Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 235
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Цитат
Корен, а за лъчетерапия дали има?
През 2020, когато беше моята ЛТ, нямаше такса, но задължително се заплащаше преглед при техен лъчетерапевт, който тогава беше 120 лв. Сега сигурно е повече.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 08:54 от Корен

# 586
  • Sofia
210 лв. за консултация с Николай Недев платих януари 2023 г., такса за посещенията нямаше.
Касаби, минали ли ПЕТ? Какво става? Мисля те.

# 587
210 лв. за консултация с Николай Недев платих януари 2023 г., такса за посещенията нямаше.
Еее, много мило! Сега в петък на 08.12 съм в Токуда. Много бързо ми дадоха дата. На 06.10
бях на диспансер, на 16.11 ми се обадиха, че ме записват.

# 588
  • Русе
Разминаваме се за малко. Аз съм на 13-ти. Бях на диспансер на 17-ти октомври.

Стискам палци за чист Hands Pray

# 589
  • Sofia
Стискам палци, пиши после как е минало! Всичко ще е наред! Hug
Ти да не се премести от Надежда при тях? От Надежда ли дадоха направлението или се оправя сама?

Еее, много мило! Сега в петък на 08.12 съм в Токуда. Много бързо ми дадоха дата. На 06.10
бях на диспансер, на 16.11 ми се обадиха, че ме записват.

# 590
Не съм се преместила от Надежда. Втория диспансер ми направиха мамография и д-р Жбантов прецени и ми предложи ПЕТ. За тази година нямам никакви скенери. Седмица след прегледа ми се обадиха за да ме попитат къде искам да ми направят ПЕТ в Сити или Токуда.
Категорична бях за Токуда - много по - бързо дават дати. След около месец ми казаха датата.
Личният лекар ти издава направление 3 с код 12. Обадих се в Надежда за да си изтеглят направлението и да издадат за ПЕТ и да го изпратят служебно в Токуда. Ако искаш в друга болница, различна от двете, отиваш в Надежда да си вземеш направлението.
Ели, за малко да се засечем. Ще ми е приятно да се запознаем.

# 591
  • София
Здравейте момичета. Да дам отчет. Приключих с химията и вчера минах скенер. За щастие всичко е чисто там. Днес бях при докторката и ми изписа вече хормоналната терапия. На Нолвадекс ще съм поне 5 г. Няма да имам Золадекс, така че може даже и цикълът да ми се възстанови. Бях се примирила, че ще имам и Золадекс, но тя каза, че няма смисъл. Не разбрах мното защо. Та така. Утре купувам Налвадексът и почвам. На гинеколог през 6 м., но аз мисля през 3 да ходя да се следя поне в началото. Никакви добавки не ми изписа, въпреки че питах. Ами това е от мен засега.
П.П. Опосум скоро май не е писала, а знам, че и тя е на химия.

# 592
Здравейте момичета. Да дам отчет. Приключих с химията и вчера минах скенер. За щастие всичко е чисто там. Днес бях при докторката и ми изписа вече хормоналната терапия. На Нолвадекс ще съм поне 5 г. Няма да имам Золадекс, така че може даже и цикълът да ми се възстанови. Бях се примирила, че ще имам и Золадекс, но тя каза, че няма смисъл. Не разбрах мното защо. Та така. Утре купувам Налвадексът и почвам. На гинеколог през 6 м., но аз мисля през 3 да ходя да се следя поне в началото. Никакви добавки не ми изписа, въпреки че питах. Ами това е от мен засега.

Здравейте Simple Smile
Мама Мони, твоя рак хормоно зависим ли беше? Питам защото и аз много искам да имам цикъл, но засега ще съм на Резелиго инжекции и тамоксифен. И аз се чудя как решават, но каквото такова. А казаха ли ти, ако решиш да забременееш,  примерно, можеш ли да опиташ, или 5г не е ок да се правят опити?

# 593
Здравейте момичета! Нова съм тук ! На 28г. съм (почти на 29г.) и днес 05.12.2023г. разбрах че имам:

Инвазивен дуктален карцином
Er positive
Pr positive
HER2 negative
1.9 см

Засега още не знам за stage-a... ще разберем тепърва, когато направя ПЕТ/КТ за стадиране. Това беше открито в болница сърце и мозък Бургас.

Малко съм тъжна, тъй като аз забелязах нещо в гърда от февруари месец от тази година, тогава беше по-малък а лекари никога не са искали да направим биопсията освен просто ехография който нищо не се вижда. Септември месец, когато почва да порасна, 1 лекар иска да ми оперира, обаче аз исках първо да знам за биопсия. Сега знам.

Това е все още информация който знаехме преди биопсия.

Утре се прибирам спешно до България, за да мога от четвъртък да реагирам. Надявам се да е стаж 1 или най-зле стаж 2.

Надявам се и тази група да е все още активна !

# 594
Missblackswan, групата е активна 🤗
Не се притеснявай, всичко ще е наред!
С химия или операция ще започнеш?

# 595
  • Русе
С тия размери би трябвало да я клъцнат първо...

Мис, моето говедо е същото. Не е от страшните. Да, мъчно е че си толкова млада, но съдба!. Ще го пребориш и даже ще го забравиш. Има мацки с къде къде по-страшни видове и деца родиха и всички статистики за преживяемост обориха. Има надежда, няма да се даваш. С теб сме Hug

# 596

Благодаря ! Аз лично предпочитам първо операция и после пак тогава химия, записвах се и при доктор Доц. д-р Желязко Арабаджиев в Токуда, ще имам преглед с него за 14.12. Но аз искам да започвам с операция от колкото рано възможност!

@Ели_дечкин

Благодаря ! Според теб голям ли е или не ? Аз надявам се всичко да мине наред... Ще следвам вашите съвети тук !

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 08:47 от Missblackswan

# 597
  • София

Здравейте Simple Smile
Мама Мони, твоя рак хормоно зависим ли беше? Питам защото и аз много искам да имам цикъл, но засега ще съм на Резелиго инжекции и тамоксифен. И аз се чудя как решават, но каквото такова. А казаха ли ти, ако решиш да забременееш,  примерно, можеш ли да опиташ, или 5г не е ок да се правят опити?

Този тъп рак. колко си млада Мис. Но смело напред. Няма да се даваш. Ще го пребориш и всичко ще остане зад гърба ти.

Да, хормонозависим е. За забременяване не съм и повдигала въпросът Simple Smile. На 45 съм, имам вече голям син и няма да бременея повече. Но една позната в момента се лекува и тя. Правеше опити за забременяване с инвитро и сега заради ракът стопира нещата. Но са се разбрали с лекарката ни две години да си провежда лечението и ако всичко е наред да го прекъснат за една година, за направи инвитро и после да продължи. Така че явно има вариант. Говори си с онкологът ти.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 11:05 от мама МОНИ

# 598
Здравей. Съжалявам, че минаваш през това изпитание толкова млада, но ще се справиш.
Браво на теб, че не си съгласила направо на операция, а си направила биопсия.
Истината е, че оттук насетне, ще трябва да взимаш решения и е добре те да са максимално информирани. Както ми каза на мен Моли приготви се за маратон, а не за спринт. Бързината не от такова значение.
Размерът ти не е голям. Мен ме оперираха в четвъртък миналата седмица и на жената, с която бяхме заедно, беше  2.5 см - същият тип като твоя и моя. Беше се консултирала вече с Ася Консулова и при нея няма да има изобщо химиотерапия, даже май и от лъчетерапия няма да има нужда.
Така, че не си назначавайки веднага лечение. Може да е съвсем благоприятно.
Ако имаш вече пълния резултат от биопсията, качи го, да дадат мнение момичетата.

Благодаря ! Аз лично предпочитам първо операция и после пак тогава химия, записвах се и при доктор Доц. д-р Желязко Арабаджиев в Токуда, ще имам преглед с него за 14.12. Но аз искам да започвам с операция от колкото рано възможност!

@Ели_дечкин

Благодаря ! Според теб голям ли е или не ? Аз надявам се всичко да мине наред... Ще следвам вашите съвети тук !

# 599
  • Русе
Мис, хич не е голям и до 20 мм ги водят първи стадий. Моят беше 21.
Но според мен докато не се извади няма да се знае с точност. Ако се окаже малък и хистологията се потвърди може  и да отървеш химията, но недей лежа на това ухо. Настройвай се, че ще изтърпиш всичко в името на дълъг и щастлив живот.

Общи условия

Активация на акаунт