Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 49 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Вие в началото ли ще включите козметиката или на по- късен етап?

# 136
Вие в началото ли ще включите козметиката или на по- късен етап?
Препоръките, които съм чела са за след 4 седмица да се въвеждат и то в малки количества. Преди това вода.

# 137
Момичета, ако искате да се дообъркате съвсем, във Фейсбук страницата на Надежда вчера също имаше живо предаване с първи грижи за новородено. Grinning Шегувам се, де. Аз още не съм го изгледала и не знам каква е тяхната теория по въпроса. Ще гледам да го направя днес, че тези видеа ги държат максимум 3-4 дни. Ето линк, за който се интересува. Чух че говорят за къпане, козметика и т.н.
https://fb.watch/nnCs20KuqK/

# 138
  • София, България
Ооо хич не съм ги слушала по лекциите тези. Слушах си педиатърката в комбинация със здравия ми разум Grinning за пръв път чувам за наклон 30 градуса. Това вероятно е, за да се избегне рефлукс. Ако детето има рефлукс се поставя или книга под матрака или се купуват антирефлуксни възглавници. Simple Smile това обаче става само ако детето има рефлукс. В друг случай няма нужда.

Мазането също е въпрос на това как усещате нещата. Ако е безпроблемна кожата на бебето можете да си мажете за свой кеф, да ви миришКА хубавко Joy аз не мазах. Обичах си неговата кожа ненамазана. Heart Eyes
Ако кожата е проблемна обаче си трябва консултация според мен.
И както казах назад ЗАДЪЛЖИТЕЛНО хубава чиста козметика.
+1 за Wooden spoon, този път и аз от тях ще взема Simple Smile

# 139
Днес бях на ФМ, малката бебка е чудесна ...прекрасни размери, няма помен от ГД, лекарката каза, че явно старанието, движението и ограниченията на въглехидрати имат ефект! Слава Богу, че много бях притеснена! Доплеровото изследване на кръвотока също е перфектно /пия флебодия, за което/ в 29 г.с. + 4 е 1300 гр.
Единственото притеснително към момента е, че е седалищно, но има още време да се обърне! Много ми е щастливо и спокойно днес, надявам се по-дълго време да запазя това усещане!
За мамите, които ще раждат в МД София, към кой лекар сте се ориентирали?

# 140
  • София
Tsvetkova, супер новини, радвам се Simple Smile
Аз ще раждам при Дяволов там, залагам на опита и препоръките за този доктор. Имах и вече един преглед при него, определено ми вдъхна спокойствие и доверие.
Относно грижите за малкото, и аз се нагледах на противоречиви изказвания. Мисля, че ще си го подмивам с чиста вода първите седмици, а козметика ще въведа постепенно според нуждите на кожата, подсича ли се и т н. Нещо максимално натурално и изчистено. За матраче под градус - не знам, ще се пита педиатъра.

# 141
Днес бях на ФМ, малката бебка е чудесна ...прекрасни размери, няма помен от ГД, лекарката каза, че явно старанието, движението и ограниченията на въглехидрати имат ефект! Слава Богу, че много бях притеснена!
Браво за хубавите новини. Heart А ти имаше ли установен ГД или просто сте взели превантивни мерки с диета? Забравила съм ако си казвала. Blush

# 142
От сега нататък все различни мнения и съвети ще получавате. Както каза мацето може от всичко по малко да вземете или пък да послушате човек на който имате пълно доверие и да приемате неговите съвети(под човек имам предвид педиатър,неонатолог , доктор , консултант по кърмене и тн.)
Като съвет на мамите които имат алергии или атопични кожи (или татковците) бих казала да изчакате с козметиката, за да видите от какво ще има нужда вашето бебче, защото при родител с такива кожни проблеми има 50 процента вероятност и бебето да има, а при двама родителя с чувствителна кожа то със сигурност и бебето ще е с такава.
Аз сина ми го къпех всяка вечер, просто си стана като рутина. Къпане , мазане, масаж,мляко ии сън. Първите дни още след раждането мазах с мляко , но кожата стана много суха и минах на олио за известно време и се оправи. Споделяла съм ,че имам най-различни мостри от лекции за бременни ,които съм посещавала и първо ще ги изпробвам и ще преценя после какво да взема. Хвърлила съм око и аз на wooden spoon, даже това пухкаво масло за стрии ,което Жирафчето каза съм си го запазила отдавна ,но чакам да захладнее малко времето,че ми е много горещо и не търпя нищо по кожата си сега.

# 143
Днес бях на ФМ, малката бебка е чудесна ...прекрасни размери, няма помен от ГД, лекарката каза, че явно старанието, движението и ограниченията на въглехидрати имат ефект! Слава Богу, че много бях притеснена!
Браво за хубавите новини. Heart А ти имаше ли установен ГД или просто сте взели превантивни мерки с диета? Забравила съм ако си казвала. Blush

На ФМ в 21 г.с. лекарката каза, че обиколката на коремчето е по-голяма, аз съм по-пълна, майка ми е с диабет тип 2 и ми препоръча обременяване с глюкоза. Моята АГ напълно подкрепи мнението й и си направих обременяване..след първия час ми излезе по-високо, за ГД не сме говорили...АГ каза, че според нея не е необходимо да си меря захарта с глюкомер и не е нужно да ходя на ендокринолог, а само да огранича бяло брашно и бяла захар....аз спрях почти на 100% тях, но и ограничих ориз, картоф /някъде съм писала, че храненето ми се доближава до Зоната/  и все пак си мерих захарта с глюкомер за лично успокоение ...първоначално по 9 пъти, после взех да ги намалявам, сега меря само сутрин ...
Днес занесох резултатите от обременяването с глюкоза на ФМ и тя каза, че е високо след 1 час, но й обясних какви мерки съм предприела ...каза, че щом на гладно е около 5, а час след това е под 7 е супер ....да продължавам така и ако се повиши да ида на ендокринолог!
Силно се надявам, че стриктния хранителен режим и движението ще вкарат нещата в норма и за бебе и за мама и няма да се налагат хапчета или инсулин! И без друго брашното и захарта не ни носят нищо полезно...
На мен ми препоръчаха д-р Емил Гърчев...има противоречиви мнения за него в интернет, май ще трябва да ида да се запознаем ...

# 144
На търсените лекари графиците им се заемат по-бързо, така че може да откажат при ходене в последния момент, затова който не се е ориентирал още, е добре да го направи и да не чака до декември 🙂

# 145
  • Somewhere beyond the moon and stars
Привет, аз правя в момента ОГТТ (малко го забавих) и имам време да си пиша подробно. Grinning

При нас с голямата, матракът беше под наклон през първите месеци, сложих сгънато одеало под частта за главата и педиатър ТР одобри, като дойде на място. Мисля отново така да направим.

Козметика ползвахме неароматизирана в началото, Bepanthen и А-derma. Всъщност, с Бепантен унгвент съм я мазала поне до годинката против подсичане, после експериментирах и с други неща, някои на основата на цинков оксид, някои с пантенол, но бепантенът за нас си остана фаворит. Мисля пак така да правим.

Струва ми се, че не сме я къпали всеки ден, само миене на зоната на памперса след "големите изненади". В началото - редовен масаж с крем или олио, след това разредих.

Бях много доволна от праха за пране и верото на Frosch за бебета. Специално прахът е правил чудеса със всякакви петна.

Всичко това с уговорката, че тя е с моя тип кожа, която не е чувствителна или атопична, така че не сме имали особени проблеми, освен няколко подсичания.
Ще видим с това детенце как ще е, тъй като ММ е с чувствителна кожа по принцип.

# 146
Привет, аз правя в момента ОГТТ (малко го забавих) и имам време да си пиша подробно. Grinning

При нас с голямата, матракът беше под наклон през първите месеци, сложих сгънато одеало под частта за главата и педиатър ТР одобри, като дойде на място. Мисля отново така да направим.

Козметика ползвахме неароматизирана в началото, Bepanthen и А-derma. Всъщност, с Бепантен унгвент съм я мазала поне до годинката против подсичане, после експериментирах и с други неща, някои на основата на цинков оксид, някои с пантенол, но бепантенът за нас си остана фаворит. Мисля пак така да правим.

Струва ми се, че не сме я къпали всеки ден, само миене на зоната на памперса след "големите изненади". В началото - редовен масаж с крем или олио, след това разредих.

Бях много доволна от праха за пране и верото на Frosch за бебета. Специално прахът е правил чудеса със всякакви петна.

Всичко това с уговорката, че тя е с моя тип кожа, която не е чувствителна или атопична, така че не сме имали особени проблеми, освен няколко подсичания.
Ще видим с това детенце как ще е, тъй като ММ е с чувствителна кожа по принцип.
Стискам палци резултатите от изследването да са добри!
Каква неароматизирана козметика сте използвали ?

# 147
Наклоненото матраче не е ли само при бебета с рефлукс? За пръв път чувам, че на здрави бебета се препоръчва... Големият ми син имаше рефлукс и го наклонихме, малкият не е имал и следователно не сме го накланяли, и сега не мисля, освен ако бебето не е с рефлукс разбира се.
За къпането - в Германия школата не препоръчва къпане повече от веднъж седмично, защото се отмива естествената защитна бариера на кожата на бебенцето. Аз моите съм ги къпала веднъж седмично, даже понякога на 10 дни, но разбира се зоната на пелените при всяка смяна на памперса. За крем против подсичане - ползвах си от самото начало Павловича мас, нито веднъж не са ми се подсичали, нито един от двамата. Не правя реклама на продукт, просто аз не бих рискувала да не мажа кожата под пелените, дори и останалата по тялото да не я. Много е чувствотелна, а те непрекъснато се напишкват и наакват. Веднъж подсече ли се, е мъка да я оправиш, затова аз предпочитам превенцията, мое мнение.
Относно свинската мас, не ме линчувайте, хаха, аз и себе си съм мазала против стрии с мас, и децата както ви казах съм мазала, от личния си опит само хубаво мога да кажа за нея, но в никакъв случай не налагам мнение 😁

# 148
  • Somewhere beyond the moon and stars
Стискам палци резултатите от изследването да са добри!
Каква неароматизирана козметика сте използвали ?
Благодаря!
Точно на Bepanthen и A-derma, също на La Roche Posay бебешката серия мисля, че са неароматизирани; иначе на по-нататъшен етап сме изпробвали доста неща, Mustela също много ми харесват от ароматизираните.

За рефлукса - аз мисля, че повечето бебета в началото връщат в някаква степен, като се прехранят или не успеят да храносмелят, което не е непременно рефлукс. На различни места пише, че се препоръчва накланяне на матрака под лек градус и аз съм го правила за мое спокойствие (както казах, педиатърът одобри), а на детето не е било неприятно, мисля.

Следвайте си препоръките на педиатъра, те знаят най-добре.

# 149
  • София
Наклона не е само за бебета с рефлукс. По начало коремната клапа на бебетата не е затворена и е като отворена бутилка за бира , като е на равно положение и се е на наяло току-що и не се е оригинало хубаво бебето, то направо си изтича млякото. Това не е повръщане на фонтан или рефлукс, макар че изглежда много като количество, не е толкова много по принцип. За това трябва да се оригне хубаво и да е под лек наклон за да няма постоянно такова изтичане. Естествено, не е при всички бебетата, но този наклон не вреди, съвсем лек е и ако видите че често изтича мляко от устата след хранене просто сложете нещо под матрачето. ММ сложи шал на Левски 😂, да попивал от бебе 😂

Общи условия

Активация на акаунт