Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 47 567
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Не ми изглеждат като усмирителни ризи, щом им е сигурно и спокойно на бебетата си е прекрасно...
Видях линк-а и добих представа за вида на пеленката-чувалче, но това е на марка gro  ... аз по-скоро питах за томи типи линк
Gro e точно бранда на Томи Типи, Олито например се казва Gro friend, a чувалчетата са Gro Swaddlebag. Виж на картинката в горния ляв ъгъл е логото на Томи Типи. В Бг сайтовете обаче са грозно високи цените, в амазон са по 20-22 паунда.

PPPPPPP, не изобщо не е задължително, просто помага за рефлекса, в който си вдигат рязко ръчичките на сън и се плашат от това. Допълнително им давало усещане и като да са в утробата. Др. Харви Карп това му е основоположно в книгата за успокояване на ревливи бебоци.

# 91
Да, знам, че обичат пъврите месеци да са на тясно, на по-тъмно и топло, върху тялото на майката, подобно на ембрионалната среда, както и кукууните имитират частично това. Но просто на практитка ми се струва сложно това увиване да го правя постоянно и катотрябва често да се храни, сменят памперси и т.н...Не знам, де, сигурно си показва самото поведение на бебето дали има нужда от това.

# 92
Здравейте момичета,

Това с повиването май си е според зависи - някои бебета са супер спокойни така, други - не. Аз за сега също съм се спряла на чувалчета Angel Baby, ще взема и нещо за повиване лато план Б.
А вие с краката как те? На мен някои обувки вече изобщо не ми стават вече…. Ако карам така сигурно по пантофи ще ида да раждам 🙈

# 93
Gro e точно бранда на Томи Типи, Олито например се казва Gro friend, a чувалчетата са Gro Swaddlebag. Виж на картинката в горния ляв ъгъл е логото на Томи Типи. В Бг сайтовете обаче са грозно високи цените, в амазон са по 20-22 паунда.
Определено има разлика в цените...
А каква е схемата с поръчки от amazon.co.uk? Какви са таксите и ориентировъчен срок за доставка?

# 94
Аз също още обмислям какво ще правим зя повиване и спане. Още нищо не съм купувала, а не съм ни гледала чесно. Добре че сте вие та да имам някакви информации😊

Мен ми се подуват краката от много седене, но когато не са подути обувките ви стават. Ще видим понатам как ще е.

# 95
Здравейте момичета,

Това с повиването май си е според зависи - някои бебета са супер спокойни така, други - не. Аз за сега също съм се спряла на чувалчета Angel Baby, ще взема и нещо за повиване лато план Б.
А вие с краката как те? На мен някои обувки вече изобщо не ми стават вече…. Ако карам така сигурно по пантофи ще ида да раждам 🙈
С първата бременност до деветия месец носих обувки два номера по-големи 🫢 Мноооого ми се подуваха краката, вярно че беше лято и жегите допринасяха, но се бях ошашкала. След като родих почти година не можех да си вляза в старите обувки, никой не ме беше предупредил за тая “екстра” 😄

# 96
Здравейте и от мен, тази седмица взехме нашето чувалче, голямо чудене беше..
Избрахме на Snuz 2.5tog, отделно ще взема и анти-стрес пелена.

# 97
Вчера гледах такава антистрес пелена в Sinsay,  но не се задълбочих много да видя 100% памук ли е и как е като качество. Може би им харесва на бебоците, но съм гледала и едни клипчета колко блажено се изтягат от удоволствие като им я махнат. Grinning
Аз за зимното спане си мисля за боди с дълъг ръкав и чувалче без ръкави. В спалнята ни по принцип е доста топло, но ще прочета какви са подходящите градуси за бебе и ще поддържаме такава температура. Ще си купя метеорологична станция и вероятно овлажнител за въздух, че сме с климатици и въздуха е доста сух.
Тази вечер мина моята последна фетална морфология в 28 г.с. + 5 дни. Бебка е добре, всичко й е наред и една голяма буцанка 1630 грама. Д-р Чачева каза, че е от гестационния диабет и като вкарам в норма нещата с кръвната захар, и тя ще си влезе в норма. И този дълъг крак... Все ми го споменават и вече се притесних да не е проблем, та попитах. Stuck Out Tongue Winking Eye Никакъв проблем, просто ще е дългокрака мацка.
Между другото, сигурно заради високата захар не преборвам и бактерията. Те много обичат точно такава среда и се хранят от захарта. Това и д-р Чачева го спомена. От утре започвам диета, а във вторник съм на ендокринолог да каже какво ще правим. Ще я стягам бебана да влиза във форма. Hug

# 98
  • София
Здравейте и от мен.

Тази сутрин се събудих с болки в гърлото и се притеснявам да не съм лепнала нещо.Цял ден ми парят очите, миналите дни пътувах с метрото и може да съм хванала нещо. Препоръчайте нещо превантивно за подсилване, ако мога да го стопирам сега. Може и нощем да изстивам, спя отвита на отворена врата и сутрин ми е студено като се събудя.

Радвам се, че обсъждаме списъците, които са доста стресиращи за "първескините" особено.
Със стаята сме почти готови - скрин, легло, лампа, кресло за кърмене (евентуално) всичко от ИКЕА. Много съм доволна, става мн.прилично. Предстои да вземем повивалник, матрак, чаршафи, кошара Next to me, шезлонг.
Задачата е сложна, защото сме в мезонет и детската стая е на първото ниво, а нашата спалня на второто. Така или иначе в началото ще спи в кошарката до нас, смятам от 6 месец нататък да я уча в нейната стая, нооо ще видим Smile.

Дрешките ме объркват, мисля да го карам по-скромно с тях, после ще вземем още ако се наложи.

# 99
  • София
Биозин мама и авирон Рапид. За смучене - тантум верде или Исла Муса. Течен витамин Ц на ампули х 1 на ден и чайчета липа или лайка. И грипен вирус да е, и Ковид да е, с тия работи минава. Аз изкарах преди 2 седмици настинка с лека ангина, мина за 3 дни.
Заинтригуваха ме тия антистрес пелени. Още не съм стигнала до такива детайли, но ще погледна.
При мен все така е нарушен сънят - трудно заспивам нощем и се събуждам по никое време, после спя до обяд и съм уморена цял ден. Чудя се дали да не си пусна и аз В12. Мислите ли, че недостигът му води до тия състояния? Желязото ми е винаги в норма, едва ли е това.

# 100
Момичетаа,днес беше и моята 3 ФМ, всичко е наред, бебето е главично, 30+1, 1600гр, PI и RI са супер, висока задна плацента абе за 1 път съм хепи след ФМ.
Снимки нямам, имам като извънземно защото се криеше :/ ще се снимаме явно след раждането.
Тонове почнах в 28 гс аз, но според всеки АГ е различно времето за започване.

# 101
  • София, България
tedysworld и на мен Биозин Мама много ми помага да ти кажа.
Миналия път с миналата бременност го пих нон-стоп и не се разболях цяла бременност, ама си виках че си въобразявам да е от него.
Да, ама сега няколко пъти детето като тръгне да ми лепва нещо го почвам веднага и като че ли наистина има ефект.
Може и да си въобразявам, де.

# 102
  • София
Много ви благодаря за съветите, вече изпратих ММ да го вземе от аптеката и го почвам.

Една снимка на стаята в суров вид Blush

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 22:06 от tedysworld

# 103
Здравейте и от меен,
Днес минах женска консултация, всичко е ок с изключение на това, че девойката както се беше обърнала главично и последните 2 прегледа все си беше така , днес ни изненада със седалищно предлежсние. Често казано доста го мисля цял ден и до следващия преглед все ще мисля , на 17 октомври ще е, дано се завърти до тогава. Аз ще пропусна третата фетална , мислих за снимките само да отида , но представете си се скрие и снимки йок😀

Аз ще използвам чувалче от angel baby. Може би ще пробвам и аз пак с повиването , въпреки,че с баткото нямах успех. Пробвах с обикновена пелена с него да повивам , но сякаш не искаше и бързо се отказах. Тези анти стрес чувалчета изглеждат много добре , но 100 лв ми идват в повече.. не бих купила.

# 104
Момичета, вчера мина вторичният ми преглед при хематолога. Усещах подобрение в състоянието ми последните седмици, вече не ми прилошаваше и причерняваше сутрин като постоя права и мислех, че съм по-добре, но хемоглобинът от 91 (преди три седмици), вчера беше 89 Confused увеличи ми Феретаб от една на две таблетки на ден и каза след две седмици да пусна ПКК и Б12, и ако няма подобрение, ще направим вливка. В първия момент си мислех, че става въпрос за преливане на кръв, но май не е така, нали? Някоя може ли да ми разясни? Желязо ли вливат чрез системи, каква е тази процедура? Че в бързината не зададох тези въпроси на доктора…

Общи условия

Активация на акаунт