Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 288
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
ann2i, преди година беше първата вливка на мама в Надежда. Сутринта бяхме там към 8 часа. Първо вземане на кръв. После минава преглед при лекуващите онколози, след това консултация с психотерапевт. Докато тя беше на тази консултация в съседия кабинет, докторите ме предупредиха, че ще пие Зофран и от него ще ѝ се спи, ще е вяла, но поне няма да повръща. От инжекцията, която се поставя на третия ден за кръвните показатели, ме предупредиха, че е възможно да се засили и остане невропатията на крайниците /тя има и придружаващи заболявания/. Пратиха ме от аптеката долу да купя Зофран /не знам дали и за вашия случай е показателно/. Аз поисках да остане поне за първа вливка в болницата за една нощ, за да е под наблюдение, защото нямаш право на спешна помощ, щом си хоспитализиран. Влязохме в стаята двете, събличане и настаняване по обяд. Дойде една прекрасна сестра /те всичките там са страхотни!!!/ и включи банките, които аз снимах. После ме помоли да изляза и аз тръгнах. На другия ден я взехме от там, и на третия пак отидохме за епикриза, постаняне на инжекция и изписване с личната карта, което отнема не повече от 10 минути.

# 511
  • София
.skip.id., сърдечно благодаря за изчерпателния отговор Heart

# 512
  • София
Интервю с доц. Ася Консулова -
https://www.jenatadnes.com/tema-na-broia/onkologat-d-r-konsulova … to-lekar-s-titla/

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 13:44 от O. Basilicum

# 513
ann2i, последващите вливания бяха през две седмици, сама отиваше сутринта, взема се номерче от регистратурата и чака за повикване по име. Пак се взема кръв и започва вливането на дневен стационар в залата. Преглед имаше до колкото помня почти всеки път, за да се проследи как се повлиява размера на тумора, както и ЕКГ. После я вземахме по обяд. Успех!

# 514
Здравейте , предстои ми първа вливка в Надежда. Във вторник ще е, казаха ми в 08.00 часа да бъда там, ще вземат изследвания, ще изчакам резултата, после преглед и вливка . Престой няма. Това са ми обяснили. Ако има други които са минали от там може да споделят.

Здравейте, за съжаление след скенер при мама се оказа, че има още едно образувание, почти със същите размери и много близо до първото, но по реброто и проминира към белия дроб, който е чист за радост. Назначиха химиотерапия през 2 седмици за 3 месеца и после контролен скенер, за да се прецени как да се продължи. А аз бях в такъв ступор, че въобще не се сетих да питам какво ще й слагат...
Мисля да се консултирам с проф. Тимчева за това тя с какво би лекувала, за добавки и въобще да ми поразясни ситуацията, преди първата вливка на 24.11. Посъветвайте ме какво друго е важно да знам и бих могла да разбера от нея.
Може ли и някой от лекуващите се в Надежда да ми обясни процедурата при вливките. Разбрах, че пътеката е 3 дни и е добре поне първия път да остане в болницата, но на първия ден ли вливат или първия ден се правят изследвания и на втория вливка, въобще как става. Извинявам се, ако някъде е обсъждано вече, но не можах да открия. Благодаря предварително Heart

# 515
Мацки,
Минавам само да ви споделя добрия ПЕТ скенер Wine Glass .
Година 1-ва след края на борбата! Hands Muscle Trophy
Животът е прекрасен, момичета! Blue HeartSparkling HeartKiss

# 516
Само така, Моли😘

# 517
За каската да се включа с мнение - не е особено приятно изживяване, удължава и самите вливки, защото седиш с каската 45 мин. Преди и час и половина след вливка, но освен, че запазва коса / при всеки различно /, помага и химията да не се качва към главата и съответно да избива някакви здрави клетки там. Ако имаш проблеми с очи и носиш очила- пак е хубаво да слагаш. На мен доста ми окапа косата, по едно време почнах и перука да нося, но за кратко, защото вече ми се посгъсти..но продължавах да ползвам каска,  заради другите ползи. Който иска да ми пише и ще пратя на лично снимка колко коса имах след 8 курса химио с каска, ако ви е важно да си го представите, но все пак- при всеки е различно!

Много се радвам за хубавите новини при Мадамката и Моли Heartpulse

За добавки и витамини пак да напомня да внимавате по време на ХТ. Слушах наскоро една онколожка американка, която представи изследване, според което витамините могат всъщност да хранят рака и общо взето пречат на успешното лечение. Аз се пробвах да пия уж да се подкрепя, да ми е по-добре, пих два дни коензим, вит Д и рибено масло, бидейки и на имунотерапия, наред с химията, ее… много зле ми стана, направих мигновенна реакция, направо критично.. след химия не ми беше ставало толкова лошо. Та.. внимавайте.

# 518
Аз няма да досаждам много, защото виждам, че има много по - важни и спешни въпроси на които да се отговаря тук, но все пак ми е малко притеснено. Повечето от вас май са на хормонална терапия с Тамоксифен и Золадекс, до колкото съм прочела и запомнила. На майка ми и изписаха Летрокон, по едно на ден. Тя се притеснява много да го започне да го пие,  защото е с остеопороза и е прочела за стряскащите странични реакции. Тези от вас, които го пиете имали ли сте и какви странични реакции? Правило се и някакво изследване за костна плътност веднъж в годината. Кога е удачно да се направи то, преди приема или по време на приемането на лекарството? Също така и записаха часове за обикновен скенер и ехограф, контролни, след 6 месеца. Нищо не казаха за ЯМР и Пет скенер или нещо друго допълнително. Дали да не ги направим самостоятелно и кога? Прегръщам ви всички 🤗

# 519
Аз няма да досаждам много, защото виждам, че има много по - важни и спешни въпроси на които да се отговаря тук, но все пак ми е малко притеснено. Повечето от вас май са на хормонална терапия с Тамоксифен и Золадекс, до колкото съм прочела и запомнила. На майка ми и изписаха Летрокон, по едно на ден. Тя се притеснява много да го започне да го пие,  защото е с остеопороза и е прочела за стряскащите странични реакции. Тези от вас, които го пиете имали ли сте и какви странични реакции? Правило се и някакво изследване за костна плътност веднъж в годината. Кога е удачно да се направи то, преди приема или по време на приемането на лекарството? Също така и записаха часове за обикновен скенер и ехограф, контролни, след 6 месеца. Нищо не казаха за ЯМР и Пет скенер или нещо друго допълнително. Дали да не ги направим самостоятелно и кога? Прегръщам ви всички 🤗
Прегръдки и за вас Hug Мисля, че е най добре да направите костна плътност сега и после всяка следваща година. Обаче дали ще ви пратят или вие сами трябва да инициирате- не знам. На мен сега, на третата година ми казаха на диспансерния, че било хубаво да ида, ама ни направление, ни нищо- а при нас в КОЦ Пловдив е 40лв на зона. Но пък аз си отидох самосиндикално миналата година. Имах предостеопорозни промени, но дали от хормоналната или от възрастта(43 бях)- не знам. Казаха да пия калмацин. За ЯМР- още никой не ми е казал да ходя, имам контрастен скенер на горе долу- 6месеца. На мамография ходих едва когато Измирлиева(ехографката) ми се развика, защо за 2 год и половина, още не съм отишла- е,викам, сама ли да си го назнача?? Та тя ме прати. После за ПЕТ- вече аз си измрънках. С две думи- не разчитайте много- много те да ви пращат където и да е, действайте си. На първа страница има списък с прегледите, погледни го за да добиеш представа. Аз го погледнах, ама чаках да ме "следят", което се оказа грешка Flushed
Ох да допълня- момичета каква е тая нова наредба- вчера си взех решението от ТЕЛК- 75  процента за една година, което от една страна ме изненада приятно- очаквах 50, от друга- догодина пак събиране на документи, дебнене на пощальони, висене в ТЕЛК... Кога ще стане пожизнен?
Гуш на всички

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 06:39 от Приветка

# 520
  • Русе
Пожизнен след 5-тата година. И аз подавам вече всяка. Голям купон Cry

След три години хормоно терапия имам остеопороза. Правих измерване на костната плътност, не сцинтиграфия.  Боря я с колаген и фитнес. Другата седмица съм на ендо и ще видя какво ще каже той.

# 521
  • София

След три години хормоно терапия имам остеопороза. Правих измерване на костната плътност, не сцинтиграфия.  Боря я с колаген и фитнес. Другата седмица съм на ендо и ще видя какво ще каже той.

Ех да му се не види. Много гадно така. Едно уж лекуваш, друго разваляш. А остеопорозата хич не е безобидна. Стискам палци Ели за прегледа при ендокринолог.
Аз да ви кажа по се притеснявам от хормоналната терапия, отколкото от химиото. То минава и заминава за няколко месеца. Но хормоните са минимум 5 г. и ни е...т майката с извинение.

# 522
Пожизнен след 5-тата година. И аз подавам вече всяка. Голям купон Cry

След три години хормоно терапия имам остеопороза. Правих измерване на костната плътност, не сцинтиграфия.  Боря я с колаген и фитнес. Другата седмица съм на ендо и ще видя какво ще каже той.
Ели,много гадно е това с хормоните.Аз също ,като Мони от тях доста се страхувам,пия ги от 3 дни ,но не съм убедена ,че 5г.ще се тровя с това.Другата седмица, ще пращам за консултация в Тирция и ако ги махнат, ще съм много щастлива.Ти ,на каква терапия си?

# 523
  • Русе
Вече само на Нолвадекс. Золадекса го спрях лятото.

# 524
Вече само на Нолвадекс. Золадекса го спрях лятото.
На мен този Нолвадекс,проф.Щерев и проф .Дудов ми го описаха безобиден,като витамин С,нищо нямало да ми стане от него,,но аз не мисля така😥

Общи условия

Активация на акаунт