Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 329
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря. Исках някой от по- запознатите в групата да сподели мнение преди да се видя с онколога . Във вторник имам час при Проф. Щерев . Все още не мога да приема тази диагноза. Надявам се всичко да започне и да свърши добре…

quote author=Calm link=topic=1591736.msg47190069#msg47190069 date=1699690340]
Bebokate, всеки случай е различен. Въздържам се от коментар по твоите характеристики, защото не са като моите, а моят гад беше не съвсем стандартен. Просто държа да отбележа, че варианти за лечение има, които се съобразяват с резултата от ИХХ, разбира се. Аз лично мисля, че хубав резултат за рак няма. Да изчезва! Просто някои характеристики са по-разпространени, а други са по-редки.
[/quote]

# 481
Момичета, знае ли някоя мога ли да си поискам направление за ямр от онколозите в Коц-а и да си го ползвам в Сф в Аджибадема. Ще ги нервирам ли много. Питам ако някой си е искал и са му дали, за да знам какво да очаквам. Моето начално ямр е правено в Сити и сега съм след 4та вливка и искам да си направя ямр контрола на резултата. Така ме посъветва и хирурга, който ме следи сега предоперативно. Казаха ми, че ще правя контрола след 4та вливка и контролата се оказа просто ехограф… аз си правя ехограф на своя глава от втората вливка насам част но. Очаквах да си проследят ефекта от лечението по-осторожно. Чернодробните ми се завишиха, отложих с цял месец четвъртата вливка, защото бях на лечение при гастроентеролог в друга болница и сега пак ме наляха и ми казват “ако чернодробните мн скочат пак, отиваш на операция, ако не скочат, ще правиш още две химии до 6” На чуждата гърбинка е лесно. Долу в ехографския кабинет бяха изненадани, че имам ямр, което аз бях предоставила още в началото на започването на лечението в коца, то явно изобщо не е било четено… откриват ми артефакти в другата гърда след като ги моля да ми я прегледат и нея, просто адски недоволна съм от коца…. Ще си сложа ли мн нерви ако поискам направление или да си действам частно и да си спестя дразненето и нахокването от светилата там…

# 482
stefani^, не знам дали Летрозол е хоромонална терапия, но мама започна с него още преди ЛТ.

# 483
Хормоналната са ми я спирали само по време на химиотерапиите. Иначе с таргетна и лъче си вървеше...Летрозол( в различни форми е при мен)- не ми дразни стомаха, но ми предизвиква гадене и повръщане( но аз принципно си имам такива проблеми с лекарства, миризми, пътуване и пр.).
Mimache, не мисля, че ще ги откажат направление, но да имаш в предвид, че по ЗК ще стане бавно( чисто технологично е забавянето, защото срока за одобрение е дълъг, а и там не бързат). И чак, след като те одобрят ще можеш да се запишеш. Дано да са се променили нещата, но аз последно го правих платено, че нямах нерви да чакам( но за друго заболяване и преди време, та не мога да съм съвсем актуална с информация). По принцип е добре и  образното изследване да е същото и да е правено на същото място, като предишния път, за да има проследяемост на заболяването. Иначе, ехографистите в нашия КОЦ са добри- рядко пропускат нещо...само шефката им, дето е все много изнервена и вика за щяло и нещяло...

# 484
  • ПЛОВДИВ
Здравейте момичета, дано всички да сте добре и да нямаме нови попълнения. Влизам да Ви се похваля, че преди 1 час ми беше последната ЛТ. След нея попитах скенериста дали има още ЛВ неизчистени и той ми каза, че всичко е чисто и ще получа протокол по пощата. За по-сигурно ще питам новата онколошка на 23 Ноември, когато съм на пълни кръвни изследвания, за да ми изпише Абемациклипа. Искам отново да Ви благодаря за подкрепата и съветите. Желая на всички само хубави резултати. Прегръдки от мен.

# 485
Хормоналната са ми я спирали само по време на химиотерапиите. Иначе с таргетна и лъче си вървеше...Летрозол( в различни форми е при мен)- не ми дразни стомаха, но ми предизвиква гадене и повръщане( но аз принципно си имам такива проблеми с лекарства, миризми, пътуване и пр.).
Mimache, не мисля, че ще ги откажат направление, но да имаш в предвид, че по ЗК ще стане бавно( чисто технологично е забавянето, защото срока за одобрение е дълъг, а и там не бързат). И чак, след като те одобрят ще можеш да се запишеш. Дано да са се променили нещата, но аз последно го правих платено, че нямах нерви да чакам( но за друго заболяване и преди време, та не мога да съм съвсем актуална с информация). По принцип е добре и  образното изследване да е същото и да е правено на същото място, като предишния път, за да има проследяемост на заболяването. Иначе, ехографистите в нашия КОЦ са добри- рядко пропускат нещо...само шефката им, дето е все много изнервена и вика за щяло и нещяло...
Благодаря! Ще платя и аз, че нерви нямам. Те разбира се се измъкнаха с оправданието, че трябвало комисия да се състави, за да ми пуснат ямр и после в касата да се чака. От месеци сме наясно, че ще правя контрола, можеше ако са искали да ми свикат комисия и направление. В касата “имам човек” аз, първото ямр с направление го правих и си намерих съдействащи хора, просто сега не ми се занимава да се задължавам, ще платя. Но съм възмутена от безхаберието на коца. Никак не съм доволна и няма да спра да го повтарям, знам че само мрънкам тук. Лечението на рак тук е делегирано върху плещите на клетия стресиран пациент. Отсреща стоят светила със самочувствие и чувство за недосегаемост… опитвам да не обобщавам, дано вс вие тук да сте открили лекари, от които сте доволни.
Те шефките им все викат, все се сопкат, сякаш е неписано правило да е така, както е неписано правило рецептите да се пишат нечетливо и грозно, щото не си стабилен лекар иначе. Грозна, перверзна и опорочена система пълна с простаци и простачки, големеещи се под титли, които отдавна вече нямат същия ценз както едно време. Да са здрави и живи единиците, които са обрекли живота си на професията и за тях това е призвание. За останалите, има Видьовден…

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 07:13 от Mimache

# 486
Нужно ли е да правя второ изследване имуно хистохимия? Това че HER 2 е положителен лошо ли е ?

# 487
  • Добрич
bebokate, по-добре е, че Her 2 е позитивен. Като "най-трудни  за контролиране" отчитат тройно негативните карциноми. Ако и Her 2 ти беше негативен, щеше да е тройно негативен.

# 488
Мисля да се насоча към болница Надежда.. Четох че има тук дами които се лекуват там. Днес се видях с др Щерев, човечен и мил . Отзивите за него са много добри.

# 489

Свалих си ръководството, 72 страници е, но е интересно и сравнително разбираемо, за такива като мен, дето сега се учат как да разчитат терминологиите, и прочие, идеално е Simple Smile
На някой може да му е полезно, виж в сайта на bbca "библиотека>>ръководство за пациенти ..":

# 490
Момичета, да попитам някоя правила ли е гинекологична операция в Надежда да ме ориентира за цените?

# 491
  • Добрич
BellaBella123, не зная точно какво те интересува, но цитирам наскоро споделено мнение от групата във Фейсбук:

Цитат
Здравейте,момичета.При рутинен профилактичен АГ преглед в болница ,,Надежда,, /срещу 198лв. !!!/ се установи,че трябва да ми се направи хистероскопия срещу 1080лв. доплащане към здравна каса!!!!
Скрит текст:
Моля,дайте съвет къде на друго място да отида за второ мнение и за хистероскопия защото 28години плащам здравни осигуровки,а сега отново плащането продължава и то не в малки размери.Бъдете здрави.

# 492
Здравейте ,момичета !
Аз събрах 3 мнения за хормони и едно ,без и днес ги започнах.Ще ги попия малко ,докъто смогна да пратя ,документите за консултация в Турция и каквото кажат това.Но проф.Тимчева ме посъветва да направя консултация с лъчетерапевт,предполагала,че няма да се наложи лъче,но все пак.Та съпроса ми е ,аз ли съм в грешка ,мислегх,че онколога може да прецени какво се налага.Ходили ли сте отделно и при лъчетерапевт ,за консулт.

# 493
Здравейте ,момичета !
Аз събрах 3 мнения за хормони и едно ,без и днес ги започнах.Ще ги попия малко ,докъто смогна да пратя ,документите за консултация в Турция и каквото кажат това.Но проф.Тимчева ме посъветва да направя консултация с лъчетерапевт,предполагала,че няма да се наложи лъче,но все пак.Та съпроса ми е ,аз ли съм в грешка ,мислегх,че онколога може да прецени какво се налага.Ходили ли сте отделно и при лъчетерапевт ,за консулт.

Здравей, при мен в протокола от решението на комисията по химиотерапия, освен лекарствата, които бяха решили, че ще приемам имаше вписано и допълнително изречение от рода: "Решение за радиотерапия: за адювантно ЛЛ"; и с протоколите и решенията отидох в отделението по лъче за консулт;
Не знам дали ти помогнах с инфо, надявам се..

# 494
Bebokate, това биопсия ли е или имаш и операция? Споменаха ли стадиране или още е рано за това? Ако няма засегнати ЛВ не е толкова страшно, дано се разминеш с най-лекия вариант.
Момичета да питам колко често мога да правя ЯМР, понеже наскоро правих на гърди, но се замислям и за яйчници, че с хормоналните стимулации в миналото не знам какво могат да ми докарат занапред. Дали веднъж в годината е приемливо или е твърде много?

Общи условия

Активация на акаунт