Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 58 469
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, някъде в темите бях чела, че е добре по време на химиотерапия да се лакираме с черен лак. Прерових си записките и скрийншотовете, но не го намерих, а нямам време да чета пак назад.
Имаше ли нещо такова или си измислям?
След малко ще ходя до магазина, да купувам ли лак?
И само на ръцете или и на краката да слагам?

# 301
Потъмняват ноктите, но не винаги. При сестра ми нямаше съществени поражения, слагаше обичайния си лак (светъл перлен), ако изобщо слагаше. При нея имаше леко посивяване/посиняване в основата на нокътната плочка.
На червена химия беше, след третата видях това на ноктите. Косата опада точно по време на втората вливка, изведнъж. Веждите и миглите постепенно, май чак след третата ми направи впечатление за миглите. Бяха четири вливките.

# 302
  • София
Опосум, не си го измисляш чела си го. Аз в момента съм с тъмно зелен и на ръцете, и на краката. След две вливки нямам поражения по ноктите, така че купувай и мацай смело. Само може да помогне.

# 303
Момичета, някъде в темите бях чела, че е добре по време на химиотерапия да се лакираме с черен лак. Прерових си записките и скрийншотовете, но не го намерих, а нямам време да чета пак назад.
Имаше ли нещо такова или си измислям?
След малко ще ходя до магазина, да купувам ли лак?
И само на ръцете или и на краката да слагам?
На мен ми почерняха по време на червената химия, след това бялата ги довърши, бяха станали като хартия и се цепехе и какво ли не Stuck Out Tongue Closed Eyes Напук не съм спирала да бъда с гел лак, след време някои ми опадаха и на ръцете, и на краката на палците. Тогава не слагах лак на краката, че беше грозно, изчаках малко и наново слагах, успех Flowers Four Leaf Clover

# 304
  • София
Не коментирам отношението на личния лекар, но съм изумена как отиваш някъде за операция и трябва да си носиш изследвания, правени другаде, предварително. Това масова практика ли е?

Когато могат тези изследвания да минат по здравна каса, защо да ги правят в частната клиника, където ще трябва да се платят? Тя операцията е достатъчно скъпа.

Обзалагам се, че предоперативните изследвания са калкулирани в цената. Просто пестят. Да се оправя пациентът Cry
Абсолютно би трябвало в частна клиника да са включени в цената, през 2020, когато правих мастектомия/импланти в клиника Надежда ми пуснаха всички изследвания там, цената за операцията беше пакетна. Пуснаха дори ПСР тест 2 пъти, защото тогава Ковид беше в разгара си, цената не се повиши заради тези 2 теста от първоначално обявената.

Нормален лак слагах, не гел лак, светли тонове, нищо ми нямаше на ноктите изобщо от 6 червени химии, внимавай с маникюр/педикюр заради опасност от инфекция по време на химия, когато имунитета ти е паднал. Гел лак не бих слагала - от него и сега ми се чупят ноктите след махане, а пък по време на химия изобщо не бих пробвала.

# 305
Аз не слагах никакъв лак по време на химиите (от бялата) и всички нокти на ръцете ми паднаха един по един. Позната ходеше на маникюр и успя да запази ноктите. Незнам дали е съвпадение, но сега съжалявам, че не се лакирах и аз.

# 306
  • Русе
Лакът е направо задължителен Simple Smile Слагайте и на краката.
За 8 червени само ми бяха почернели леко палците на краката. Нищо не падна.

# 307
На мама паднаха на палците на краката, на ръцете ноктите бяха синкави, но не паднаха. Но тя махна гел лака още в началото на химиите, защото не ѝ се занимаваше и с маникюр в този период. Сега посещава медицински педикюр, защото още не могат да се възстановят ноктите на палците на краката.
Преместиха ѝ датата на РЕТ/СТ, ще има профилактика в Дървеница и изтеглят всички часове. Как ще успеят?

# 308
Здравейте, нова съм в темата.. Не съм вярвала че ще се сблъскам с това изпитание. Направих биопсия на гърдата, ще чакам резултата, прогнозата не е добра според лекаря. Страшно объркана съм и изплашена.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 16:19 от bebokate

# 309
Успех ти желая🤗
Всичко ще е наред🥰

# 310
Момичета, има ли тук някоя, която не е била оперирана и вс се е стопило с предоперативна химия? Възможно ли е, чувам вече от няколко места, че се случва и напълно да изчезне с химия и да не режат?

# 311
Здравейте, момичета! Скоро не съм се включвала. Седмица след лъчето започнах работа - март месец. Сега, бих си дала поне месец два за възстановяване.
Чета редовно, но предната тема я попретупах. За съжаление има много нови. Аз минах два диспансерни прегледа в Надежда.
 На първият ми направиха ехография на коремни органи. Сега началото на октомври мамография. На здравата гърда имам множество калцификати под мамилата.
Записаха ме за Пет. Какво ще изле нямам представа. Отделно от тези прегледи, аз ходя за проследяване на черния дроб. В Св.Ана ходя при  много добра гастро и ми оглежда всички органи. Първата година през три месеца.
Лятото оперираната гърда ми се поду, както и лимфните възли. Сега седи щръкнала, все едно съм с имплант.
bebokate изчакай резултата. Нормално е да си объркана и изплашена. Надявам се да Не си една от нас.🤗

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 22:30 от Kasabi

# 312
  • Добрич
Здравейте, нова съм в темата.. Не съм вярвала че ще се сблъскам с това изпитание. Направих биопсия на гърдата, ще чакам резултата, прогнозата не е добра според лекаря. Страшно объркана съм и изплашена.

Докато не излезе хистологията винаги има шанс образуванието да е доброкачествено. Дано при теб е такова.

Съвсем нормално е при първа среща с карцином човек да изживее шок. Вече съм писала, че сутрин се будех преди алармата с мисълта за диагнозата. Има един период  в който постепенно  се приема ситуацията.

Важни са подкрепящата среда, изборът на лекар  на който може да се доверим и правилна диагностика и лечение.

Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин.

keit79  успех утре с операцията!

# 313
  • Русе
Кейт, успех и от мен Hug

Бебокейт, утешавай се, че дори да е рак, лечение вече има. Но нека първо излезе хистологията и дано да е били фалшива тревога Hug

# 314
Момичета, благодаря ви Hug

Общи условия

Активация на акаунт