Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 315
  • 753
  •   2
Отговори
# 435
  • Русе
Моли, супер е, че вече пренасочват и към други болници. Ти колко време чака за дата в Токуда?

# 436
Ели, подадох документи накъде към 20.08 и към 20.10 ми се обадиха за дата 14.11. Значи около 3 месеца
Не е много в сравнение със Сити. Там, доколкото знам се чака около 6 месеца.

# 437
Ето го.. не ми изглежда Ок , моля за мнения

# 438
  • Русе
Нямаше ли нещо такова, че при позитивен ХЕР, хормоните трябва да са позитивни? Или се бъркам?

Мерси, Моли. И аз чакам ред за там, да видим колко ще чакам.

# 439
Момичета,и най-вече тези, които сте на диспансер в Надежда,как са от към направления,дават ли или се стискат ,предвид,че нямат много техника при тях.Аз се чудя,къде да се запиша за проследяване 😕За Токуда ,четох добри отзови ,или Онкологията .

# 440
renji, и аз съм в чуденка.
Пиши какво си решила
То реално като отида та платен преглед при онколог в Надежда и ме диспансеризират ли?
Но ако ме пращат за лъчето в Сити и всеки път тр.да плащам....

# 441
  • Sofia
Момичета,и най-вече тези, които сте на диспансер в Надежда,как са от към направления,дават ли или се стискат ,предвид,че нямат много техника при тях.Аз се чудя,къде да се запиша за проследяване 😕За Токуда ,четох добри отзови ,или Онкологията .
Бях в Сити Младост, сега съм в Надежда. Общото - претупват се тези прегледи. Ето сега аз трябва да съм една година през три месеца на диспансер, на втория път докторът ми каза, че било безсмислено и директно ме записа след шест месеца - това в Надежда. Взе да принтира листове (там много обичат Smile) как било на запад и как едни умни хора са написали, че тези прегледи са реално безполезни. И аз се съгласих, смеейки се, защото реално е прав - ако няма конкретно нещо, което да налага проследяване, са губене на време и нерви. В Сити същото беше, там обаче от вратата ме питаха искам ли скенер и кога. Smile
Та опита ми показва, че няма особено значение къде ще бъдеш. Бих дала глас за Сити, защото там са много по-организирани, докато в Надежда е пълен хаос. Там и за двата пъти на диспансер не ми намираха досието и не ми бяха пуснали заявка за ехографа, а ме пращаха долу на кабинет. В Сити и всички образни са на едно място и те си придвижват направления и документация, никога не съм имала проблеми. Обаче някакви такси искаха за проследяване, не знам дали още има такива. Аз лично не съм плащала, защото така и не успяха да се аргументират писмено защо ми искат парите.

# 442
Чайлд, и аз  съм много разочарована от диспансера в Надежда, но от жени като нас разбирам, че май навсякъде е така. Та наистина в този смисъл проф. Щерев е прав(, предполагам че визираш него с разпечатките от онкологичните  гайдлайни). Оставаш с гадното чувство, че целта е просто една болница да усвоява едни пари регулярно. На мен два поредни прегледа ми назначават ехография на корем Simple Smile . Аз сама попитах дали не е време за някакъв скенер и за мое най-голямо учудване ми препоръчаха веднага ПЕТ, а не обикновен, какъвто казваш имало при тях. На всеки преглед е различен лекарят и нищо не се коментира, ако изрично не зададеш въпроси . Гледат се кръвните и толкова. На първия преглед и на мен не можаха да ми намерят досието и бяха готови да ме пратят вкъщи да им нося нови копия, но аз се запънах и след доста търсене го намериха.
На последния преглед попаднах на д-р Караниколова и за първи път останах доволна. Някак си усетих личен подход.
Много обмислях дали да не се прехвърля в Токуда, но ще видим по-нататък.
От кога се минава на 6 месечно наблюдение, от втората година ли?

# 443
В Надежда съм на диспансер - година след операцията и шест месеца след проведеното лечение съм на шест месеца вече. / всъщност пет, като си погледнах датата Simple Smile/. За двата диспансерни досега - 2 мамографии, 2 пъти туморен маркер и 2 ПКК. ... Мисля да редувам ПЕТ със скенер на цяло тяло с контраст, да правя ЯМР и сцинтиграфия...  И гинеколог с ехограф и цитонамазка.
Без проблем ми издадоха направление за ПЕТ и служебно го придвижиха към Сити клиник. Чакам за час от 29.09.

# 444
  • Sofia
От втората година, да. Не беше Щерев, той не ми е бил на диспансер досега. И двата пъти минах след 16:00 часа и който остане дежурен - при него. Първият път беше шефката на отделението, втория - един младеж. Няколко часа по-рано се беше шмугнал на регистратурата при жените и понеже нещо бяха оплескали/забатачили (не знам дали те или докторите) и го чувах как обясняваше - тази ще я насочим за мамография, онази ще мине ехо на гърди и така  пет - шест човека ги пренасочиха от коремна ехография към друго. Личеше си, че иска да освободи ехографа и да са възможно най-малко жени за него, защото имаше някакъв проблем и щеше да се чака. И накрая щяхме 10 жени да му висим на главата, явно искаше да сме по-малко. Smile Аз го разбирам донякъде, но усещането беше, че искат да ни разкарат бързичко. Ужасно им куца организацията, върхът беше като ме върнаха и от ехографа, че нямало заявка. А преди това на регистратурата десет минути цъкат, въвеждат... Накрая една заявка не могат да изпратят. Та леко повиших тон и не само аз, де. То си беше подигравка. Щях да подавам оплакване, после ми размина и си викам майната му.
GERy@K, от диспансера те пращат с направление на гинеколог? Интересно, ако е така. Сега имах завишени чернодробни, коментарът на лекаря беше да си ги пусна пак сама след два месеца и да ида на гастроентеролог. И дума не е ставало да ми дава направления, примерно.

# 445
Не, на гинеколог ходя с допълнително здравно.

# 446
Да се оплача от майка ми. Не иска да ходи да се разправя с РЗИ и да пуска жалба, защото си мисли, че ще си навреди, ще и откажат ТЕЛК и пр.
Днес е звъннала по телефона и служителката и се е сопнала, че въобще не са стигнали до м.юни и да си чакала.
Ама мен това не ме устройва като отговор и съм бясна.
Около мен двама души приключиха сагата ТЕЛК за месец-два. Единият дори не е болен, а беше представен за такъв, както и да е.
Това за мен е безхаберие и моля за съвет, аз като роднина мога ли да направя нещо по въпроса и да се задействат? Също така може ли да има негативен ефект върху майка ми, ако тя си потърси правата?

# 447
renji, и аз съм в чуденка.
Пиши какво си решила
То реално като отида та платен преглед при онколог в Надежда и ме диспансеризират ли?
Но ако ме пращат за лъчето в Сити и всеки път тр.да плащам....
keit79,при теб най-вероятно първо ще трябва да прецениш къде да ти е лечението,а чак след това ,къде да ти е диспансера.Помисли ,къде ще ти е най -удобно и  конфортно,знам ли.Аз ,ако имах лечение щях да го правя в Надежда,но за диспансер ми се иска да е всичко на едно място,не да ме пращат напред ,назад,или пък да ходя за един туморен маркер и ПКК.От ходенето до сега в Надежда,организацията им е ужас,поне аз с такова впечатление останах,което май не е много ок и за лечение.Иначе за в Сити ,казват ,че са организирани и обръщат внимание,но пък с тези плащания са ужасни.

# 448
  • София
Аз пък досега не съм усетила кофти организация в Надежда, но аз още правя химиите и те си вървят мното стегнато. Ще видим диспансера как ще е. Записаха ме за скенер с контраст при тях на 4.12. Не съм била за ПЕТ скенер. Не знам как решиха като това ще ми е първшят скенер. Иначе наистина е кофти това, че нямат нужната техника и пращат по другите болници. Може би за диспансер е хубаво някъде, където имат всичко.

# 449
Мони ,може ,аз съдя все пак само ,от платените консултации ,за сега там.Часовете не се спазват ,кабинетите ги делят всички онколози май,все някой влиза излиза,чука,май само проф.Щерев има личен кабинет,но на моята консултация беше зает,та първо в един,после се преместихме😂Може само аз да съм с този късмет де,но все си мисля,че за платените консултации някак ,набързо м/у лекуващите  се,те вмъкват и не е много пълноценно.Изключвам консулта с проф.Щерев,там беше ок ,но при другите ,все някой влиза,излиза,чука,търси нещо,все едно си в спешна помощ😂А ти,с час за консултация,но пълно щастие няма.Срещу около 300лв.проф Дудов те приема в личен кабинет,така че избор има😂😂😂

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 17:59 от renji

Общи условия

Активация на акаунт