Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 49 158
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Успокоих се като чух за вашите стойности на TSH и FT4. Същото е и при мен, FT4 не е било досега толкова ниско, а съм на 75 еутирокс.

# 121
Благодаря за успокоението,момичета.
На мен и тсх и фт 4 са ми под долна граница. Ендото ми обясни,че това било напълно нормално и да пусна пак само 2та, без фт3, след 1 м и да не го мисля поввче 🤷♀не пия нищо за ЩЖ.

Нови 20-сега пък светло жълтеникаво течение 😰 няма сърбеж,болка,парене…
Случвало ли ви се е или да звъня на АГ-то?

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 21:06 от Devilche

# 122
  • София
Фт4 трябва да е на долната граница през третия триместър, точно с ендокриноложката го обсъждахме наскоро. Има си референтни по триместри за щитовдните.

# 123
  • София, България
Случва ми се течение редовно, кога бяло, кога жълто, кога прозрачно Grinning всичко май ми се случва този път. Оня ден напълних ежедневната превръзка с бяло-жълто течение. Направо чак се стреснах. Добре че във вторник съм на преглед да споделя всички дертове.

# 124
И аз съм си още с петна/обриви, сега и това течение… а преглед чак на 5.10 имам 🙄дано са ни бе почвени дертовете

# 125
  • София
TSH ми варира между 0.6 и 0.85. Не изследвам ФТ4, защото нищо не пия за ЩЖ. Преди години, когато имах епизод на тиреотоксикоза, бях вдигнала FT4 на 36 или 38 и TSH беше 0.002. Тогава е притеснително. Докато TSH e в нормални граници, не е притеснително FT3 или FT4 да са на гранични стойности. Логиката е, че когато TSH е високо, те падат, т е не се произвеждат достатъчно щитовидни хормони. Иначе дали са 12 или 11.5, все тая, нормални са.
Течение и аз имам - кога белезникаво, кога слабо жълтеникаво. Сменям ежедневни по 3-4 пъти на ден. Мисля, че това не е притеснително, но може и да пусна накрая една микробиология за всеки случай. При гъбички би трябвало да е по-гъсто и накъсано. Течното едва ли е проблем.

# 126
Когато имах и аз такова жълтеникаво течение се оказа ешерихия коли на микробиологията .

# 127
Момичета,  аз също имам такова течение. Един ден е по-обилно, друг не. Микробиологията е чиста. Доктора каза, че  е нормално да го има. Важното е да няма изразен дискомфорт и сърбеж.
Аз също приемам Л-тироксин 3 дни по 50 мкг. и 4 дни по 75 мкг. Изследвам Тсх и Фт4 на 3-4 седмици, последния път също фт4  беше леко ниско. Но ендокринолога също каза, че е нормално.
Искам да ви попитам, има ли някоя от вас, която е излязла от самото начало в болничен и не ви достигат дни до 45 дневния болничен преди раждане?
Тъй като аз съм в тази ситуация?

# 128
Момичета,  аз също имам такова течение. Един ден е по-обилно, друг не. Микробиологията е чиста. Доктора каза, че  е нормално да го има. Важното е да няма изразен дискомфорт и сърбеж.
Аз също приемам Л-тироксин 3 дни по 50 мкг. и 4 дни по 75 мкг. Изследвам Тсх и Фт4 на 3-4 седмици, последния път също фт4  беше леко ниско. Но ендокринолога също каза, че е нормално.
Искам да ви попитам, има ли някоя от вас, която е излязла от самото начало в болничен и не ви достигат дни до 45 дневния болничен преди раждане?
Тъй като аз съм в тази ситуация?
    Аз,аз 😀Всъщност не ми стигат дните ,заради операция и болничен януари месец. Днес си взех последните 10 дни и на 09.10 ще ми пуснат документи за ТЕЛК .
  Много се радвам за хубавите новини ,които споделяте . 🤗

# 129
Аз се включвам за перилния препарат, от известно време ползвам вкъщи One tergent, на всички ни дрехите пера с него, защото е напълно натурален и естествен, можете да го видите в Гугъл, български е. Подходящ е и за бебешки дрешки, защото не е ароматизиран. Аз като цяло си падам по натурална и изчистена козметика, препарати за дома и т.н., даже и памперси ще купувам на ДМ натюр, тези дето са екологичните неароматизирани, с малкия батко последно тях ползвах и съм много доволна. Просто казвам ако има и други еко-био майки като мен, давам идеи 😃
За бебешка козметика съм се спряла май на Wooden spoon този път, като първите месеци вероятно ще мажа бебка с преварена свинска мас. Момчетата с това ги мажех докато не стана лято (единия е декемврийче, другия мартенче), никога не са имали суха кожа или дерматити. Но ня Wooden spoon аз лично каквото съм ползвала за себе си, съм била много доволна, включително пухкавото им масло за стрии. Не знам ще ме предпази ли, но кожата ми се чувства много добре от него.
Аз като гледам как напредвате с покупките, чак се притеснявам, уж съм първа в списъка, а нищо не съм купила още 😂 Все още ми се струва много далече термина, не искам да изчерпвам всичко което има за правене толкова рано. Пазя си ги за 34-35-36 г.с. (Което току-що осъзнах, че е след 2 седмици!!) задачите хаха. Е друг е въпроса, че ние големи покупки нямаме де, всичко имаме от батковците - количка, легло и т.н. Купих само нова активна гимнастика, че старата беше много скъсана вече. Остава ни кошче за кола и нов повивалник, избрала съм ги, ама чакам роднините да почнат да дават пари за подаръци и тогава ще ги взема. Simple Smile

# 130
При мен ТСХ е 1.7 с пиене на л тироксин, иначе преди два месеца беше скочил до 3.
Вчера гледах лайф с Мисия Мама в инстаграм- акушерка, която говореше за грижи за новороденото и тотално се обърках. Ходих тези дни и на лекциите в Токуда и там си противоречат…
Например- мисия мама казва бебето да спи на една страна подпряно на гърба с нещо, първите месеци къпане само с вода и без крем за подсичане (само ако има наченки на зачервяване и пъпчици и то да е без цинк в началото)…
В Токуда едната акушерка казва матрака да е с наклон 30 градуса при спането, а час по късно кинезетерапевта говори за спане на равен матрак… за бъдеща майка като мен, която ще има бебче за първи път е много объркващо
Тези от вас минали през това как правите хигиената - момиче/ момче?
Някои акушерки казват не пипай срамните устни на момиченце, за да се ослезяват с натрупания секрет там и да не стане синехия, други казват, че трябва да се почиства този секрет, абе лудница.
Акушерката снощи от Мисия мама каза в началото никаква козметика и олиа,защото се изграждала кожната бариера на детето и не е ок постоянното отмиване- от друга страна някои препоръчват хипоалергенна козметика, а други казват, че не е ок да се започва с нея, защото ако един ден има проблем няма да помогне….
Та “весело” е общо взето…

# 131
rgold, ти поне си напреднала с тези обучения. нашето е чак в края на октомври и ще ходим двамата с мъжа ми.
Според много световни организации и това, което изчетох онлайн, дори не препоръчват първите дни дас е къпе, а само да се минава с влажна гъба.
Гледам, че освен почистване на кожата, на някои места капят физиологичен разтвор в очите и носа и попиват със стерилна марля. Трябва ли да се прави задължително, не трябва ли?
Пъпът обработка първо с 90 процента спирт докато падне и после със 75. Абе, лудница.

Ама мисля да го даваме по-лежерно и да не се вманиачаваме много. Бебета са се раждали в пещерите и на полето, пък са оцелявали, така че се надявам и нашето да е сред тях.

# 132
rgold, ти поне си напреднала с тези обучения. нашето е чак в края на октомври и ще ходим двамата с мъжа ми.
Според много световни организации и това, което изчетох онлайн, дори не препоръчват първите дни дас е къпе, а само да се минава с влажна гъба.
Гледам, че освен почистване на кожата, на някои места капят физиологичен разтвор в очите и носа и попиват със стерилна марля. Трябва ли да се прави задължително, не трябва ли?
Пъпът обработка първо с 90 процента спирт докато падне и после със 75. Абе, лудница.

Ама мисля да го даваме по-лежерно и да не се вманиачаваме много. Бебета са се раждали в пещерите и на полето, пък са оцелявали, така че се надявам и нашето да е сред тях.

Съгласна съм с теб, че трябва да го даваме по спокойно, просто всичко ми е толкова чуждо 😅 За физиологичния разтвор и аз четох, че е добре в носле и очички, даже някъде казаха, че е по добре за нослето отколкото да се използва аспиратор…
В Токуда казаха никакво мазане на бебето със свинска мас, бадемово, кокосово олио, зехтин защото били не знам какъв вид мазнини , а пък кожата му каква била- та по тази тема баща ми каза, че аз бая свинска мас съм видяла като бебе и ми вика “че да ти е станало нещо?” 😂

# 133
  • София
Абе взимайте си по зърно грах от всичко чуто и си създайте собствено виждане на това кое е правилно. За спането аз редувах страните и матрака беше под наклон за да не повръща. За къпането къпахме всеки ден и после направи дерматит, та сега със сигурност няма да къпем всеки ден. Свинска мас нито на себе си нито на бебе бих мазала, с нея пържа картофки 😂.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 12:33 от Мацето

# 134
Те в повечето болници работят с разни марки, та е нормално да промотират техни продукти - козметики, памперси, млека и т.н. Тъй като се занимавам с маркетинг, съм имунизирана срещу такива препоръки. Но и не бих го мазала с нещо, което не бих мазала себе си - кокос, зехтин, мас.
Само се надявам горкото създание да не е като мен с атопична кожа, че ще се измъчим всички. Засега мисля да взема на Мустела бебешката серия и това е. Аз съм доволна от марката, а и не търся съвсем еко-био варианти.

Общи условия

Активация на акаунт