът с времето си губи силата и мимиките намаляват. Как като се сложи ботокса, лицето се свлича? То се свлича поради естествените причини - с годините, с гравитацията, както се шегуваме.

# 546
Слагала съм на две различни места ботокс- на едното ми паднаха веждите, на другото не.Не се свлича нищо.Релаксира се мускулатурата неправилно и тя така се отпуска, че   всичко в зоната се фиксира надолу.Затова около веждите е забранена зона и не бива да се гипсира.

# 547
Просто мускулът ми в горната част на челото се релаксира и челото ми се разшири, не знам как да го обясня, веждите стояха леко надолу, не съм имала паднал клепач и т.н, но физиономията ми се промени. Нямам атрофия на мускулите, на 38 години съм.
Това се случва най-вече когато се слага ботокс в горната част на челото. При гневна бръчка и пачи крак май няма такъв проблем.

# 548
Ето мускулите на челото:

Ако лекарят не прецени добре как да подходи, може да промени визията на лицето.

# 549
  • SF
Естествено, че ако лекарят не прецени добре, нещата може да не са добре. За всички лекари, които не преценяват добре, важи.

# 550
Гледала съм, че слагат в опашката на веждите, както и под самата вежда ботокс може би с цел лифтинг. Наистина си зависи от инжектора и неговите познания. Аз много искам да лифтна веждите, но не съм сигурна дали ще се получи.

# 551
На мен Георгиевски ми сложи горе долу в тези зони и много добре се лифтират веждите.

Хаджийска, например, никога не ми е слагала под началото на веждата

# 552
  • София
Ботоксът освен да ти блокира мускулите за 2-3 месеца друго не прави. Едва издържа и 4 месеца. По-добре да се работи върху цялостното подобряване на вида и текстурата на кожата.
Това му е предназначението.
Вида и текстурата дори да са перфектни, мимиката си върви и бръчките се оформят.

# 553
Интересно, и около носа ли ти сложи?

# 554
  • София
Слагала съм на две различни места ботокс- на едното ми паднаха веждите, на другото не.Не се свлича нищо.Релаксира се мускулатурата неправилно и тя така се отпуска, че   всичко в зоната се фиксира надолу.Затова около веждите е забранена зона и не бива да се гипсира.

Тъй като мисля че сте споменавали, че ходите при Д-р Чилингирова, доволна ли сте от ботокс поставен от нея? Аз я харесвам и се чудя дали да отида и за ботокс

Общи условия

Активация на акаунт