Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 32 301
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 833
Черен шоколад на калети си вземи от Змееборец или Метро - аз от тях ползвам, на Бари калебо.

# 166
  • Мнения: 4 265
Нямам време за нищо вече, Кубратова... Даже пак ще забърквам шоколадовите блатове, защото нямам време тепърва да проучвам как се правят пандишпанови блатове, кои са тънкостите, да пресявам няколко пъти брашното, да разбивам отделно бълтъци, белтъци...

# 167
  • In transit
  • Мнения: 14 365
Благодаря за включването, Кубратова! Все още нямам забъркан нито крем, нито блат Sob Иначе масленият крем не е на почит вкъщи. И добре, че ми обърна внимание... А дали ще се получи този ефект като на снимката с крем намелака? Мики има такава рецепта с шоколад руби. Аз обаче искам да го направя с млечен шоколад...Rolling Eyes
Барбалена, мога да ти дам пропорциите за намелака с млечен, ако искаш да пробваш, но не мисля, че ще постигнеш с него този ефект. Намелаката бързо омеква, ако е извън хладилника.

За пандишпанови блатове не е нужно да разбиваш отделно белтъци и жълтъци. А ако искаш да ги разделяш и да не объркаш нещо, направи този блат и си изрежи нужното количество кръгове. https://www.mycookingcreations.com/2023/11/rotolo-con-crema-al-mascarpone-e.html

# 168
  • Мнения: 4 265
Мики, ако знаех, че имаш пропорциите за намелака с млечен шоколад, щях да ти пиша. Изрових някаква рецепта, забърках нещо и утре ще видя какво ще се получи. Значи не става за козинката на животинчето Smiley Освен да я ползвам за крем, а да мисля друг вариант за козинката.

Колкото до блатовете, все още се двоумя дали шоколадовите блатове да забъркам набързо, позната, изпитана рецепта или да пробвам пандишпана. Приспивам децата сега иии... ще го мисля Weary

# 169
  • Мнения: 10 755
Никога не разделян белтъци и жълтъци за пандишпан. Бия ги целите яйца и стават перфектно блатове.

# 170
  • Мнения: 4 265
Тортата е готова! Егото ми не позволява да я кача тука. Получи се точно от серията "очакване срещу реалност", която винаги ме е забавлявала страшно много Joy Та, на вид пълна катастрофа, на вкус бива, но блатовете са твърде сухи. Уж ги сиропирах, но е било крайно недостатъчно. Как се преценява с какво количество да се сиропират, така че хем да не останат блатовете сухи като при мен, хем да не станат пък прекалено напоени?

Може ли да я спася някак? Сещам се само за вариант със спринцовка и игла да инжектирам сироп, компот, дали ще се получи?

# 171
  • In transit
  • Мнения: 14 365
Пробвай, не губиш нищо.

# 172
  • # супернатурална #
  • Мнения: 1 897
Здравейте! Търся да закупя тази силиконова форма, ако някой я има, но вече е на друга вълна. Изчерпана наличност е на сайта.

Също така приемам съвети и идеи за торти на тази тема.

# 173
  • Мнения: 8 050
Г. Краули, тук я намирам, но е малко по-скъпа.

Като идея може да се направи и торта "футболно игрище" или пък нещо с логото на любим отбор.

# 174
  • # супернатурална #
  • Мнения: 1 897
Благодаря! Идеята ми е това

като вътре мисля да е сладоледена, а ръкавиците да са пълнеж от разтопен шоколад, бисквити, може би и малко мляко, да напълня домакински ръкавици, които да  оформя по топката и след замразяване да разкъсам. Абсолютен начинаещи съм и приемам всякакви съвети за лесно изпълнение.

# 175
  • Мнения: 8 050
Най-лесно ръкавици като на снимката ще направиш от фондан.
А, за сладоледена торта не мога да коментирам. Не съм правила.

# 176
  • In transit
  • Мнения: 14 365
Под сладоледена торта имаш предвид да няма блат, само готов сладолед или ще редуваш сладолед и блатове/савоярди?

# 177
  • # супернатурална #
  • Мнения: 1 897
Без блат. Шоколадов куверюр и домашен сладолед. Евентуално може да омеся сладоледа със смлени бисквити.
Да, фондан задължително. М8же би наистина ще ми е по-лесно за ръкавиците. Чакайте да ви покажа миналогодишната, въпреки, че на фона на видяните в темата е доста аматьорска. Вътре беше бискветена  бторта с орео, сметана и маскарпоне (май)

Тогава лафът беше "тази година половин топка, догодина-цяла" Grinning

# 178
  • In transit
  • Мнения: 14 365
Според мен само сладолед и кувертюр рискуваш. Но, това си е мое мнение.

# 179
  • # супернатурална #
  • Мнения: 1 897
Правила съм го в кексова форма, но все пак е полукълбо. Дали да наредя орео на дъното и може би още няколко пласта бисквити? Не се наемам да печа блатове.

Общи условия

Активация на акаунт