Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 027
  • 919
  •   1
Отговори
# 195
За какво са тези (втори?) родителски срещи едва в началото на учебната година?
По спора за първите оценки по испански в испанската можем да приемем, че добрите учители (не само в испанската) си имат собствен стил и подход за мотивация - някои започват с моркова, други с тоягата. Не е до деца, още по-малко до способностите им. Имам възможността да сравнявам 8-класниците си в две поредни години в две езикови гимназии, едната е гореспоменатата. Толкова е конюнктурно и специфично, че крайните обобщения по този показател изобщо не работят.

# 196
Здравейте! Не успявам да наваксам!

Госпожицата почна училище с повръщане от нерви на 14.09. Заплаших я, че ако трябва ще повръща в градинката и ще я връщам в строя, но на първи учебен ден ще отиде! Отидох с нея, за да се чуства добре, като първо оставихме малката в яслата. Смени си 5 пъти тоалета преди да излезем - пак от нерви. Мина чудесно всичко! Оказа се, че познава няколко деца и се успокои.

Вече почти 3 седмици по-късно, смея да кажа, че всичко е наред! Впоса се в класа (сформиран колектив) и си има приятелки, с които обикалят морската в свободните часове (доста имат по програма). Още свиква с  динамиката в училището, Много е различно от МОН-ските ( в Музикално училище с танци е)! излиза в 6:30 и се прибира в 18:30. До обяд имат часове, после танци.

На родителската среща беше ..... странно! След началото на учебната година беше.  Всички са "стари пушки", само 4-5 нови деца и някак беше "Ами нали си знаете! Няма да повтарям!" Малко тъпо ми стана. Новите не ни приеха с отворени обятия, но се надявам да се оправи това. Хем всичко беше ясно, хем  излязоха неща, които са доста различни от всичко досега и свикваме в двжение. И родители и ученици (новите. Те старите си го знаят)

# 197
Минавам с едно питане.
Колко време след получаване на запаведта за еднократната помощ за 8ми клас, ви я преведоха?
Моята е от 28.09,а все още нямам получен превод.

# 198
  • София
Миналата седмица разговарях със служител от АСП. Помощите се превеждат всеки месец около 15-ти, т.е. независимо кога е подадено заявлението, преводът ще бъде около следващото 15-то число на месеца.
Аз заповед не съм получила, само входящ номер. Има ли други без заповед?

# 199
Аз съм без заповед и без превод все още. Подадох по електронен път на 25.09. Имам само писмо, че съм подала заявление и вход.номер на заявлението. Не съм се притеснила, предполагам, че ако имаше проблем щяха да ме уведомят.

# 200
  • ВАРНА
Минавам с едно питане.
Колко време след получаване на запаведта за еднократната помощ за 8ми клас, ви я преведоха?
Моята е от 28.09,а все още нямам получен превод.
Аз подадох началото на септември (4 или 5) и все още нямам превод

# 201
Аз съм от първите, които подадоха със служебна бележка през юли и получих превода през август без никаква заповед.

# 202
  • София

Дали не е защото служебните бележки от училище са постъпили в системата след 15.09?

# 203
  • ВАРНА

Дали не е защото служебните бележки от училище са постъпили в системата след 15.09?
Нямам представа.
Бележка от училището им занесох, когато подавах заявлението.

# 204
След 15.10. очаквайте първите 150 лв

# 205
Същото си мислех сутринта. Подадох на 18.09 по електронен път заедно с бележката. Колко време е нужно за обработката. Администрация какво да се прави Simple Smile

# 206
Аз пък подадох електронно на 14.09, получих обратно съобщение, че е препратено в коректната служба по адрес, после и входящ номер. Всичко електронно. Миналата седмица, изведнъж с препоръчано писмо ме уведомиха, че ще ми преведат парите след като получат по служебен път инфо от училището. Та до там с електронното общуване Simple Smile. Сега чакам ...

# 207
Миналата седмица разговарях със служител от АСП. Помощите се превеждат всеки месец около 15-ти, т.е. независимо кога е подадено заявлението, преводът ще бъде около следващото 15-то число на месеца.
Аз заповед не съм получила, само входящ номер. Има ли други без заповед?
Така е както е писала и Янита - аз подадох за каката края на Юли и ги получих около 15.08., а за малкия подадох на 01.08. и ги получих на 13.09.
Заповед получих само за каката. И на двамата ги подавах електронно.

# 208
  • София
Аз подадох на 7.09 със служебна бележка. Превод все още нямам, но ми казаха при подаването - в средата на следващия месец.

# 209
Аз подадох със служебна бележка на 12.09, уведомиха ме, че ведомостта за плащане е след 15 октомври имам заповед

Някой извинявал ли е отсъствия с електронна бележка вече? Моето дете е болни днес и личния лекар ни издаде електронна бележка до края на седмицата.  Според писанията на МОН бележката ставала видима след два часа от издаването й. Дали тази бележка се вижда в Школо ?

Общи условия

Активация на акаунт