Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 216
  • 884
  •   1
Отговори
# 240
И аз го гледах и се чудех, но бях на 1-2 онлайн лекции за захранването и бяха единодушни, че имало смисъл от такъв уред, ако има откъде да купуваме плодове и зеленчуци (дори и извън сезон), които са да без нитрати, пестициди и всички екстри. Това е невъзможно и засега се отказах от уреда.. 🤔

# 241
  • София
Някой ползвал ли е монитор/бебефон/камера Nanit pro? Някакви отзиви от употребата?

# 242
  • София
За мен стерилизатора трябва да бъде с изсушаване, когато излизам навън мразя да мъкна мокри шишета, защото се умирисват.
Имахме този боклук стерилизатор на Кенгуру😅 3в1 нещо си, няма да говоря какъв котлен камък се събира в нагревателя въпреки че използвах само бебешка вода за него, ами се и развали на 2рия месец. Взех пак нещо бюджетно на Лорели с функция изсушаване, е няма такъв кеф. Имам си чисти сухи шишета, хвърлям в раницата и навън няма грижа. Ако от самото начало се бях престрашила да дам повече пари, бих взела Авента, сега за двата стерилизатора дадох същите пари🫢
Евтиното излиза скъпо, да..

# 243
  • до най-прекрасния мъж
За да не става котлен камък, се слага дестилирана вода, иначе няма начин да не стане, дори с филтрирана.
Не би трябвало шишетата да се умиришат, щом са измити и стерилизирани. Проблемът е бил друг, не в изсушаването. Може би самият стерилизатор е излъчвал някаква миризма.

# 244
  • София
Нашият е баш на Cangaroo. Никакви такива проблеми не сме имали. Котлен камък не се е натрупвал с редовно чистене според указанията, а шишета да се вмиришат абсурд след него (ползвала съм различни - стъклени, пластмасови, на Авент, на Нук, на Канпол). Някакъв друг проблем сте имали.

# 245
  • София
Момичета, шишетата се вмирисват от влагата! Затова казвам, че с функцията изсушаване няма такава грижа. Самият стерилизатор никакви миризми не е излъчв и е бил почистван редовно с оцет спрямо указанията, но когато затвориш пластмасово шише мокро се вмирисва. Не говоря за някаква ужасна смрад😁все пак, но аз я усещам, от влагата..
Но който както си му е кеф използва, споделям мнение, че ако има възможност е най-добре да се избере с функция изсушаване 🙃

# 246
Да, за излизане навън веднага след като стеризатора приключи предполагам ще е по-лесно да са сухи, за да не мокрят останалите вещи в чантата. Нямам идея, не съм ползвала шишета. Но така или иначе си оставях нещата да изсъхнат на въздух, никога не съм ги затваряла "за да са стерилни", защото така или иначе не са Simple Smile
Имам и на 3в1 на Cangaroo, и един комбиниран малък на Нувита. Само дестилирана вода и 0 нужда от почистване.

# 247
  • София
Е мокро шише не затварям дори на нас. Ако ще се излиза навън - едно резерва за там, което да е сухо предварително бих приготвяла. Предния път си ги оставях да си изсъхнат сами, а дори да е имало някоя капка при приготвяне на мляко чудо голямо, все вода е. И без това стерилизирах до 3м преди да почне да лапа всичко, а от 4м и беше нон-стоп на земята (там какво близане е падало на под, килим, гимнастика не е за коментар). Луди пари (демек за мен нещо над 100лв) за нещо дето се ползва толкова малко не бих дала Grinning

# 248
Здравейте! Препоръчайте бебефон с камера, освен philips и обичайните скъпи марки, ако може, благодаря Simple Smile
Също ще се радвам някой да сподели за дебелината на бебешкото чувалче за сън, зимните на angel baby са 2.5 тог, на KIKKA BOO 3.3 тог, това прекалено дебело ли е за вкъщи?

# 249
  • до най-прекрасния мъж
На мен дори 2.5 тог ми се видя дебело и не съм ползвала. Сега съм взела 2 тог и ще е добре за зимата. 3.3 е за много студено време и ниски температури в стаята. Зависи къде живеете, но за мен е адски дебело. Само за сравнение - ние зимата спим с тънко олекотено и даже откакто е детето, ми е топло с него (то не е имало зима последните 2 години). А аз съм ужасно зиморничава и все ми е студено.

# 250
На мен дори 2.5 тог ми се видя дебело и не съм ползвала. Сега съм взела 2 тог и ще е добре за зимата. 3.3 е за много студено време и ниски температури в стаята. Зависи къде живеете, но за мен е адски дебело. Само за сравнение - ние зимата спим с тънко олекотено и даже откакто е детето, ми е топло с него (то не е имало зима последните 2 години). А аз съм ужасно зиморничава и все ми е студено.

Благодаря за отговора! А от къде е вашето чувалче 2 тог?

# 251
  • до най-прекрасния мъж
Кауфланд, бяха ги пуснали преди около две седмици. Не зная дали няма и в Лидл, не съм обърнала внимание на брошурата.

# 252
И нашият стерилизатор е на Cangaroo, но без функция сушене. Засега вече 4++ месеца се представя добре. Слагам дестилирана вода. Отделно имам уред на Lorelli за затопляне на АМ и пюрета. Истината е, че ми се е наложило да я храня само веднъж навън и то в колата, и изсуших шишето предварително, но наистина, ако се излиза редовно и бебето се храни по-често навън стерилизатор със сушилник е по-удачен.
Относно чувалчето, в момента сме с 1 tog, за зимата имаме 2,5 tog за вкъщи и 3,3 tog😊 за количката навън, не съм взимала специално чувалче за количка.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 16:39 от bubastet

# 253

Благодаря за отговора! А от къде е вашето чувалче 2 тог?

Зависи и дали затваряте прозореца. Ние в момента спим с широко отворен прозорец, покрит със завеса и бебето ми е със зимно чувалче и тънък ромпър. Зимата пак спим на отворен на горе прозорец. Обичаме да спиме на хладен и свеж въздух.

# 254
Здравейте мамчета с наближаването на т. нар. черен петък и празниците през декември ми се иска да си направя списък с необходими покупки за бебето, които ще са ни нужни в близките месеци. Сина ми през ноември прави 4 месеца и за сега в списъка ми присъстват столче за хранене, комплект прибори и купички, столче за кола, килимче за игра и занимателни играчки тип Монтесори. Иска ми се ако има хубави намаления да се възползваме, а и родата се интересува от какво ще има нужда детето. Та моля ви дайте идеи какво още да добавя в списъка. Какво сте ползвали вие, когато децата ви са били на 5,6,7 месеца? Какви играчки са им били интересни и т.н? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт