Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Добрич
Здравейте момичета! Нова съм тук ! На 28г. съм (почти на 29г.) и днес 05.12.2023г. разбрах че имам:

Инвазивен дуктален карцином
Er positive
Pr positive
HER2 negative
1.9 см

Скрит текст:
Засега още не знам за stage-a... ще разберем тепърва, когато направя ПЕТ/КТ за стадиране. Това беше открито в болница сърце и мозък Бургас.

Малко съм тъжна, тъй като аз забелязах нещо в гърда от февруари месец от тази година, тогава беше по-малък а лекари никога не са искали да направим биопсията освен просто ехография който нищо не се вижда. Септември месец, когато почва да порасна, 1 лекар иска да ми оперира, обаче аз исках първо да знам за биопсия. Сега знам.

Това е все още информация който знаехме преди биопсия.

Утре се прибирам спешно до България, за да мога от четвъртък да реагирам. Надявам се да е стаж 1 или най-зле стаж 2.

Надявам се и тази група да е все още активна !

A ki69 колко е?

Когато туморът е естроген/прогестерон позитивен,  Her2 негативен, с ниско ki69 и чисти лимфни възли в напредналите държави не се прави химиотерапия. И доц. Консулова също се придържа към този протокол.

Друг онколог ми беше назначил химиотерапия, даже без да ме уведоми предварително, която отказах.

С протокола от доц. Консулова и УСБАЛ  направо се оперирах.

След операцията резултатът от хистологията ми беше почти същия и ми назначиха само хормонална терапия.

Така, че не бързай да си предписваш химиотерапия.

# 601
Благодаря за всички ви отговори !

@Вела Все още не знам за това от ki67, утре ще се видя с лекар.

Иначе моето е инвазивен и мисля че нямаме шанс да избягаме от Химио.

Искам номер на Д-р. Ася Консулова, някой има ли ? Понеже днес се опитвах да запазя час и не успях.

# 602
Missblackswan, групата е активна 🤗
Не се притеснявай, всичко ще е наред!
С химия или операция ще започнеш?

неоадювантна системна терапия

# 603

Искам номер на Д-р. Ася Консулова, някой има ли ? Понеже днес се опитвах да запазя час и не успях.
Едва ли някой разполага с номер на доцентката.
Но мога да Ви кажа как аз записвам час на майка ми.
Звъня в сутрешните часове на старшата в отделението, където работи д-р Ася Консулова. Звъни търпеливо, защото са много заети.
02 807 61 78 - отговаря старшата! Това е в Онкологията Дървеница.
Скоро звънях даваха часове за средата на декември.
Успех желая, мразя я тая болест, на твоите години съм! Ще победиш, страшното е в началото и неизвестното ! Simple Smile

# 604
  • Добрич

Няма значение, че е инвазивен. И моят беше такъв.

Вече са ти писали, че под 2 см се водят малки образувания.

Ако лимфните възли са чисти и ki67 е с ниска стойност е много вероятно да се разминеш с химиотерапията.

ki67 трябва да го пише в резултата от хистологията. Предположение за лимфните възли се прави след образна диагностика.

Желая ти успех! Писах ти на л.с.

# 605
Здравейте момичета! Да споделя малко добри новини ..Heart

Ракът е минало бешело. Минах в края на ноември чисти скенери, които показаха пълен отговор на проведената неоадювантна химиотерапия, но чаках хистологията след двойната мастектомия, за да съм сигурна в резултата. И да -  тъканите ми се оказаха абсолютно здрави.

ОГРОМЕН ПОКЛОН и благодарност към Онкологията в Панагюрище - д-р Кръстева, д-р Илиев, д-р Татаров, д-р Недева, всички сестри, администрация, санитарките дори - перфектно отношение, внимание, индивидуален подход, невероятни са всички.
Такива са и в отделението по Съдова хирургия, в Пластична хирургия - където пребивавах най- последно, д-р Хатър и екипа й са абсолютни професионалисти.

Продължавам с лечение, разбира се.. до колкото знам ще имам имунотерапия няколко месеца...каквото лекарите кажат.

Честит празник на всички празнуващи, хубав ден е днес Tada

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 23:52 от Ea_

# 606
Еа, браво за добрите новини,дано всичко да е останало зад гърба ти и от тук нататък само здраве и хубави емоции❤️❤️❤️

# 607
Ето телефон на доц. Консулова в частния й кабинет:
0877300047
Хиподрума ул. Найден Геров
бл.26вх. В

# 608
Здравей, аз съм от Бургас давам ти номера, ако има свободни часове и за тук 0887607596
Аз се лекувах в Дървеница, но сега минавам консултация при нея в Бургас мисля че идва всеки месец

# 609
  • София
Еа, страхотно! Сама така да остане - минало бешело!

# 610
Еа, много се радвам, че лошото е останало зад теб. Дано да е така завинаги! Heart
Мамо Мони, благодаря че си се сетила за мен. Heart
Missblackswan, на теб ти пожелавам от тук нататък да пишеш само хубави новини в тази тема и бързо да минава лошото! Flowers Four Leaf CloverHeart Пиши тук как ти вървят нещата, човек има нужда от съвети и помощ, особено в началото.

Аз избутах три вливания, сега чакам за четвъртото. Всеки път ми е по-лошо от предишните и продължава по-дълго. Миналия път ми се гадеше цяла седмица след вливането, въпреки че пих деган.
Вече си изгърмях няколко храни, които обичах и които ми помагаха да не ми се гади толкова много. Вече не мога да ги погледна, без да ми стане лошо.
Сега направо съм се парализирала от страх как ще мине този път.
Дори ревах на ММ, че ще се откажа, обаче особено откакто д-р Консулова ми каза, че според нея ракът ми е G3, ме е страх и да не довърша терапията.
Аз дори и с терапията съм напълно убедена, че е само въпрос на време пак да се появи някой тумор, а какво остава без нея.
Също така косата ми опада, почна чак след втората вливка. Минахме я с машинката, тя пък спря да пада, само се прореди над челото. Направо станахме лика прилика с ММ.
След третата вливка опада почти напълно. Обаче са останали някакви косъмчета и боде. Много ми е гадно. Сигурно ще опада напълно след този път.
И уж не съм суетна и я бях прежалила предварително, но пак ми е криво, че опада. ММ за беля е наслагал огледала навсякъде у нас и още се стряскам като мина покрай тях.
Та, това е, ще трябва да преживея следващата седмица, пък после ще видим.
Следващите четири пъти ще е друго лекарство, не знам при него какви ще са страничните ефекти, надявам се да няма такова гадене. Sob

# 611
[
Скрит текст:
b]Еа[/b], много се радвам, че лошото е останало зад теб. Дано да е така завинаги! Heart
Мамо Мони, благодаря че си се сетила за мен. Heart
Missblackswan, на теб ти пожелавам от тук нататък да пишеш само хубави новини в тази тема и бързо да минава лошото! Flowers Four Leaf CloverHeart Пиши тук как ти вървят нещата, човек има нужда от съвети и помощ, особено в началото.

Аз избутах три вливания, сега чакам за четвъртото. Всеки път ми е по-лошо от предишните и продължава по-дълго. Миналия път ми се гадеше цяла седмица след вливането, въпреки че пих деган.
Вече си изгърмях няколко храни, които обичах и които ми помагаха да не ми се гади толкова много. Вече не мога да ги погледна, без да ми стане лошо.
Сега направо съм се парализирала от страх как ще мине този път.
Дори ревах на ММ, че ще се откажа, обаче особено откакто д-р Консулова ми каза, че според нея ракът ми е G3, ме е страх и да не довърша терапията.
Аз дори и с терапията съм напълно убедена, че е само въпрос на време пак да се появи някой тумор, а какво остава без нея.
Също така косата ми опада, почна чак след втората вливка. Минахме я с машинката, тя пък спря да пада, само се прореди над челото. Направо станахме лика прилика с ММ.
След третата вливка опада почти напълно. Обаче са останали някакви косъмчета и боде. Много ми е гадно. Сигурно ще опада напълно след този път.
И уж не съм суетна и я бях прежалила предварително, но пак ми е криво, че опада. ММ за беля е наслагал огледала навсякъде у нас и още се стряскам като мина покрай тях.
Та, това е, ще трябва да преживея следващата седмица, пък после ще видим.
Следващите четири пъти ще е друго лекарство, не знам при него какви ще са страничните ефекти, надявам се да няма такова гадене. Sob
Opossum стискай зъби, по същият начин се чувствах и аз, но ще мине всичко. Не се отчайвай и не си и помисляй да се отказваш, има смисъл да се бориш. Аз много бях свикнала с перуката и честно казано ми стоеше като истинска коса и за да не стряскам от себе дори и вкъщи ходех с нея, свалях я само за спане и си слагах най-обикновена памучна шапка, защото ми беше студено Simple Smile. Ако знаеш колко любими храни две години след приключване на химията все още в момента, в който ги погледна и започва да ми се гади, но това да е. Стискам ти палци, и отново ти казвам от нищо не се отказвай, успех и кураж  Flowers Four Leaf Clover

# 612
Здравейте на всички.
Чета ви непрекъснато, но скоро не съм писала. Мина първата ми вливка , на 21.11. Бях подготвена за това какво да очаквам след това .. След инжекцията започнаха болки по тялото, ужасни киселини, сухота и кръвотечение от носа , после гадене, разстройство..
Лицето ми беше цялото в пъпки, болезнено беше..След 5 дни е втората вливка, моля се нещата да не са по- лоши от първия път.
Бях с каска и ще продължавам с нея, за сега косата е Ок.

# 613
По повод липсата на коса по време на химията и депресиращия й ефект, сетих се за нещо и ми се иска да ви го споделя тук, дами.
Аз перука носех само навън. Не се възприех с нея и не ми беше никак комфортно. Може би, защото по-голямата част от лечението беше през лятото и беше много топло, а не защото не беше хубава перуката ми. В къщи си ходех по гола кратунка.
Вратата на моята баня е огледална от вътрешната й страна. Не исках да е такава, но когато я сменяхме казаха, че ако искам да е алуминиева, не може да е без огледало. Трябвало да се поръчва по индивидуален проект и пр. Точно срещу вратата е тоалетната и всеки, който е седнал за малко или за много на бидето, ще не ще се оглежда кратко или дълго Simple Smile
По време на химиите се ужасявах от вида ми като се гледах всяка сутрин. С лъснало кубе, изпито лице  и огромни черни кръгове под очите. Много, много отчайваща гледка. Всеки ден плачех като се гледах отсреща. Един ден, някъде по средата на химиите, както си седях на тоалетната, си казах "стига толкова рев" и взех решение да  документирам ежедневно тази гледка. И така започнах да си правя селфита. Не в тоалетната, разбира се, но веднага след сутрешния тоалет.  По принцип аз мразя да се снимам, защото никак не съм фотогенична, но реших, че ще ги правя за себе си. Всеки ден! По време на цялото лечение.  Виждах буквално всеки ден как ми се променя физиономията. Може и да съм си внушавала, но в момента, в който спрях да плача, аз сякаш се промених и визуално. И започнах без притеснение да изпращам от тези селфита на близките ми с някакви шеговити текстове. Понякога беше забавно, защото когато човекът отсреща не е от най-близките ми, той така се спичаше, че не знаеше какво да каже и аз започвах да го успокоявам, че това е просто един труден етап, който като премине, всичко ще си е както преди Simple Smile
Като свърших лечението и ми порасна достатъчно коса, за да ходя навън без перука, спрях да се самоснимам. Запазих си селфитата, въпреки че близките ми казваха да ги изтрия тотално и да се опитам да забравя този етап от живота си. Няма как обаче да се забрави една цяла година, която съдбата се опита да ми открадне, нито преживяното през тази година. Просто се опитах да гледам позитивно, доколкото можах.
 Сега, година и малко след края на лечението, след като се завърнах към обичайния си живот, всеки път когато започна да изтерясвам и да се ядосвам за нещо или на някого, отварям си папката и се поглеждам. Тутакси ми минава и истерия и яд и всичко.

Просто исках да споделя, момичета! Всичко ще мине! Стискайте зъби и мачкайте гадината Blue Heart

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 17:47 от Mollly

# 614
Molly, вдъхновяваща история и проява на характер. Адмирации Heart Exl

Аз вярвам, че това нашето изпитание се праща на силни момичета. Които може би са забравили колко са силни, самообвинили са се, наказали са се вътрешно и са изправени пред това, като предизвикателството е да изкараш наяве отново боеца и самоуверената жена навън, извън черупката, в която се е свила.

Аз така и не се видях с гола глава, но накрая толкова ми оредя косата, че ходех и все още ходя с един перушинен мъх около главата (ако не съм вързана долу на опашка)... и общо взето носех и аз перука известно време и ми беше трудно да се гледам в огледало. Как аз ги преборвах тези състояния - ами накупих си гримове, мигли, правих си маски на лицето, на очите, масажи, ролери и се цапотих ли цапотих с гримилата, слагах си нещо на главата - шапки, ленти, с перука или без. Общо взето съм си суетна и ако преди постигах някаква визия за 15-20 мин., то в онези моменти се контех с часове. Трия се, пак се гримосвам...като се харесам се снимам Blush И ей такива работи. Мисля, че целях да обясня на подсъзнанието си, че не става нищо трагично, драматично, виж се, същата си, лекуваме се, нормално е това, хората се лекуват всеки ден по различни причини, ти се лекуваш по своята..но животът си е същия.

Общи условия

Активация на акаунт