Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 802
  • 853
  •   1
Отговори
# 90
За пръв път чувам за подобна практика. То и самия описан модел няма как да стане просто така. Трябват направления от ЛЛ най-малкото.

# 91
На мен ми казаха, че ще им правят скрининг, единствено по мое желание. Било много общо изследване под формата на игра, с въпроси от рода на къде е кучето, къде е дървото и ей такива.. Моите са първа група, но са родени януари и честно казано тези въпроси ми се струват подходящи за по-малки деца. Не виждам нищо лошо в скрининга и мисля да си дам съгласието.

# 92
  • Пловдив
За да искат посещение при психиатър, явно имат някакви съмнения. Не е това стандартният скрининг. Разпитайте подробно.

# 93
  • София
Танче, това не е типичен скрининг. Явно са наблюдавали детето и нещо ги е накарало да го поискат. Сега вие дали ще го приемете задължително не знам, не мисля, че могат да ви го наложат. По-скоро да препоръчат.
При нас има скрининг от логопед и психолог задължително (наблюдават ги как действат, какви умения имат, как говорят, но докато си действат в ежедневието, не така да ги привикват отделно) и само при проблем дават насоки какво повече да се направи.

# 94
Танче, това не е типичен скрининг. Явно са наблюдавали детето и нещо ги е накарало да го поискат. Сега вие дали ще го приемете задължително не знам, не мисля, че могат да ви го наложат. По-скоро да препоръчат.
При нас има скрининг от логопед и психолог задължително (наблюдават ги как действат, какви умения имат, как говорят, но докато си действат в ежедневието, не така да ги привикват отделно) и само при проблем дават насоки какво повече да се направи.
Мен много ме усъмни.
И го отписах.
Без това има препоръка от УНГ да тръгне на градина пролетта.

# 95
Танче, с най-добри чувства пиша долното. Щом предпочитате да посещава градина пролетта, така да бъде. Но не отхвърляйте с лека ръка казаното от педагозите там и за ваше спокойствие, за да не се обвинявате после, че сте закъснели, си заведете детето на добър детски психиатър (лекар, не психолог), който да види детето и да ви даде насоки.

Детският мозък е пластичен до 3 години, неслучайно при проблеми ранната интервенция е абсолютно решаваща. От това, което описвате, най-вероятно всичко е наред, но като родители сме длъжни да се подсигурим. Работещите в детската градина, ако и да не са лекари, имат поглед, който ние като родители нямаме, първо, защото имат натрупан опит, и второ, задето не са емоционално обременени от родителските страхове и гледат по-обективно на нещата.

Не знам какво ви съмнява и в какво ги подозирате, но те нямат какво да спечелят от провеждането на такъв скрининг. Надали и с лека ръка дават подобни препоръки.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 09:36 от Макарон

# 96
  • Пловдив
Реакцията "отписвам си детето, защото го пращат на психиатър" е най-лесната, но според мен не е лошо да се види защо точно го изпращат, дори и да не посещава повече тази или друга градина.

# 97
Аз бих отишла съвсем доброволно на такъв скрийнинг или каквото е там. От чисто любопитство за резултата.

# 98
Аз бих отишла съвсем доброволно на такъв скрийнинг или каквото е там. От чисто любопитство за резултата.
Много римски деца я посещават .
Но даже е някакъв детски център.
Не точно такава детска градина като държавните.
За това на пролет ще тръгне във държавна.

# 99
Здравейте,мисля,че го е нахапъл комар,защото преди няколко вечери нас ни нахапа и явно и него. Бяха първо червени точки а сега са червени топчета буквално като го пипам е като топче. Може и миризливка да го е нахапала,защото все внасям по някоя с прането. Мислите ли,че трябва да го заведа на лекар,защото вместо да се махнат стават по-големи и червени ,на снимките не се вижда хубаво

# 100
Пак за кухните да питам - има ли разлика между тази в Лидл и тази в Кауфланд?

# 101
Здравейте, за суха кашлица особенно вечерно време при дете 4г, какво бихте препоръчали?
Педиатърката каза инхалации...

# 102
  • София
На нас ни изписаха МариаМед точно за суха кашлица и успокоение, но при него идва от третата сливица и секрета и вечер си кашляше доста. Инхалациите в комбинация с терапия от УНГ помогна, сиропа не бих казала, че имаше смисъл, но с такава цел беше изписан.

# 103
Много съм чувала за черна ряпа с мед. Лично не съм изпробвала, обаче.

# 104
Много римски деца я посещават .
Но даже е някакъв детски център.
Не точно такава детска градина като държавните.
За това на пролет ще тръгне във държавна.

Аз имам спомени, че детето ви беше прието в Синчец район Илинден. Запомнила съм защото градината е голяма, не ни е безкрайно далече и я имам предвид за догодина, ако не го приемат в квартала.
На друго място ли го записахте?

Общи условия

Активация на акаунт