Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 47 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета! Аз започнах 8-ми месец, не мога да повярвам. Супер бързо ми минава времето. Утре ми е последния работен ден. И моята фетална морфология мина. Спрямо вашите бебоци, моята ми се струва много малка. 1300гр в 30 седмица, изостава с 4 дни и отговаря на 29. Ама то и аз съм 1.50 и 57кг в момента. Лекаря каза, че всичко с нея е в норма. На мен само ми откри един завишен показател за прееклампсия. Изписа витамини, каза да се пазя много от цигарен дим и да не ям солено 🥲. След месец ще отида пак на преглед да видим как е положението. Гледам да мисля позитивно и да не се панирам. Ще говоря и със следящата ми АГ. Качвам ви снимка от прегледа.

С покупките за бебето, ние имаме количка, легълце на Чико(next to me), на томи типи комплект шишета и хигиенен комплект, стерилизатор на авент, гимнастика. За мен си поръчах доста неща честно казано, защото за бебето очаквам да ми подарят повечето хора. Купих си нощници за кърмене, които ще взема в болницата, пижами, силиконови зърна, колектори за кърма, ново бельо, разни такива уж дреболии. Сега планирам да подменя всички препарати вкъщи и да започна да почиствам и пера вече с тях.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 13:00 от Eksi

# 106
На мен днес ми е последния работен ден и ми е много странно ...
Утре съм на ФМ ще бъда в 29 г.с. +4 дни ....стискайте ми палци!

# 107
Привет, момичета. Включвам се с нов ъпдейт от моята днешна консултация.
Бебка е 1.700 кг в 30+5 г.с. по цикъл и 31+4 по размери и всичко върви наред с нея. Simple Smile Понеделник съм на трета ФМ.
При мен нещата отиват към планирано секцио заради сериозно разширени вени, не само по краката, но и доста в областта на вулвата. Положението щяло да става по-зле до края на бременността.
АГ ми каза, че ако раждам естествено и се получат разкъсвания, няма шиене после тази област заради вените, които са много подути.
Предписани от съдов хирург, пия флебодия от около месец х 1 таблетка на ден, мажа с гел Сераза и от днес си купих компресиращи чорапи 2-ра степен, дълги до средата на бедрото, че и по-нагоре стигат. Доколкото разбрах май и на самото секцио ще трябва да ги нося.
Някой друг има ли в подобна ситуация и знаете ли нещо друго, което вие или например ваши близки са имали като опит?
С планирано секцио раждането ще се измести към ноември, защото в момента терминът официално е 3.12 по последен цикъл.
И още 1 въпрос по друга тема... С бебешки перилен препарат перете ли и смятате ли да перете всички дрехи на семейството?

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 15:53 от tedizza

# 108
Момичета, вчера мина вторичният ми преглед при хематолога. Усещах подобрение в състоянието ми последните седмици, вече не ми прилошаваше и причерняваше сутрин като постоя права и мислех, че съм по-добре, но хемоглобинът от 91 (преди три седмици), вчера беше 89 Confused увеличи ми Феретаб от една на две таблетки на ден и каза след две седмици да пусна ПКК и Б12, и ако няма подобрение, ще направим вливка. В първия момент си мислех, че става въпрос за преливане на кръв, но май не е така, нали? Някоя може ли да ми разясни? Желязо ли вливат чрез системи, каква е тази процедура? Че в бързината не зададох тези въпроси на доктора…
Предполагам е имал предвид вливка на желязо. Аз вдигнах моя хемоглобин за 15 дни от 129 на 138 със Сорбифер по 1т дневно +желязо 10 мг на Better you . Те първа ще ходя при моя хематолог,за да видя как се е повлиял феритин,че той ми куца...

# 109
Eksi, страхотни снимки и една прекрасна фина госпожица. И тази ръчичка... Heart Eyes
Моята на вчерашните снимки е буца и половина. Grinning От днес съм й стегнала режима.
Карате ме да се замисля за бебешките препарати. Мислех, че само бебешките неща се перат / почистват с тях. Ще ми е интересно да науча от някой запознат.
Момичета, понеже и витамините ми се оказаха трагедия (основно Витамин Д) по колко мг приемате от Д и Б12? Вкъщи имам Метилкобаламин на Natural Factors 1000 mcg. и Витамин Д, но от 5000 единици. Според вас мога ли да си приемам Метилкобаламина, а витамин Д понеже е доста висока доза по 1 през ден? Бих пила и 5000 дневно за да наваксам бързо, но не знам дали е ОК за бебето. В понеделник съм при моята докторка от ЖК и ще обсъждаме изследванията, та ще питам и нея.

# 110
Браво за хубавите резултати и снимки, и стиснати палчета с предстоящите ФМ.
Боби-5000 единици вит Д е дозата за небременни около 50-60 кг тежащи-знам го от турските лекари.

Може ли да помоля по-компетентните пт вас за мнение по резултатите ми от вчера🙏🏼писах и на двамата следящи,но никой не ме отразява… с високорискова тромбофилия съм,но за сега с добър кръвоток и само на АП,флебодия и дузодрил.

# 111
Момичета, аз другата седмица ще пусна изследвания да си видя витамините. Няма нужда да е на гладно нали? Освен Д и Б-12 какво друго следите?

За бебешките перилни препарати - вкъщи ползвам единствено такива от години, защото съм с чувствителна кожа и всякакви други водят до зачервяване, сърбеж и т.н. Омекотител не ползвам също никакъв - нито нормален, нито за бебета, просто е още един препарат, а избягвам всичко, което е извън базовата нужда.

# 112
  • София
Аз за перилен ще ползвам най-вероятно отново Персил Сенсистив. Беше супер и дано не са го развалили

Смоуки аз и тия не следя Simple Smile Вит д гледах преди забременяването да ми е ок, че там ми беше важно за качеството на яйцеклетките, за б12 съм с много раздвоено мнение и не полудявам да го държа във високи граници.

# 113
Маце, аз преди бременноста суплементирах много редовно вит Д, цинк, магнезий, защото спортувах активно и ми беше важно. След двете чертички не съм пила никакви витамини, защото това не може сега, другото после.... пък пренатални изобщо не съм купувала.
Б-12 ми бяха хубави показателите през април, ама аз от май-юни месо почти не съм яла, защото почнаха жегите и аз всяка година го спирам по това време - просто не ми се яде.

Иначе на мен групата витамини Б са ми любими. С моите проблеми с гърба и кръста, ми повлияват много добре на периферната нервна система, на безсънието и т.н.

# 114
  • София, България
Девилче, на мен ми изглеждат добре Simple Smile Левкоцитите на всички са ни увеличени малко.

Браво за добрите новини за бебчетата на всички.

Не си пера нашите дрехи с бебешки прах. Освен ако не съм хвърлила нещо при дрехите на детето. Иначе само неговите пера с бебешки откакто се е родил. Simple Smile

tedizza, нищо. Важен е крайния резултат, както казахме и преди Hug

Аз днес доста стягания имам и увеличих малко Магнезия на своя глава и пия вода, дано има ефект. Иначе крампи нямам, с миналата бременност имах доста. Явно ми действа магнезия, ама тия стягания.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 17:39 от Purple_Peanut

# 115
Девилче, мисля че изследванията ти са топ. Фибриногена и д-димер не са толкова високи, пък и щом кръвотока е добре, не мисля, че имаш повод за притеснения.

Аз имам въпрос относно ТСХ. Пия Л тироксин 50, тсх е 0,976, а фт4 е започнало да пада(следя ги всеки месец), сега е 11,16 (референти 12 - 22). Фт3 не знам защо не са ми пуснали, миналия месец беше в норма. На какво може да се дължи понижаването? На 3-ти съм чак при АГ.

# 116
Благодаря за подкрепата, Purple_Peanut Revolving Hearts

^hope^, точно днес питах моето АГ за резултатите ми с щитовидните хормони, понеже моето фт4 (11,92) също е много на долната граница с нормално тсх (3,37), не приемам еутирокс или друго. АГ ми каза, че по време на бременността резултати от хормоналните изследвания не отговарят на реалността и драстични промени в дозите на лекарствата /ако има такива/ не са необходими.
И по мои изводи, като цяло резултатите в нивата може да лавират повече във времето. Така че спокойно си изчакай прегледа и питай тогава. Няма нищо страшно да стане дотогава.

# 117
  • София
FT4 е доста чувствителен, но е близък до реф. стойност, така че е ок. Ако TSH драстично падне, тогава ФТ 3 или ФТ4 се вдига до 3 пъти над нормата. В случая TSH се снижава изкуствено, но е в норма, ФТ4 няма да се вдигне много. В нормална стойност са.
Стягания и аз имам напоследък, пия магнезий и даже 2 пъти пих но шпа форте за 2 дни.
Мн сладки снимки от ФМ, чакам и аз с нетърпение моята!

# 118
Много ви благодаря за отговорите, момичета. Успокоихте ме 🤗

# 119
И аз пия сравнителни високи дози Еутирокс (редувам 75 мкг и 100 мкг през ден) и въпреки това от 2 месеца някъде ФТ4 все е на долна граница, около 12.3, а от вчерашните изследвания вече е и малко под нормата - 11.8 (при долна граница 12). ТСХ е добре - 1.9. Ендокринологът ми обясни, че особено през 3тия триместър кръвта се разрежда, белтъкът в нея намалява, а ФТ4 е свързан с белтък в кръвта, затова и нивата на ФТ4 падат.

Общи условия

Активация на акаунт