Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес? Тема №3 за 2023 год.

• 23 519
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Банички, снощи наденица с картофи по селски, зелева салата. За тази вечер поръчах пица и там продават и едни чудни плодови пастички.

# 136
Имате ли ястие за вегетарианец като мен, нямате ли рецепта, скрита в готварските ви книги?

# 137
  • София
Имате ли ястие за вегетарианец като мен, нямате ли рецепта, скрита в готварските ви книги?

Вегетариански и вегански рецепти има в изобилие  в нета, няма нещо, което да ти се яде и да не намериш хиляди варианти и предложения. И повечето месни рецепти лесно могат да се пригодят като се махне или замени месото. Вече отдавна не е е новост човек да е вегетарианец или веган, нито е трудно да намери идеи.

Днес имаме леща яхния(веганско), хрупкави картофки на фурна (и те така),   чушки с доматен сос (познахте, безмесни) и мариновани пържоли (чисто месо) 😜

# 138
Елена. Добре написано искам да ми сготвите нещо. Иначе мъжете сме признати готвачи, другия път ще правя (война и мир), в кухнята ако успея ще покажа какво съм направил. Blush

# 139
  • София
Елена. Добре написано искам да ми сготвите нещо. Иначе мъжете сме признати готвачи, другия път ще правя (война и мир), в кухнята ако успея ще покажа какво съм направил. Blush
Виртуално ви черпя една мусака без кайма (значи чиста зеленчукова запеканка 😂) и любимите ми пълнени чушки с ориз. Тях ги обичам само безмесни и задължително сухи червени.

# 140
Здравейте, отдавна не съм писала, въпреки, че у нас 2секи ден се готви. Та:
Вчера - пилешка супа, зелева салата.
Днес- пържени филийки, кекс със смокини, леща, печен Бабек домашен.
Утре- пълнени чушки и патладжани ветрило.
Салата - за сега ще карат на зелева, защото съм започнала една зелка и трябва да се изяжда.

# 141
  • Plovdiv
За днес мисля да направя пилешки крилца и руло от тиквички

# 142
  • София
Ние вчера си правихме пица, а днес ММ ще готви някакви котлети със сос от сирена. От мен ще има салата цвекло/морков/ряпа (и малко заготовка ще си замразя, че е много удобно).

# 143
На обяд омлети със зелен лук и спанак, за вечеря салата от карфиол с копър и морков, картофи във фраера.

# 144
  • на последния етаж
Леща, мусака с телешка кайма, запечени кренвирши с кашкавал.

# 145
За обяд хапнахме крем супа от сладък картоф, морков, тиквичка и малко червена леща. Крутони приготвих за бързо и лесно в air fryer-а с малко сол, черен и червен пипер.
За вечеря жасминов ориз със свинско месо и  гъби печурки на тиган. И десерт- грис халва със сушени плодове.

# 146
  • Варна
Крем супа от червена леща и морковки, лазаня и салатка някаква ще измисля Simple Smile

# 147
Днес яйчен пастет, ръжени сухари за мен, за ММ свинско от буркан и салата. Вечеря сандвичи на пресата, че закъсняхме.

# 148
  • Бургас
Днес дояждаме.
Само една бисквитена торта с банан и орехи

# 149
Леща-плакия с готови чеснови багети
Печени ябълки и круши
Пържени картофки
Риба

Общи условия

Активация на акаунт