Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес? Тема №3 за 2023 год.

  • 23 268
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 860
Миш маш с пресни чушки, извара и яйца
Кебапчета на грил тиган
Салата домати

# 61
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 022
Свинско с картофи на фурна, пълнени гъби с кашкавал и сирене, шопска салата.

# 62
  • Мнения: 12 104
Принцеси с кашкавал,  пилешка кавърма с ориз за гарнитура

# 63
  • Мнения: 4 487
От последните дни. Супа топчета,зеленчукова супа без застройка,крем супа от картофи,тиквички и морков с кротони. Пиле с ориз,свински пържоли на тиган и картофена салата,омлети със сирене,салам и кашкавал,гъби с ориз. Днес постен гювеч,но без бамя за жалост,че тук в немско не намерих. Утре супа леща. Десерти Крем ванилия,кекс,ябълков сладкиш.

# 64
  • Мнения: 2 457
Зеле с месо,таратор и тиква с орехи.

# 65
  • Мнения: 2 701
Картофник (както децата казват на любимия пататник 😂), млечна салата
Суджук с гъби, Миш-маш с много чушки
Може ли рецепта за пататника?

От последните дни - свински пържоли на фурна, цял печен свински врат, усукан тутманик, млечна салата с кисели краставички, руска салата, торта с бисквити, заквасена сметана, бита сметана и сладко от праскови.

# 66
  • София
  • Мнения: 8 636
Днес ще правим гювечета със сирене, печена чушка, колбас, яйце, домат. И ще ги хапнем с таратор към тях.

# 67
  • Мнения: 3 404
Яхния свинско със зелен боб
Супа топено сирене с чушки
Плодове.

# 68
  • Бургас
  • Мнения: 24 861
Боб
Запеканка

# 69
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 022
Спаначена супа, пълнени чушки с яйца и сирене, руло Стефани.

# 70
  • София
  • Мнения: 1 261
За днес банички със сирене и спанак/с кайма, кашкавал и лук; пилешка супа, мешана скара и редена салата.

Frozenn, съвсем простичък пататник си правим. Беля и стържа картофи, отцеждам ги добре и ги смесвам с нарязан на много дребно лук, олио, сол и подправки на вкус. Хората си имат специални, ние обичаме само с черен пипер и малко чубрица. Или направо шарена сол. Меся си обикновено тесто и точа две тънки (не прозрачни чак) кори. В намазнена тава слагам едната кора, върху нея сместа с картофи, отгоре другата. Намазвам с разтопено масло или олио или олио с яйце дори (според каквото има или ни се иска на момента) и пека. От време на време боцкам, за да проверя как върви печенето на пълнежа. Отнема ми половин час горе- долу 180 градуса. Във всеки случаи не на най-силното, да не загори отгоре, а пък отвътре да е суров. Количествата са различни всеки път, но да кажем кило/кило и нещо картофи, две три глави лук, понякога и счукан чесън. Олио около 50- 70 мл (за пълнежа), зависи от съставките. Сол и подправки на вкус. Обичаме да го хапваме с кисело мляко или айрян.

# 71
  • Бургас
  • Мнения: 24 861
Кекс
Свинско със зелен боб и картофи

# 72
  • Мнения: 12 104
Шакшука, качамак, мъфини с ябълки

# 73
  • Мнения: 1 860
Свинско контра филе на грил тиган
(от Лидл, стана перфектно)

Задушен ориз с червени чушки нарязани, лук и джоджен

Пърленки на тиган

# 74
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 022
Пържен сафрид, шопска салата, палачинки.

Общи условия

Активация на акаунт