Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 32 233
  • 379
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 4 376
vox помня, че го правих по инструкции на една рускиня. И бях направила няколко, за да остане поне една цяла, както и се случи Satisfied
По инструкции, трябваше да се нанесат няколко слоя, след хубавото изсъхване на предишния слой. Поставяне на вече изсъхналото произведение заедно с балона върху тортата, като балона не трябва да е прекалено надут, и чак тогава внимателно се пука на две места едновременно с игла. Това успях да си спомня Sunglasses
Не  зная дали точно го обясних Smile Ще се опитам да намеря инструкциите за по-добра визуализация.

# 286
  • Мнения: 7 819
Белият ажурен балон е великолепен, поздравления, Danifin1!
Може би си зависи не само от балона, но и от шоколада и темперирането. Има толкова различни видове и качество шоколад...

# 287
  • Мнения: 4 376
Не са точно тези инструкции, по които направих преди години моите топки, но принципа е същия.


тези инструкции се доближават до тези ,по които правих моите


а това са инструкциите за шоколадови топки



https://marrietta.ru/post200850546/

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 17:51 от Danifin1

# 288
  • Мнения: 2 362
Danifin1, благодаря! Запазвам си клипчето и по-натам ще пробвам и с айсинг. Чудесна идея за някоя коледна торта! Heart Eyes
.

# 289
  • Мнения: 2 362


Кога, ако не днес, да извадим машината за захарен памук?! Отдавна се каня да направя ягодово парфе. Днес го украсих с карамелизирани ягоди и "облаче" от захарен памук.
Честит празник на всички, запазили детското в себе си! Balloon Balloon Balloon

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 16:37 от vox

# 290
  • под тепетата
  • Мнения: 11 275
Това си е изкуство, vox! Много ефирна и нежна!

# 291
  • Мнения: 2 362
bilqna_69, благодаря за хубавите думи! Heart Eyes

Не знам дали е изкуство чак, не се приемам на сериозно. Просто ми доставя удоволствие да се занимавам, когато имам свободно време.

Скрит текст:
Да рисувам е другото нещо, което ми доставя истинско удоволствие. За съжаление все по-рядко го правя. Затова по случай празника днес с дъщеря ми решихме да се забавляваме.
Тя нарисува Куче(обожава ги), а аз си добавих Лудия шапкар към колекцията рисунки от Алиса.
Скрит текст:










Обещавам да не спамя повече!
Хубаво лято на всички!
Hug

# 292
  • Мнения: 814
Естет до последният детайл Simple Smile !

# 293
  • In transit
  • Мнения: 14 359
Вокс, имаш чудесен усет за детайлите и много креативно мислене. Тортите ти са, като произведение на изкуството. Heart Не спирай да ни радваш с творбите си в темата! Hug

# 294
  • Мнения: 296
Здравейте! Опитвам се да направя ваниловият блат от сайта на Купенска, но нещо все не ми се получава. Преди съм го правила, отначало ставаше без проблеми, но последните пъти или се пресича мазнината, или сместа нещо спихва...Не знам къде бъркам. Като добавям мазнината а после брашното бъркам много бавно. Последния, който изпекох, мазнината прокапа през формата и загоря фурната...
Скрит текст:

# 295
  • Мнения: 7 819
Това си изглежда на състав като кексово тесто, но ми се виждат много течностите за това количество брашно. Не съм си поглеждала рецептите сега, но така...на първо четене.  Щом си го правила сполучлив обаче, възможно е и да се пресича някой продукт (масло, мляко), особено сега, когато е горещо и затова маслото да се отделя и да протича. Сменяй марки масло и мляко, докато се получи. И като печеш, винаги ползвай отдолу тавата на фурната.

# 296
  • In transit
  • Мнения: 14 359
И аз забелязах, че е кексово тестото, ама това с прокапването на мазнина ми се вижда много странно. Не е толкова много, като количество... Всъщност, сега, като я прочетох пак и на мен ми е струва много течността/мазнината за количеството брашно.

Досега рядко ли е било тестото, като си ги правила? Преди да го изпечеш?

# 297
  • Русе
  • Мнения: 6 288
Скрит текст:
Здравейте! Опитвам се да направя ваниловият блат от сайта на Купенска, но нещо все не ми се получава. Преди съм го правила, отначало ставаше без проблеми, но последните пъти или се пресича мазнината, или сместа нещо спихва...Не знам къде бъркам. Като добавям мазнината а после брашното бъркам много бавно. Последния, който изпекох, мазнината прокапа през формата и загоря фурната...
Скрит текст:

Според мен набухвателят е малко за това количество продукти и времето за печене ми се струва също недостатъчно. Ако ползваш форма за печене с падащи стени е нормално да ти тече мазнина, особено ако си намазала дъното с нея. Хартията за печене, положена на дъното уплътнява формата.

# 298
  • Мнения: 10 753
На Купенска рецептите са доста сполучливо, така че се съмнявам да е от рецептата.

# 299
  • Мнения: 296
Слагам повече бакпулвер, а не 2гр. Но като разбия на крем яйцата и захарта и започна да добавям сместа с мазнината и млякото, сякаш мазнината се стича отдолу. После добавям брашното постепенно с бавно бъркане и просто в някакъв момент или се пресича (така стои) или мазнината остава като неусвоена. Иначе на вкус блатът е сполучлив, когато стане. Предпочитам го пред пандишпанов...но не разбирам причината за това, което се случва. Пека го повече време от посоченото в рецептата. Ще пробвам с различни масла. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт