Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 456
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Mimbari, и моят гад беше веднъж лобуларен, друг път дуктален по хистологиите от биопсията и от операцията. Доколкото четох, това се определя от клетките, в които възниква.

# 271
  • Добрич
Mimbarii, лобуларният възниква в лобулите, а дукталният в каналчетата.

Д-р Факирова ми прави хистологията след корбиопсията. Почти същата е, като хистологията след операцията (има спадане с по 1-2 стойности на естроген, прогестерон и Ki67).

Може би трето мнение...

Съществуват и хетерогенни тумори, но се срещат по-рядко.

# 272
Mimbarii, тук научих, че трябва да имаш и онколог и тези неща всъщност се обсъждат с него, а не с хирурга.
Ти имаш ли онколог?
Аз бих направила трето мнение. За мен работата на патолога е наравно важна с тази на хирурга, че даже може и повече.
Аз даже може би малко прекалих, но онзи ден занесох моя материал от операцията и на проф. Христова в Александровска болница.
...........
Днес си сложих порта. Беше с пълна упойка, в един влязох в операционната, в два ме събудиха. Доста болеше, даже и сега боли, въпреки че ми дадоха нещо обезболяващо. Ще видим ако ме пуснат тази вечер, както е предвидено, как ще ми понесе пътуването два-три часа до вкъщи.
Не ми хареса, че лекарят, който ме е оперирал си е тръгнал без да говори с мен. Има още на какво да се научат откъм отношение българските лекари.
Исках да говоря с него кога мога да направя първата вливка. Като уговаряхме операцията каза, че може в понеделник, но това беше преди операцията. Откъде да знам как е минало.
Сега пък сестрата ми каза, че дежурния лекар е казал след две седмици че може. А аз мислех утре да се обаждам в онкологията да им кажа, че в понеделник почваме. Чудя се какво да правя, да действам според предварителния разговор с хирурга или да изчакам да се видя с него когато е прегледа и тогава да говорим пак.
Уф, много се забавят вече нещата във времето. Колкото повече човек бърза, толкова повече пречки изникват. Sweat

# 273
Opossum, веднага след като писах тук се обадих на Проф.Щерев, за да обясня ситуацията.Отговорът който получих беше, че се лекуват сходно и няма проблем за операция.Сутринта ще се обадя, да видя какво ще ми каже и хирурга и ще преценя как да процедирам 🙄

# 274
  • ПЛОВДИВ
Mimbarii, тук научих, че трябва да имаш и онколог и тези неща всъщност се обсъждат с него, а не с хирурга.
Ти имаш ли онколог?
Аз бих направила трето мнение. За мен работата на патолога е наравно важна с тази на хирурга, че даже може и повече.
Аз даже може би малко прекалих, но онзи ден занесох моя материал от операцията и на проф. Христова в Александровска болница.
...........
Днес си сложих порта. Беше с пълна упойка, в един влязох в операционната, в два ме събудиха. Доста болеше, даже и сега боли, въпреки че ми дадоха нещо обезболяващо. Ще видим ако ме пуснат тази вечер, както е предвидено, как ще ми понесе пътуването два-три часа до вкъщи.
Не ми хареса, че лекарят, който ме е оперирал си е тръгнал без да говори с мен. Има още на какво да се научат откъм отношение българските лекари.
Исках да говоря с него кога мога да направя първата вливка. Като уговаряхме операцията каза, че може в понеделник, но това беше преди операцията. Откъде да знам как е минало.
Сега пък сестрата ми каза, че дежурния лекар е казал след две седмици че може. А аз мислех утре да се обаждам в онкологията да им кажа, че в понеделник почваме. Чудя се какво да правя, да действам според предварителния разговор с хирурга или да изчакам да се видя с него когато е прегледа и тогава да говорим пак.
Уф, много се забавят вече нещата във времето. Колкото повече човек бърза, толкова повече пречки изникват. Sweat
Нормално е да имаш болка на порта, но след 1/2 седмици ще отмине. Не знам дали са ти казали, но поне две седмици не се къпи и или до като не ти махнат конците. Вземи си спирт и памук да си чистиш остатъка от лепилото от превръзката, когато ти го затварят след всяка вливка. Това мога да ти дам като съвети. Кураж на всички момичета.
Аз в неделя ще пътуваме с баща ми към Белгия, че в понеделник почвам ЛТ за сега са 15 броя и, ще приключа към 13 Ноември, тъй като на 1 Ноември в Белгия е тяхната Задушница и тогава само спешните отделения работят.

# 275
Моята операция наближава, в четвъртък е. Малката се разболя, гърло и нос и от тази сутрин и на мен се опитва да ми текне носа Frowning1
Трябва ли да съм напълно здрава за операцията?

# 276
  • София
Да, иначе е опасно заради пълната упойка.

# 277
Кейти, абе ти вземи, дет се вика, за всеки случай осцилококцинум (чакай, че ми се оплете езика Simple SmileSimple Smile ), и чайчета, това-онова, да тушираш нещата.. Пожелавам ви бързо да отмине и се пази Simple Smile

# 278
Взех авирон рапид, довечера тайлол хот ще направя, смукам стрепсилс. Ще видя утре как съм и ще звъня на доктора.
Кръвната картина ще я оставя за сряда сутрин

# 279
Molly, разбирам защо не си ходила на преглед при др Таушанов.. ами той не бил доктор, разбрах сега Blush моя грешка, че съм го представила тук така. Адвокат бил човека.. но заема пост в НЗОК ..може би обаче има връзка др Таушанова.

Опосумче, порта ме опъва около 2 седмици. И от време на време при жега или като го претрия с презрамката на сутиена се зачервява, мажа с цикатридина и минава. Добре, че го сложих, хич не мисля за вени, за болка. Не съжалявам.

# 280
  • София
Може ли помощ. Взех си втората ИХХ, защото естроген и прогестерон бяха слаба експресия и пак не ми е много ясно. Отново е с цифри, а не с проценти.3+2 естроген и  5+3 прогестерон. Едно е сигурно ще има хормони след химията. Някой ако разбира може ли да ми каже тези стойности в проценти какви са.

# 281
  • Добрич
мама МОНИ, за естроген и прогестерон максимумът на стойностите е 8.

Ти имаш естроген 5 от 8 възможни (5/8 = 0,625, следователно 62,5%)

и прогестерон 8 от 8 възможни (100%).

Her2 ясно, че е негативен.

На първата хистология какви ти бяха стойностите?

# 282
Molly, разбирам защо не си ходила на преглед при др Таушанов.. ами той не бил доктор, разбрах сега Blush моя грешка, че съм го представила тук така. Адвокат бил човека.. но заема пост в НЗОК ..може би обаче има връзка др Таушанова.

Опосумче, порта ме опъва около 2 седмици. И от време на време при жега или като го претрия с презрамката на сутиена се зачервява, мажа с цикатридина и минава. Добре, че го сложих, хич не мисля за вени, за болка. Не съжалявам.
Скрит текст:
Хахах, Еа!  аз веднага го гугълнах, обаче с тази фамилия ми излезе само д-р Таушанова. И за това те питах къде работи този доктор ?  Joy
Аз съм от малко по-старото поколение, дето бяхме осъзнати индивиди по времето на соца. По наше време много се държеше на изписването на титлите пред имената. Така например "д-р", значи доктор. Др. значеше "другаря". Нали тогава всички бяхме другарки и другари. Та в този случай този Таушанов наистина се оказа др., а не д-р Joy

# 283
Слагам час преди това обезболяваща лепенка и нищо не усещам
valkyrian, какви са тези лепенки? За всякакви инжекции ли стават?

# 284
  • София
мама МОНИ, за естроген и прогестерон максимумът на стойностите е 8.

Ти имаш естроген 5 от 8 възможни (5/8 = 0,625, следователно 62,5%)

и прогестерон 8 от 8 възможни (100%).

Her2 ясно, че е негативен.

На първата хистология какви ти бяха стойностите?
Благодаря ти. Първите бяха явно по друга скала. Естроген само 1+ , прогестерон 2+, Хер -

Общи условия

Активация на акаунт