Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 216
  • 379
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Имам желание да направя опит за по-добре изглеждаща, от обичайното, торта за повод, но нямам опит. Може ли някой да ми даде насоки за вида крем за измазване на тортата, така че да постигна подобен резултат? Също, моля за препоръка за боя, която да не е проблем да бъде консумирана от дете на 2г

# 346
Маслен крем меренг.Ама дали ще успеете не знам.Трябва си опит.

# 347
MilaMona, най-лесно е с обикновен маслен крем - масло+пудра захар или масло+подсладено кондензирано мляко.
Други варианти са швейцарски маслен крем - видео, итлиански - видео или с крема сирене - видео.

За боите не знам какво да те посъветвам. Аз ползвам гел-бои. Има ги в магазините и сайтовете за сладкарски неща. Не мисля, че 1-2 капки, колкото ще ползваш за оцветяване биха били проблем за консумация от дете. Но, ако все пак се притесняваш може да пробваш с натурални оцветители като сок от цвекло, спанак, боровинки, куркума...

# 348
Не, не е добра идея да се ползват такива бои за малко дете. Особено синьо и производните. Направете с боровинки, цвекло ...иначе ако нямате опит тази наглед лесно изглеждаща украса може и сериозно да ви затрудни

# 349
Много благодаря Simple Smile осъзнавам, че най вероятно крайният резултат няма да е каквото ми се иска, но имам желание. В крайна сметка е важно и да се наслаждаваме на процеса. Все от някъде се тръгва Simple Smile а и е за домашна консумация. Няма да е за пред голяма група от гости. Розово, зелено и лилаво са желаните цветове. Ще поразровя и за натурално оцветяване. Поне един цвят да получа, пак е нещо. Хубав ден

# 350
Има едни сладкарски бои, намират се в супермаркетите, оцветяват добре.Сега ще потърся, различни цветове съм взимала от тях, а може с малко спирт( капчица), да се смесят до желан такъв, да кажем лилаво:

Аз винаги си разтварям с капка спирт и после слагам втечнената боя където ми трябва.

# 351
MilaMona, действай смело и не се притеснявай, че може да не се получи точно като на снимката Hands Thumbsup. При всички случаи една домашно направена торта ще е по-вкусна от купешка.
А за боичките, винаги можеш да отстраниш оцветената част и да не я даваш на детето.
На първата торта цветенцата са направени с обикновени накрайници за шприцоване, а листенцата с палетен нож.
На вторта мисля, че са от така наречените руски накрайници , но са мини вариант.

# 352
Здравейте, ще правя торта за рожден ден на възрастен и от много мислене и гледане на рецепти се спрях на тортата "Три шоколада", защото ми се струва лесна и ефектна. Моля кажете ми,  подходяща ли е за празник, има ли какво да се сбърка?

# 353
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, ще правя торта за рожден ден на възрастен и от много мислене и гледане на рецепти се спрях на тортата "Три шоколада", защото ми се струва лесна и ефектна. Моля кажете ми,  подходяща ли е за празник, има ли какво да се сбърка?

Хубава торта, стига гостите да обичат шоколад.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_20.html

# 354
Много благодаря за окуражаването! Блатът на снимката бисквитен ли е?  Ако направя този от рецептата и го сиропирам, дали няма много да натежи горната част?
И друг въпрос-дали ще стане добре с шоколадите за готвене от 200гр. от Лидл?

# 355
  • In transit
acer, ето и от мен една торта Три шоколада, с брауни блат и подробни указания за приготвянето ѝ. Слоевете са много мусови и кремообразни. Правила съм я с лидълските кувертюри, добре се получи.

# 356
  • Русе
Скрит текст:
Много благодаря за окуражаването! Блатът на снимката бисквитен ли е?  Ако направя този от рецептата и го сиропирам, дали няма много да натежи горната част?
И друг въпрос-дали ще стане добре с шоколадите за готвене от 200гр. от Лидл?

Здравей!
Ако изпълняваш точно указанията в дадената рецепта, няма да има проблеми с тортата и блата /на снимката е пандишпанен/.
Можеш да намалиш течността за сиропиране до 100 мл.
Шоколадите за готвене от Лидл ще станат, но според мен са една идея по малко сладки от обикновените.

Тази торта също е подходяща за тържествен случай.

# 357

И аз да покажа моята 3 шоколада Simple Smile

И подобна, но блатовете са с манго, чия, горски плодове и сушени плодове с ядки (основния)

# 358
на мен пък много не ми допада тази торта три шоколада.
ако ще правиш те съветвам да избереш варианта на мики, аз даже бих обогатила още мусовете.
желирани млекца не бих поднасяла на официален повод.

# 359
Аз открих, че еклерите и пареното тесто от което се правят, не е нещо трудно и сложно. Simple Smile Даже мисля че добре се получиха, като за първи опит.
Крема го направих, както беше по рецепта от разбити 200 гр. масло и 300 гр. кондензирано мляко, но не ми допадна особено.
Ще съм благодарна, ако някой сподели сполучлив крем за еклери и за да сме по темата може да дадете идея и за някоя интересна еклерова торта. Simple Smile

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт