💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 4 (25.09 - 02.10)

• 130 253
  • 3 080
  •   1
Отговори
# 495
Снощи позаспах, днес наваксвам писаното тук, но не изчетох всичко, че...да се поизкажа уж и аз.
Значи Амазонките нещо почват да ми омръзват и цялата симпатия ми се изпари към тях.
Зад Цецо и Гатьо съм твърдо.
Това какви жени са бре? То не може една метла да държи, само мрънка, гледа безпомощно, накрая се тупна на пейката и чака с отвеян поглед някой да и принесе нещо да лапа (образно)
Значи съгласна съм, че много им дойде на реката, че нямат сили (ама мъкнат и вдигат легла), че са разочаровани за резиденцията, ама съгласете се, че стопанството е в пъти по-добре от реката все пак.
Накрая се измиха, налапаха и легнаха.
Вярно мъжете имат повече сила, не са били толкова време освен това на реката, предложиха да помогнат и го направиха, сготвиха им, оставиха им да си изберат легла, места и т.н., изчакаха ги да се измият, сервираха им , измиха им чиниите и накрая видиш ли не са били прави. Моля ви се, аз да бях щях да побеснея, само като ги гледам как метат и вдигат прах, седят и изобщо изгубиха толкова време да се мотат и чудят.
Трябваше мъжете да подредят уж леглата щом така искат, те да сготвят, да се поизмият и дружно да хапнат и лягат след толкова време на нещо.
Да, ама ги побъркаха. Отделно ни една не виждам комплексна там, дори Теди дето я хвалите. Тя си е сухарка за мен, гледа едно странно, май и по принцип малко говори. Добра е, вярно, ама чак пък толкоз. Цвети им беше добра, ама..Тази Мудева е симпатична, ама ми е тромава много, няма шанс изобщо, не знам каква миска е била, но си е пълна и това е, дупето дрън-дрън, ами ...Оряшкова е най-стабилна там, но не е някаква сила толкова, просто е добра по характер, има хъс момичето, има и подготовка, но и тя е тежка и тромава за много неща в игрите.
Ива е добра, но спрямо Дени не е толкова или поне наравно, а на Цвети отстъпва. Няма изявени там толкова, като колектив са добре, ама на седянка моминска ми се видят повече седнали, а не на състезание.
Момчил ще го отсвиря май-май. Беше ми фаворит и още е, ама чак пък толкова да се дава на жените не бива.
Цецо и Гатьо бяха дори много умерени в изказа си. Можеха да се стиковат, но дори разговор не се получи отсреща, само рязане на всичко предложено, еми...сори , ама да си ходят пак на реката, но ми жал за мъжете.

# 496
  • SF
Димо е новият Крум!

# 497
Забелязвам, че ГатЮ откак станаха трима мъже в племето пак напери гребенче и живна. Scream
Имам чувство, че има страшен комплекс, да не кажа страх, от жени и като беше само с превъзбудения от влизането в племето Цецо,  си беше свил перките и тотално се беше спихнал. Но вече гледам, че апатията е отминала и пак крои планове с "батките". Пиучувете са в историята, вече се назовават "бате" Satisfied
Момчи не е във възторг, че искат да го дърпат към тях, до момента пази неутралитет и това е мисля правилния подход.
Страхотен млад мъж, уравновесен, спокоен, солиден, кавалер към дамите без да досажда, няма излишни приказки, в битките машина.  Героят на сезона от мъжете, категорично най-чистия образ.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 09:41 от sineva 1

# 498
До всички, които си мислят, че Момчил умира от желание да им слугува-лъжете се. Сега е нужно да се бори за двама(спомнете си за обещанието).
Това пък за нарязаните жени в България как да го коментирам. Последния ми сблъсък с насилие над жена бе от италианец над британска.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 14:29 от Анонимен

# 499
Снощи всички в племето на амазонкте бяха разочаровани, резиденцията им се размина на косъм. Да видим как ще се стиковат днес и занапред. Гладиаторите обаче смайващо се промениха. Колко е хубаво минус един Гатьо и плюс една Цвети. Тази промяна настъпи още в стопанството, но снощи беше забележителна.

# 500
Благо е бил на мач скоро и е споделил, че адски трудно се възстановява от престоя в предаването чисто физически. Имал е проблем със стомаха.

В първия сезон бяха в една рибарска колиба, която заместваше стопанството и там Капитана им даваше награда за всяка свършена работа. Мисля, че и в един сезон на стопанството беше така. Това за мен беше по-редно. Работиш и получаваш награда. Помня, че едната награда беше зеленчуци и си направиха чудесна салата в допълнение към яденето. Капитана пък им даваше да си направят рибата, която хванат. Ми някак по-логично е.
Амазонките се поизложиха. А Момчил според мен имаше нужда просто да няма скандали, за да осмисли отпадането на Васко и за това се съгласи да направи всичко. Отделно е възпитан.

# 501

Жените в ИВ не са там за да бутат мъжете до финала. Като са толкова добри да се бият ,както Фифо направи и да стигнат до там.
Нито мъжете са там да бутат жените. Жените твърдят, че са силни, значи не е проблем да са наравно с мъжете, да бъдат номинирна и да ходят на елиминации. Никой на никого не е  длъжен, но мъжете оставиха жените да избират къде да спят, за да не им е студено, да се изкъпят първи, не сме в Близкия изток, но и в матриархат не сме. Ако са равни, значи няма проблем да теглят чоп,  кой къде ще спи и кой ще приготвя храната. Не става да врещим мъжете да се жертват на елиминации, пък после да подскачаме като ущипани, щото са ни казали, че сме по-слаби.

# 502
Само да вметна, че никой от нас не е чул стопанинът да забранява да се премести някаква мебел. Дреме му. За градината е друга работа.

# 503
Цвети е изяла 10 филии? Малко ми е трудно да си го представя.
А аз се изненадах, че Николай през цялото време ги е броил... бря... Stuck Out Tongue Winking Eye

силно режисирано ми се видя това.
никой не казва, че жените са длъжни на мъжете, а че всеки трябва да допринася за общото благо. реално те няма да искат да се включат в тежката работа /пълнене на вода и т.н./, та поне е добре с нещо адекватно да помогнат. личи си, че не са особени домакини, но елементарни неща всеки може и би трябвало да свърши.
наистина най-разумно е да се разпределят задачите и всеки да си знае за какво отговаря.

# 504
Ако е писано вече, извинявам се, но не мога да премълча - най-голямото удоволствие от тази битка беше преминаването на Денислава по люлката.
Продукцията, в типичния си стил да показва глупости а да изпуска бисери, тези рядко красиви моменти бяха съвсем бегло застъпени. А точно там можеше да има по-близки сцени, можеше да има slow-mo. 

Иначе в обективен план - наличието на 3 пъзела беше супер, помрачено единствено от факта, че това бяха пъзели за 2-ро класници.

Крум:
- Пиша си добър 3.50!

Гатю:
- Квот си замътиш тва ше излезне!
- Просто, това е сезон 5, всичко е възможно! Може и кон да вкарат вътре. Не знам!

Димо:
- Цвети и Ники приличат на туристи на Слънчака.

# 505
  • София
А аз се изненадах, че Николай през цялото време ги е броил... бря... Stuck Out Tongue Winking Eye
Това число всъщност го спомена самата Цвети, затова ми направи впечатление, 99% от синхроните на Николай бяха излишни. 😁

# 506
Благо е бил на мач скоро и е споделил, че адски трудно се възстановява от престоя в предаването чисто физически. Имал е проблем със стомаха.

В първия сезон бяха в една рибарска колиба, която заместваше стопанството и там Капитана им даваше награда за всяка свършена работа. Мисля, че и в един сезон на стопанството беше така. Това за мен беше по-редно. Работиш и получаваш награда. Помня, че едната награда беше зеленчуци и си направиха чудесна салата в допълнение към яденето. Капитана пък им даваше да си направят рибата, която хванат. Ми някак по-логично е.
Амазонките се поизложиха. А Момчил според мен имаше нужда просто да няма скандали, за да осмисли отпадането на Васко и за това се съгласи да направи всичко. Отделно е възпитан.
Това с наградите в стопанството беше при бялото Мите в първи сезон, а май и във втория. После нещо..
Никой не пише жените да слугуват и мъжете да се изтегнат, а видяхме и , че не е така в случая. Те стояха прави и гледаха в ступор какво вършат и местят, мотат се и т.н., накрая им сготвиха, сервираха, отсервираха и измиха посудата.
То и аз съм жена, ама съгласете се, че по-добре нещо да сготвиш, измиеш, отколкото да мъкнеш тежести. Ролите им бяха разменени за мен, а жените искаха нещо да правят, ама точно какво ...вятър и прах се получи (мъгла)
Не им симпатизирам от снощният епизод. Пълна излагация, невежество дори, та те мачкат мъжете и ги нямат за нищо. Не се прави така. Равнопоставеност трябва да има и уважение. При жените не виждам това.

# 507
  • SF
Ама те мъжете повече мрънкат и се сърдят на жените. Защо сега ще се къпят първо, не може ли да ядем, защо ми е седнала на мястото, имало си било надписани места.
Кой ли не си издялка името на тази маса!
Той носи червен екип в жълто племе, мястото на пейката му било запазено. И жените могат да изреват: Алоуууу, в Игри на волята си, човече! Не си у Рафи с резервацията на масата.

# 508
От широко прокламираното ядене на Цвети само едно не разбрах - защо при наличието на луканки и други по-квалитетни меса,
("отбрани мезелъци" е термина -- едно от върховите изобретения на българската журналистика)
тя се нахвърли на кучешката радост?

# 509
  • София
Хич даже не е странна, направо си е традиционна... Stuck Out Tongue Winking Eye
И далеч не само тук, традиционна си е по принцип за голяма част от жените, защото сме израсли в патриархално общество, където е нормално някой да те контролира. Все пак, мъж, който мие чинии, все още е смятан за "чудо".

Общи условия

Активация на акаунт