Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 167
  • 884
  •   1
Отговори
# 165
  • до най-прекрасния мъж
50ка моята дъщеря така и не носи, а се роди 47 см. Докъм 3-месечна си изкара с по 5-6 бр ромпъри с крачета и отделно имахме 5 бодита с дълъг ръкав и 3 чифта ританки (мразех ти защото тя ги събуваше за отрицателно време и ги ползвах само за резервни, ако нямам чист ромпър). За излизане обличахме ватирани панталонки и суитчери и отгоре космонавт олекотен или плюшен. В общи линии тя си седеше с ромпъри вкъщи и някоя жилетчица за отгоре, ако е хладно. Изкарвала е и два-три дни с един ромпър, сменяла съм и по 3-4 на ден, защото беше с рефлукс. Баба й от ентусиазъм беше купила 12( ?!?) бодита с къс ръкав, които подарих чисто нови необличани. На нея явно й беше топло с боди и ромпър, ставаше на червени петна и не съм ползвала. Вече след 3-месечна минахме на по-разнообразни дрешки - панталонки, блузки, бодита с къс и дълъг ръкав и т.н. Тогава започнах да слагам пижамки нощем и дрешки денем. Родена е декември и реално студовете бяхме основно вкъщи.

# 166
Мда, за това по малко, за да се види какво е удбно за всички в семейството Simple Smile Ромпърите ми бяха безумно неудобни, а пробвах какви ли не - с копчета, с цип, с отваряне отдолу. Като започнахме ЕБХ съвсем не бяха опция. Сега ползвам само за през нощта, от какво захладня, защото вече се буди рядко, иначе преобуването ми беше кошмар. И космонавт облече два пъти - обикновени дрешки и одеяло ми беше по-лесна логистиката. Къс ръкав чак лятото, не съм обличала под нещо друго.

# 167
  • София
Като е първо искаш да вземеш всичко 😀 Аз затова все си слагах спирачки. После като се задържат на един размер повече е по-ок, а на празници също подаряват дрешки и пак някои остават неносени. Иначе при нас ромпъри носеше до около 6м възраст (роден края на септември и горе долу до пролетта). При нас бяха супер удобни, защото не се занимавах и с чорапи, обличаш и е готов целия (с цип ми бяха най-удобни, но имаше и с копчета и пак ставаха). Клинчета почнах после, а лятото е карал на бодита само и с 1-2 дълги гащета за всеки случай, ако случайно захладнее. Зимата изкара с космонавт. Буквално както е облечен само го пъхах вътре и в количката. Като почна да предявява претенции с коя блуза да е и да се обличаме по 20мин рязко ми залипсва момента с космонавта и 10те секунди обличане Grinning

# 168
  • София
Големият ми син беше дребничък и не повръщаше. Многократните пелени му бяха големи, а не се бях сетила да взема за новородени и това беше причината да сменям дрехи...ама си носи дълго малките бодита. Той винаги вървеше назад с номерацията. Първи клас имаше блузи 110-116, а повечето деца носеха 128, даже 134.
На годинка беше дълъг 74см.
Малкото се роди килограм над батко си, имаше много тежък рефлукс-сменях по 10 дрехи на ден. На месец носеше 62 размер, на два месеца и две седмици тежеше 7200. А го прогнозираха, че ще е по размери, колкото голямото(т.е. сгрешиха с килограм мерките...не някакви грамове).
Ромпъри не съм взимала, имах няколко с баткото, а малкото въобще не носи, защото не са най-удобното нещо за бебето, когато е в слинг или ергономична раница. А аз носех от рано, малкото още на изписването, а ако можеше и в родилното щях да го нося вече в слинг. Та тия цели бодита и ританки въобще не ми бяха удобни.

# 169
  • София/Севлиево
Моят и сега(на 2 години) носи ромпъри като домашни дрехи или за спане,а също и цяло лято изкара с къси такива,т.к.са ми супер удобни за преобличане (но носи и памперс,не знам ако е без памперс дали ще му бъдат удобни)...Вчера даже ходих до Лидл и му взех един голям размер 98/104 за спане (сега е на 92,та за догодина,аз така обичам да пазарувам и много се кефя,че има вече големи размери бодита и ромпъри,за вкъщи и за плаж са идеални).

# 170
Здравейте, можете ли да препоръчате музикално гърне за момченце? Взела съм две музикални, много евтини, но не е достатъчно високо от пред ии... постоянно излиза урината. Благодаря предварително!

# 171
Здравейте! Някоя от вас използвала ли е този тип сгъваеми маси за повиване, чудя се дали са стабилни

# 172
И на мен ромпърите с крачета или без са ми супер удобни. Обличаш и забравяш. Лятото изкарахме на такива с къси ръкави и къси крачолчета или само по боди с къс ръкав. Комбинацията боди с панталонки или клинчета също са ми ОК. Най-неудобни са ми блузки, пуловерчета, жилетки.

# 173
Здравейте! Някоя от вас използвала ли е този тип сгъваеми маси за повиване, чудя се дали са стабилни

Аз поръчах преди няколко дни от амазон като втория. До дни го чакам. Четох там мн ревюта и всички казваха,че е стабилен.

# 174
  • София/Севлиево
Моят е с голяма глава и повечето блузи за 2-годишни са ми голям кошмар за обличане ако  нямат копчета.Неща с обикновени копчета(ризи, жилетки) ги съблича като стой та гледай.С боди му е трудно да го свали.
От вчера имам напредък -успях да го убедя да си носи зимната шапка(тук от 2 дни стана под 15 градуса и има ужасен вятър та си е за зимни шапки).
И нашето гърне е музикално, най -обикновено,но само седи и събира прах, защото не иска да го ползва,а аз не настоявам,за да не го стресирам и се надявам в яслата гледайки другите деца да почне и той.Не ми е драма,че е с памперс, батко му до 3 годишна възраст носеше ,а нощен даже до 3,9.Мисля че повечето гърнета са стандартни, евентуално някое , което имитира тоалетна...

# 175
  • София
За момче са много удобни онези писоари жабчета. Моето се научи първо на гърне и беше мъка навън да го научим да пикае, ама с жабчето се научи, че нали там има въртележка и му беше забавно да я цели.

Гърне, икейското че се маха едната част и се мие лесно

# 176
  • София
Аз също се сетих точно за жабчетата писоари, но не знам музикални ли са или просто издават някакъв звук при самото пишкане. Нашият ползва икейското обикновено с махащата се част, не музикално. Редува го с приставка за седалка на тоалетната и прав се надига на пръсти да пишка директно (така правил тати и искал и той). Не че не се е случвало да пишка и извън, но напомняме, че пишлето трябва да е вътре и да сяда нормално (понякога избира много странни странични пози).

# 177
  • София
няма музика, поне нашето не е имало, може би има и с музика. Иначе уцелването и на 8г не е винаги успешно, особено сутрин 😂

# 178
  • Германия
Мда, за това вкъщи всички пишкат седнали! За да няма после неуцелили 😝

# 179
  • София
Лошото при нас е, че и седнал не винаги уцелва, а щръква атрибута нагоре (днес заради това ми го върнаха преоблечен от градина).

Я ми кажете ползвали ли сте сгъваема вана за новородено? Искаме да заменим сегашната, че заема ужасно много място и загледах една. Няма да обикаляме по магазини засега, че имаме още време докато е нужна (не че знам къде ще намеря модела точно), но се чудим дали няма бързо да сдаде багажа като е сгъваема.

Общи условия

Активация на акаунт