Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 394
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, благодаря ви. ЯМР показа, че е само едно. На ехографа го измериха 8 мм, на ЯМР - 9-10 мм. Иначе не са засегнати лимфите. Май наистина е най-дългата от късите клечки.
Ами и размерите са добри,така че стискам силно палци.На мен проф .Дудов ми каза ,че по новините стандарти при тумори до 1см.с подобни стойности,терапията е само хормони и лъче (ако е квадрантектомия ).Но и да не е така ,ще се справиш.

# 421
  • София
Здравйте, дами! Нова съм тук, чета ви от октомври и благодарение на Вас успях някак да приема по-трезво и спокойно ситуацията. Благодаря Ви много за което!След биопсия и хистология определиха "Нискодиференциран инвазивен дуктален карцином на гърдата. Туморни емболии и периневрална инвазия"  на мама, коята е на 70. Резултатът на her 2 е двусмислен и ни пратиха при проф. Христова за допълнително изследване, което трябваше да е готово най-късно днес. За съжаление проф. Христова отсъства и резултатът не е готов, а сме записали час в Надежда за утре и сега се чудя дали има смисъл да ходим, като няма еднозначен резултат за her 2. Точно си бях начертала някакъв план и...
Вие какво бихте ме посъветвали? По това което успях да разчета по хистологията ми се струва, че хич нямаме време за губене Sad
Предварително Ви благодаря за отговорите Heart

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 10:50 от ann2i

# 422
Ann2i, отивайте при онколог, щом имате час. Имате вече резултат, ще кажете че чакате и второ мнение.
После ще отидете пак.
Аз като отидох първия път и проф. Щерев ме попита какво искам от него, като е ясно че съм за операция, може би малко на шега. Но беше много добре, че отидох. Това посещение ми спести един месец чакане за пет скенер, през което време микрометастазата може да беше станала и на метастази.
Така че отивайте с каквото имате и оставете на онкологът да прецени дали да чакате второто мнение, дали да почнете лечение или да се правят допълнителни изследвания.
Това му е работата, да ви води цялостно лечението, не вие да си преценявате какво да правите и кога да го правите.
Успех, късмет и бързо да минава всичко лошо! HeartFlowers Four Leaf Clover

Lyayla, много добри резултати (от най-лошите) засега. Стискам палци за още по-хубави резултати и скоро да е зад гърба ти лошото.  Heart

# 423
  • София
Ann2i, отивайте при онколог, щом имате час. Имате вече резултат, ще кажете че чакате и второ мнение.
После ще отидете пак.
Аз като отидох първия път и проф. Щерев ме попита какво искам от него, като е ясно че съм за операция, може би малко на шега. Но беше много добре, че отидох. Това посещение ми спести един месец чакане за пет скенер, през което време микрометастазата може да беше станала и на метастази.
Така че отивайте с каквото имате и оставете на онкологът да прецени дали да чакате второто мнение, дали да почнете лечение или да се правят допълнителни изследвания.
Това му е работата, да ви води цялостно лечението, не вие да си преценявате какво да правите и кога да го правите.
Успех, късмет и бързо да минава всичко лошо! HeartFlowers Four Leaf Clover

Lyayla, много добри резултати (от най-лошите) засега. Стискам палци за още по-хубави резултати и скоро да е зад гърба ти лошото.  Heart

Благодаря за отговора и подкрепата! И аз така ги виждах нещата, но е друго, когато имаш и кого да попиташ Heart
Успех и късмет на всички Heart

# 424
Ели, жалбата към коя институция?

# 425
  • Русе
Местното РЗИ

# 426
Здравейте, петък ще си взема резултата и епикризата и ще пиша какъв е резултата, но пак до вас да се допитам за няколко неща 🙂
Има ли нужда да пускам ревизия на резулта?
Следващата стъпка е онколог, нали така? Но, ако ще пускам ревизия тр.ли да чакам и 2-ят резултат преди да го посетя.
Сък сигурност ще имам лъчетерапия, но днес като звъннах в сити ми казаха, че за всяка процедура се доплаща, което ни ми е ок, финансово вече започва да ми идва повечко. Моля за препоръки къде може и има ли някъде без доплащане?
Въобще къде е най-добре да започна лечението?

# 427
  • Русе
Кейт, кой прави сега хистологията, че не помня? Ако е някой от добрите и стойностите изглеждат категорични, според мен няма смисъл, но тук е малко субективно и е според както го чувстваш.

Да, следващата е онколог.
Токуда как ти е като разстояние? Там се плаща само първичният преглед, 85 лв. беше преди, и после се минава по ЗК и не се плаща нищо. Часовете там се спазваха до секунда и всички са супер любезни.
За мен тази болница е супер комплексна, имат всички апарати и специалисти, не им свидят направленията и всички са много любезни. И определено организацията им е по-добра от тази на Сити (поне по моето време беше така).

# 428
  • София
В Надежда също е безплатно, или поне беше преди. В зависимост коя ти е по-близка или удобна от Токуда или Надежда, бих избрала една от тях.

# 429
  • Русе
В Надежда нямат лъче и затова не я написах. Пращат в Сити.

# 430
  • София
О, не го знаех това, ясно. Те май и пет-скенер нямат и трябва пак да ходиш с тяхното направление по други места? Доста неудобно е това. Токуда имат ли пет, или пак се ходи в Сити?

# 431
  • Русе
Токуда си имат всичко, но Надежда пращат за образни и лъче в Сити.

# 432
Аз съм в Надежда на диспансер и другата седмица съм на ПЕТ в Токуда.
Улеснили са малко процедурата. Направлението от Надежда си го пращат служебно в болницата, в която ще правиш ПЕТ.  Вчера звънях в Токуда за всеки случай да проверя. Увериха ме, че всичко е точно и направлението вече си е при тях.
Ели, в Надежда имат ли обикновен скенер, знаеш ли?

# 433
  • Sofia
Аз съм в Надежда на диспансер и другата седмица съм на ПЕТ в Токуда.
Улеснили са малко процедурата. Направлението от Надежда си го пращат служебно в болницата, в която ще правиш ПЕТ.  Вчера звънях в Токуда за всеки случай да проверя. Увериха ме, че всичко е точно и направлението вече си е при тях.
Ели, в Надежда имат ли обикновен скенер, знаеш ли?
Имат, Моли. Не съм правила, но знам, че имат. За ЯМР пращат в Дървеница или един МЦ в Студентски град, забравих му името.

# 434
Ако става въпрос за Русев в сградата на Студентска поликлиника, аз съм с много лош опит от ЯМР при тях - не препоръчвам.
В Надежда имат обикновен скенер.
В Токуда се плаща за престой при всяка вливка - поне миналата година беше така. Не помня точната сума, върти ми се 120-130 лв и стоиш три дни там. Аз съм от София и казаха, че няма как да ме пускат да си нощувам у дома.
Всяко място си има плюсове и минуси. По-скоро водещото, поне според мен, трябва да е да си избереш онколог, на който имаш доверие и да се лекуваш при него.

Общи условия

Активация на акаунт