Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 57 673
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Добрич
malin4e,ако е доброкачествено образувание операция и толкова.

Ако е злокачествено образувание, ще направят хистология (изследват отнасяне към естроген, прогестерон, Her2 и ki67).
Може да се наложат още образни изследвания, ЯМР, КТ (скенер),  ПЕТ КТ. Чрез тях се стадира.
Според резултатите се определя лечението, операция или първо химиотерапия и после операция.
При злокачествен тумор задължително се изследват лимфните възли. За тях най-добър вариант е сентинелната биопсия.
След операцията може лъчелечение, може химиотерапия, може хормонална терапия и т н. Зависи от вида на образуванието.
Пожелавам здраве и късмет!

# 631
Съвет от мен,смятам че в Сити сте в добри ръце ,ако е добро ясно,ако е лошо,изчакайте си хистологията от там ,те ще ви насочат към онколог и той ще ви насочи,химия или операция и тн.През това време ,може да занесете блокчетата и др.място за потвърждение на диагнозата .В Сити следват протокола  и ще ви насочват ,какво следва спрямо вашия случай .Имам в предвид,че при едни има нужда от пет скенер,при други и скенер върши работа и за да не се обърквате , те ще ви насочват,защото ходенето на 100 места и тичането на хаус ,при 100 лекаря,ще доведе и до 100 различни мнения.Дано е доброкачествено обаче и да няма нужда от нищо.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 17:46 от renji

# 632
Благодаря, момичета!  Аз също не държа да ходя на много места, щото накрая човек не знае какво да прави.  Ще разчитам на интуиция сякаш. Въпросът е да не пропусна нещо важно, че като четох в темите назад историите е струва ми се много важно как ще тръгнеш от начало.
Аз съм доста притеснена и ми е много, ама много тъпо, щото имам и други проблеми. Имам множествена склероза, що годе под контрол, ама сега с тоя стрес.... Също през април ми правиха радио хирургия  на главата, което е голяма доза лъчетерапия на практика - над 30мин. еднократно.  Тъкмо ми порасна косата малко.... и сега това.... малко съм на ръба с нервите.
Сякаш няма полезен ход и само нещо се случва

# 633
Кураж, Малинче, няма да се сдухваш само!
Прегръдки, момиче!
Simple Smile

# 634
Кураж и прегръдки Малинче❤️А относно това,че нещо ще изпуснеш ,пак казвам в Сити ,в това отношение съм ги признала,всички специалисти са на едно място и си карат по протокол,а той е :бучка ,мамография,ЯМР,биопсия,скенер или пет скенер и насоки от онколог /това са стъпките общо взето+още едно мнение за хистологията/.Дано обаче, всичко да се окаже фалшива тревога и нищо лошо да няма в гърдата.

# 635
Малинка, гуш! Ти си герой и щом досега си се справила, ще се справиш и тоя път! Да досадно е, неприятно е, но и това ще мине! Важното е, че си го хванала овреме! И си отишла на правилното място и при правилните доктори!

# 636
Имам приятелка с мс, пожелавам ти от все сърце късметчето да бъде с теб в това, всичко да излезе една фалшива тревога, или нещо съвсем леко за лечение и пълна ремисия откъм пристъпи. Понякога всичките тези неща идват, за да ни калят.

# 637
malin4e, ако се чувстваш сигурна при тези доктори, според мен, не се разводнявай с много мнения. Усъмниш ли се нещо, тогава. Описали са по-горе как ще се процедира - всичко зависи от хистологията от биопсията. Виж, обаче, колко сме много, за съжаление! Трудно е, но щом пишем, значи мърдаме. Wink Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 638
Malin4е, през колко много си преминала и си останала силна. Flowers Hibiscus Човек може да си каже, че е на ръба на изтощението, когато предизвикателствата така се заредят.. но знаеш ли, учудващо е, че това е само мисъл на страха ( аз Свръх-човек ли съм, колко още мога да понеса?). Реално на действие ние всички наистина сме Свръх- Хора. Защото се събираме, борим се и не губим надежда, въпреки шока.
Ти си Свръх-човек, остани все така силна. Ракът е лечим.
А ти може би и нямаш рак.

# 639
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата ви, но моя много близка приятелка се оказа с рак на гърдата, предстои операция. Ще се оперира в гр. София - Първа АГ болница „Света София“. Моля ви кажете ми, къде може да занесе блокчетата за повторна хистология. Коя болница или лаборатория препоръчвате ?

# 640
  • Русе
В първият пост има инфо.

Ако ще я оперира Василев - да има едно на ум! Успех!

# 641
Моля ви кажете ми, къде може да занесе блокчетата за повторна хистология. Коя болница или лаборатория препоръчвате ?
Доктор Факирова, ВМА
https://www.vma.bg/%D0%94-%D1%80-%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D0%BD% … %D0%B2%D0%B0.html

# 642
В първият пост има инфо.

Ако ще я оперира Василев - да има едно на ум! Успех!
Какво имате предвид за Василев ? Не знам кой ще я оперира.

# 643
  • Добрич
Аз също бих   насочила към д-р Факирова във ВМА .

Не зная каква ще бъде операцията, но при рак нагърдата задължително се изследват и лимфните възли. Най-добрият вариант за това е сентинелна биопсия, каквато  не всички хирурзи правят. При извадени повече лимфни възли рискът за ръката в бъдеще е доста голям и трябва тази ръка  после винаги да се пази от претоварване.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 18:44 от Вела

# 644
Аз също бих   насочила към д-р Факирова във ВМА .

Не зная каква ще бъде операцията, но при рак нагърдата задължително се изследват и лимфните възли. Най-добрият вариант за това е сентинелна биопсия, каквато  не всички хирурзи правят. При извадени повече лимфни възли рискът за ръката в бъдеще е доста голям и трябва тази ръка  после винаги да се пази от претоварване.
В кои болници правят сентинелна биопсия? Тя ще се оперира в Първа АГ Света София, дали там правят ?

Общи условия

Активация на акаунт