Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 817
  • 853
  •   1
Отговори
# 105
Много съм чувала за черна ряпа с мед. Лично не съм изпробвала, обаче.
По скоро черна ряпа със захар.
За да пусне повече сок от колкото със меда

# 106
# 107
Здравейте,синът ми на 1.1 г преди 2 дни падна на цимент главичката беше леко зачервена и други симптоми не е имало, но все пак се притеснявам дали е възможно да получи съсиреци или нещо по -лошо и аз да не съм разбраля

# 108
Здравейте,синът ми на 1.1 г преди 2 дни падна на цимент главичката беше леко зачервена и други симптоми не е имало, но все пак се притеснявам дали е възможно да получи съсиреци или нещо по -лошо и аз да не съм разбраля
От лекар зная,че се следи за провръщане,сънливост или пък раздразнителност.Ако отсъстват тези неща,всичко е наред.🙂

# 109
  • до най-прекрасния мъж
Тепърва започват да падат на тази възраст и колкото и да се стараем, не можем да ги опазим. Ако няма горепосочените симптоми, всичко е наред. Веднага след падане, мажи с мазен крем, за да не посинява и да не става джонга.
Неизбежно е, децата така растат. Дъщеря ми е със сцепена брада, а аз нон-стоп съм по нея и накрая винаги се пребива под носа ми.

# 110
Ами той е кисел,но в момента е и с хрема ,суполи течат не може да диша и го отдавам на това ,друго няма за сега ,главичката също вече не е червена

# 111
Въпрос най- вече към майките на изключително палавите и енергични деца: как ги измаряте? Дъщеря ми е на 2.1г.не спираща през цялото време, но след следобедния й сън нещо не се измаря достатъчно и вечер много трудно заспива. Излиза задължително 2 пъти навън. Дали ще е на площадка или някъде другаде е не може да се измори качествено. Дали ще е на тротинетка или пеша( без носене на ръце) пак няма ефект. Не говоря да ходи 15 мин., а сме вървели над 1.30ч и пак и беше малко. Приемам всякакви съвети, защото съм се видяла в чудо.

# 112
  • Германия
Кога става сутрин, кога спи на обяд, кога си ляга вечер.. и кога заспива най-вече?

# 113
  • София
Малкият имаше такъв период. И ние бяхме в чудо, дори отказваше да спи на обяд, което водеше до преумора (огромна грешка!). Започнахме рано да го будим (7:30 макс колкото и да й се спеше на моята душичка) и го будихме от обедният сън, че можеше и по 3 часа да откара. Към 16:00ч гледахме да е станал (лягане в 14:30 горе-долу). Карал е колело, тротинетка, търчал е с топка, на площадки се е го ли с деца и какво ли не. Вечер в 22:00 го слагахме да спи, в началото трудно оправяхме реалното заспиване да е преди 23:00ч, но някак с времето измести сам да заспива по-рано. При нас най-вече помогна режима в яслата и после градината. Явно там успява да се умори и чисто емоционално освен физически. При няколко наборчета, които обичаха да лягат към 1-2ч нощта също оправиха режима с градината и в 21:00-21:30 са окапали и заспали. Наистина не знам какво ги правят там децата Grinning

# 114
ТеоМ83, сутрин сама става до 7.30ч, изключения са да спи до по- късно. На обяд в 13ч.е в кошарата и по принцип заспива бързо. Спи до към 16ч., има случаи и до по- късно. Днес вече колкото и да не искам я събудих в 15.40ч. Вечер най- късно в 21.30ч.е сложена да спи. Заспива след час, а снощи след 1.10ч.

# 115
Много е дълъг дневният сън и изяжда нощния.
Ако нямате и качествена подготовка преди лягане е нормално да заспива късно.

# 116
  • Германия
Сутрин сте добре, но трябва да легне до към 12:00 за обеден сън и да не спи по-късно от 14-14:30. След това към 19:00-20:00 би трябвало да може да заспи без проблеми. По 5 часа будуване е нормално за възрастта.

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Как 5 часа за 2-годишно ще е нормално? Според мен така още повече няма да иска да спи. Дъщеря ми, която е на 1.10 г, има следния режим +/- 30-тина мин. Става в 7:30-8. Ако не е станала, до макс 8:15, я будя.
На обяд ляга в 13-13:30 и за 10-15 мин заспива. Будя в 15:30, макс 15:40, ако е заспала около 14 часа. Вечер ляга винаги към 21:20, като от 21 започваме къпане, пижамки, песнички и я хоризонтирам в кошарата. До макс 22:00 е заспала.
Будуване от 10 часа, щом детето спи на обяд, е много малко. Аз бих ограничила дневния сън до 1:40-2 часа и бих будила, за да се фиксират час на лягане и ставане.

# 118
За сега ще пробвам да я будя от следобедния сън, за да видя дали ще има ефект. Сега е пак в някакъв инатлив период, защото от близо 3 месеца е без памперс(инцидентите са голяма рядкост), а днес за 2 часа се напишка 5 пъти.

# 119
Пет часа будуване може да е напълно нормално за дете на две щом спи добре. И най-важното- има дълъг нощен сън.
Моята на 3,5 е заспала в 21,30 най-късно. Прибираме се в 19,30 и директно почвам подготовка за сън- баня, вечеря, тихи игри (основно пъзели, рязане на хартийки) намалена светлина, избираме дрехи и обувки за следващия ден, никакви екрани в нейно присъствие, гушкане, говорим си. В 21 отиваме в спалнята, една приказка дали разказана, книжка или аудио и това е. Сутрин става между 7 и 7.30. Но ключа е в подготовката и лягане в много спокойно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт