Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 301
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
Общо взето всяка маслена или медена бисквитка става.

Принтове съм поръчвала от CooKiBooKi, rocake, Сладката къща, Сладко хоби, Хитрини, aromashouse... почти всички фирми които се занимават със сладкарски материали имат и принт център. Можеш да си избереш готови картинки или да ти принтират картинка/снимка, която им дадеш.

Съвет от мен е да избереш принт на фондан, а не на вафлена хартия. По-лесно се работи с него.

# 196
  • под тепетата
Момичета, имам молдове, които няма да ползвам. Нови са, на Милтон. Подарявам ги. Пишете ми на лични, ако някой ги иска.

Вече си имат притежател.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 05:35 от bilqna_69

# 197
Здравейте, синът ми иска ягодова торта. Не трябва да яде много захар. Аз не съм точно начинаещ сладкар, но определено нямам много опит. Може ли да ме посъветвате с изпробвана рецепта Sweat Smile

# 198
Здравейте!
Моля за съвет!
Опитах се направя италиански меренг по тази рецепта:
"За италианския меренг:

3 белтъка
30 милилитра вода
200 грама захар
5 грама ванилова захар"

но вероятно водата е твърде малко, защото захарта се карамелизира и не се получи..

Търсих в ютуб рецепти и начини на приготвяне, но не намирам : точно съотношение вода/захар и колко време (и на каква скорост на миксера) да разбивам? (на някои места е посочено до пълно изстиване на купата, което направих, но не се получи гладък крем, а стои като пребит; на други пише само "до твърди върхове"..)

# 199
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!
Моля за съвет!
Опитах се направя италиански меренг по тази рецепта:
"За италианския меренг:

3 белтъка
30 милилитра вода
200 грама захар
5 грама ванилова захар"

но вероятно водата е твърде малко, защото захарта се карамелизира и не се получи..

Търсих в ютуб рецепти и начини на приготвяне, но не намирам : точно съотношение вода/захар и колко време (и на каква скорост на миксера) да разбивам? (на някои места е посочено до пълно изстиване на купата, което направих, но не се получи гладък крем, а стои като пребит; на други пише само "до твърди върхове"..)

Съотношението захар вода варира от 3 към 1 до 4 към 1 част. Към продуктите може да се добави малко ванилия и 1 ч.л. лимонов сок.
За 4 белтъка вземете 50 мл вода и 200 г захар. Смесете захарта с водата и сложете сиропа на котлона. През това време разбийте белтъците и когато сиропът заври и белтъчната пяна стане гъста, отстранете течността от котлона и веднага започнете да я наливате на тънка струя в меренга. През това време не изключвайте миксера и насочете струята сироп директно към бъркалките. Разбийте сместа, докато стане достатъчно еластична и стабилна, за да можете да я вземете с ръка и/или да я режете с нож.
* Преди да разбиете белтъците ги охладете в хладилника или дори във фризера – при ниски температури бързо ще придобият желаната консистенция. Също така е препоръчително да охладите купата и разбиването.

* Ако при отделянето на белтъците остане дори капка жълтък, меренгът няма да стане. Внимавайте за това и не се опитвайте да „спестите“ продуктите, дори ако в белтъците е попаднало малко жълтък; по-добре е веднага да изпратите тези яйца на омлет или печени продукти.

# 200
peych, Благодаря!

# 201
Здравейте, семейството сме големи фенове на торта "Шоколадов лешник" на сладкарница Неделя. Опитвах 2 пъти да направя подобна, но не ми се получава. Имате ли някаква идея какви са блатовете, със сигурност не са обикновен пандишпан?

# 202
  • In transit
Здравейте, семейството сме големи фенове на торта "Шоколадов лешник" на сладкарница Неделя. Опитвах 2 пъти да направя подобна, но не ми се получава. Имате ли някаква идея какви са блатовете, със сигурност не са обикновен пандишпан?
Пробвай с кексово тесто, с масло в него, определено не са пандишпан. В блата сложи стафиди, парченца шоколад и натрошения ядки.

# 203
Пробвай с кексово тесто, с масло в него, определено не са пандишпан. В блата сложи стафиди, парченца шоколад и натрошения ядки.
Благодаря, ще пробвам

# 204
Идвам от Коледната тема Grinning
Преди време там бях споделила, че съм купила един страхотен стъклен заек, купичка и събирах идеи за десерт във великденска тематика.
 2в1, предложи морковена торта. Hug
Не бях правила досега. Разгледах доста рецепти и избрах вариант на сурова морковена торта. Изглежда вкусно. Предстои да видим дали е така?!

Светли Великденски празници!

# 205
  • In transit
Христос Воскресе!
Вокс, останаха ми очите! Много ефектно се е получило. Heart

# 206
Воистину воскресе!

Mikkey, благодаря за хубавите думи! Heart Eyes
Сега събирам смелост за една елементарна на пръв поглед торта, която финално може да претърпи голям крах. Simple Smile
Ако се получи ще споделя.

# 207
Честито Възкресение!

vox, чудесно се е получило Hands V.
Не съм пробвала сурова морковена торта, та ще чакам отзива ти Simple Smile.

И за другата ще чакаме да се похвалиш Wink.

# 208
Заекът е жесток! Откъде е Stuck Out Tongue Winking Eye
Коя е рецептата за торта, нещо такова ли
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2022/03/raw-carrot-ca … e-recipe.html?m=1

Кажи после дали е вкусна, че и аз я загледах

# 209
2в1, дано да има повод за хвалба.  Grinning Важно ми е да се получи. Ще я правя за специален повод.

zenata, стъкления заек е от Пепко, но го купих преди повече от месец.

За суровата морковена торта отзивите са разнопосочни. Grinning
На мен и синът ми ни хареса, дъщеря ми откровено каза, не! Но тя е с малко по-консервативен вкус към храната.
ММ така е преял с агнешко и дроб сарма, че никаква торта не може да го съблазни. Иначе и той е доста прям и обективен в преценката си и като цяло съм любопитна какво ще каже.

Вдъхновението ми дойде точно от рецептата на Люси. Най-вече заради спецификата на стъкления съд не можех да си представя да сложа изпечен блат вътре. Минимум щях да го направя на трохи. Simple Smile

Взех идеята, но промених някои неща в рецептата. Вместо кокосови стърготини сложих бадемово брашно. Имам останали по-едри частици от пресятото брашно за френски макарони. Орехите също оставих една идея по-едро смляни.
От подправките използвах само канела.
Крема го направих с маскарпоне, заквасена сметана и захар.
Според мен се получи нетрадиционен, свеж десерт, като от съществено значение е морковите да са сочни, а фурмите ако са сухи да се накиснат за малко в топла вода.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 22:26 от vox

Общи условия

Активация на акаунт