Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Аз имах таргетна с Херцептин, още преди операцията, като го продължих и след нея. И след нея- пак. На 21 дни ми правеха инжекция( не боли, няма странични ефекти, само трябва сърцето да се следи по-често). Доколкото знам- за да има ефект, трябва поне 1 година да не се прекъсва.....аз имах прекъсвания заради рецидива и после заради Ковид-а и в крайна сметка към 3 години откарах на Херцептин.

# 571
Аз също имах таргетна, цяла година Херцептин и Перджета.

# 572
...Не разбрах много, но искат да ми наблъскат 6 курса терапия, за да нямам следоперативна химия с дицетаксел, а смо таргет...
Добре, защо не си стоите вкъщи, тези, на които искат да "ви блъскат лечение"и оставите лекарите малко по-свободни, за да имат време да лекуват нас, които имаме желание?

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 09:14 от Малечка Палечка

# 573
...Не разбрах много, но искат да ми наблъскат 6 курса терапия, за да нямам следоперативна химия с дицетаксел, а смо таргет...
Добре, защо не си стоите вкъщи, тези, които искат да "ви блъскат лечение"и оставите лекарите малко по-свободни, за да имат време да лекуват нас, които имаме желание?
Съжалявам, че звуча истерично и дразнещо, и вие имате право. Миже би и така ще направя. Благодаря, че ми отговаряте всички, доста ми помогнахте до момент с отговори!

# 574
Звучи неблагодарно към лекарите поста. Те не "блъскат" химия за собствен кеф, а за да ни спасят живота. Работят по протоколи, водят се и от ПЕТ скенер и другите изследвания, които правят.
И много често има химия и преди, и след операцията.

# 575
Момичета, моля за препоръки за онколог.
От ендопредикта резултата е нисък и няма да се наложи химиотерапия, само лъчетерапия и хормонотерапия. В Сити казаха, че се плаща допълнителна такса само за химиотерапията. Моля някой който в момента е там да каже дали е така?
Приевам препоръки за онколог, който да ме следи.
Решение от онкокомисия нямам.
Ходих преди и след операцията при проф.Щерев да си говорим.
Мина 1 месец от операцията, а аз още се лутам в избора на онколог.

# 576
Херцептина който  в продължение на една година горе- долу  се взима след операцията  в болницата където се лекувате ли се бие ?

# 577
Скрит текст:
Момичета, моля за препоръки за онколог.
От ендопредикта резултата е нисък и няма да се наложи химиотерапия, само лъчетерапия и хормонотерапия. В Сити казаха, че се плаща допълнителна такса само за химиотерапията. Моля някой който в момента е там да каже дали е така?
Приевам препоръки за онколог, който да ме следи.
Решение от онкокомисия нямам.
Ходих преди и след операцията при проф.Щерев да си говорим.
Мина 1 месец от операцията, а аз още се лутам в избора на онколог.
Кейт,
Ако не се лъжа в Сити и за лъчето вече има такса за всяко посещение. Аз приключих през октомври 2022 и се готвеха да я въведат, но до тогава нямаше.
Като си подадеш документите за лъчетерапия, пак те минават на онкокомисия, която одобрява дозата. Първоначалния преглед при лъчетерапевт е платен в Сити. Препоръчвам ти д-р Николай Недев (двама Недеви са там). След приключване ти дават епикриза и с всички документи си избираш диспансер, където да се следиш, ако това имаш предвид под "онколог, който да ме следи". Аз съм в Надежда и там на всяко ходене се виждам с различен лекар. Който се падне, не мога да избирам. Вече минах една година на тримесечно наблюдение и сега ме направиха на 6 месеца. Предполагам, че и в другите диспансери е така.
Лъчетерапия има на много места в София и я провеждат лаборантите. Не се виждаш ежедневно с доктора, а само при нужда и желание от твоя страна и то предимно със специализанти. Ежеседмично правиш кръвни изследвания, за да се следят показателите. Поне в Сити беше така.
Единствената препоръка, която бих ти дала е да избереш клиника, в която има апарат с контролирано дишане, тъй като се облъчва зоната на гърдите и тези апарати максимално предпазват сърцето и белите дробове.

# 578
  • София
Струва ми се, че в Сити има такса и после за диспансерното следене, но може би е добре да им се обадиш и да ги питаш дали е така - те ту я махат, ту я слагат тази такса. Не съм сигурна и за издаване на протоколи после за хормонално лечение дали имат такса, ако ще имаш такова.
Най-добре питай изрично (и ще сме благодарни, ако дадеш после инфо за това какво си плаща и какви са цените сега там).

# 579
Аз ходих преди две седмици в Сити Клиник на съдов хирург. В супердок излизаше, че прегледа е 135 лв., а на регистратурата ми поискаха 175. Мъжа ми съответно вдигна жесток скандал по иска да говори с управител. Дойде една млада управителка върна ни съответно част от парите, но не цялата сума в разликата и тогава използвах да я попитам за лъчетерапията, ако е там И тя каза, че има такса само за химиотерапията за лъчето нямало. И се плаща 125 лв за да ти входира документите на онко комисия

# 580
Оливче, точно така е. Една дама, с която заедно се лекувахме в Сити и се чуваме и до сега от време на време, си избра Сити за диспансер. Тя е от Видин и не познава София, а искаше да идва сама до София и да не ангажира съпруга си, който я возеше всеки път от Видин до София по време на лечението. Знаеше си пътя до Сити от автогарата и реши там да остане. Плати някъде около 500 лв за 5-те години, но скоро ми се оплака, че независимо от тази такса, на всяко посещение пак има 40 лв. такса. Това е инфо от преди два-три месеца.

# 581
През 2021 в Сити платих 300 лв. такса за диспанесрно наблюдение, уж за 5 години. Сега, предполагам, е повече. В момента ни таксуват и по 50 лв. за посещение - скенери, диспансерни и т.н. За протоклите не вземат пари засега.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 15:04 от Корен

# 582
Здравейте, майка ми също като Вас има РМЖ. След биопсия на черен дроб миналата седмица (22.11) във ВМА при доц. Кацаров, започнаха болки в корема и гърба. Няколко пъти я преглеждаха на ехограф, няма кръвоизливи. Притеснява се, че по-някакъв начин проблемът се е разнесъл навсякъде от биопсията, това възможно ли е? Преди биопсията не се оплакваше от никакви болки, отпадналости и подобни. Няколко доктора казаха, че болката е възможно да е невралгия, но вече продължава няколко дни подред и се засилва.

# 583
През 2021 в Сити платих 300 лв. такса за диспанесрно наблюдение, уж за 5 години. Сега, предполагам, е повече. В момента ни таксуват и по 50 лв. за посещение - скенери, диспансерни и т.н. За протоклите не вземат пари засега.
Корен, а за лъчетерапия дали има?

# 584
  • Добрич
Здравейте, майка ми също като Вас има РМЖ. След биопсия на черен дроб миналата седмица (22.11) във ВМА при доц. Кацаров, започнаха болки в корема и гърба. Няколко пъти я преглеждаха на ехограф, няма кръвоизливи. Притеснява се, че по-някакъв начин проблемът се е разнесъл навсякъде от биопсията, това възможно ли е? Преди биопсията не се оплакваше от никакви болки, отпадналости и подобни. Няколко доктора казаха, че болката е възможно да е невралгия, но вече продължава няколко дни подред и се засилва.
За това, че биопсията разнася тумора няма  научни доказателства.

За 10 дни ( от 22.11 до 01.12) какво разнасяне очаквате?...

Със сигурност има причина за болките,  но най-вероятно друга.

А невралгията много боли и е упорита,  (ако тя е причината)

Общи условия

Активация на акаунт