Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 147
  • 884
  •   1
Отговори
# 135
Имах щастието кърменето да ми се получи без да има нужда от шишета, макар че на прибиране от болницата бяхме купили мляко, което после подарих. Бях купила две стъклени на Нук с каучукова бибка. Имах подарени едно стъклено, едно пластмасово на д-р Браун. Спечелих от някакво събитие още две на Томи. Позната ми даде неразопакован комплект Мам. Единствено ползвам бурканчето на едното стъклено, за да нося вода на детето навън Simple Smile Другите заминаха при следващото мамче, защото заемаха цял шкаф Joy

# 136
Не знам защо в БГ прословутите Авент са толкова популярни, явно маркетинга оказва голямо влияние и са най-разпространени. За мен Dr. Browns са в пъти по-добри, кърмя и давам от шише, никога не отказвал гърда и колики почти нямаше, но няма как да съм сигурна на 100% , че от шишетата, разбира се. Има малко екстра части за почистване, но се свиква.

# 137
  • София
Не е от шишетата, от детето си е. Моето също не е имало почти колики с Авент, не е и пил някакви капки освен Био Гая и то като се сетим. Племенницата ми беше с д-р Браун и нямаше. Племенникът ми пък имаше доста време и с Авент, и с д-р Браун, и с още някои по-евтини марки шишета.

# 138
  • Варна
Не знам защо в БГ прословутите Авент са толкова популярни, явно маркетинга оказва голямо влияние и са най-разпространени. За мен Dr. Browns са в пъти по-добри, кърмя и давам от шише, никога не отказвал гърда и колики почти нямаше, но няма как да съм сигурна на 100% , че от шишетата, разбира се. Има малко екстра части за почистване, но се свиква.

Има много и различни марки и не всички са популярни в България.
Dr. Browns са едни от добрите шишета против колики, но наистина е малко сложно почистването на тръбичките, тъй като имат някои трудно достъпни места.
Аз бих предложил да разгледате бутилките на нидерландската марка Difrax, които са с клапа против колики на дъното на бутилката, за да няма нужда от тръбичка и почистването да е лесно.

# 139
Нашето бебе също дълго време имаше колики- шишета сме имали/ пробвали МАМ, Др Браун, Авент, Лансинох и дори на медела шишенцата за съхранение на кърма с накрайник биберон. Просто в един момент го израстна.
Донякъде като подрекпа на предложението на Рошко- ние имахме промоционален биберон-залъгалка на Дифракс, и след като израстна размера  закупихме на от друга марка. До ден днешен не ги ползва. А с този на дифракс беше сравнително неразделен.

# 140
Здравейте отново 😄 В търсене сме на матрак 60/120, след като прочетох малко за бебешки матраци стигнах до извода, че май един от добрите варианти е Magniflex baby pierre cardin, сега е намален на 220 лв. Някой със съвет / мнение, заслужава ли се да се инвестира в него или има и други по - бюджетни варианти, които също са ок? Също тези протектори които гледах са масово хавлиени, имам чувството че изключително много ще спарват, въпреки написаното на опаковката..

# 141
Здравейте отново 😄 В търсене сме на матрак 60/120, след като прочетох малко за бебешки матраци стигнах до извода, че май един от добрите варианти е Magniflex baby pierre cardin, сега е намален на 220 лв. Някой със съвет / мнение, заслужава ли се да се инвестира в него или има и други по - бюджетни варианти, които също са ок? Също тези протектори които гледах са масово хавлиени, имам чувството че изключително много ще спарват, въпреки написаното на опаковката..
С този размер взехме на Икеа https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/cot-mattresses/k … revatche/00321015

# 142
За 190 лв го взех предния месец, сега за черен петък би трябвало да има намаления и на него, ако не бързате.

# 143
  • София
Нашият матрак също беше около 200лв, но марка не помня. За нас си заслужава да се вложат точно за това пари. Две бебета ще изкара спокойно (после може още многооо да се ползва, не е мръднал). Протектор имахме, махнахме го бързо, но детето се изпотяваше ужасно независимо от температура в стаята и колко е облечено/разсъблечено.

# 144
Мами, какви шишета взехте? Стъклените са рискови, нали? Пластмасови ще взема. Ама какви? Коя марка най-вече ме интересува и колко мл?
И другото - резервните биберони как да разбера дали са съвместими с шишетата, които съм избрала? 😃
Като луд с картечница си Grinning
Според мен, купи 2 шишета Авент, биберон за новородено (0-1капка), 120/160 мл
 И ако не кърмиш, и ти трябват още, тогава купувай. Иначе така си ще ти стоят.

# 145
  • Варна

може да погледнете протекторите на AirCuddle, те са на друг принцип и са дишащи. Позволяват бебето да диша, дори да е с лице към матрака и имат и др. предимства.
За разлика от стандартните матраци, които са с памучно покритие, което запазва влагата и с уж дишаща мембрана, протекторите на AirCuddle са с 3D материя, памучна вложка и непромокаема основа.

# 146
Колко броя и какви дрешки е добре да се купят от размер 50 и 56 ? (Зимно бебе) Малко се обърках от всички бодита, ромпъри, гащеризони, блузки, панталони и т.н. 😅

# 147
За бройката не знам. Аз яко накупих. Сигурно по 15 броя бодита с къс и дълъг ръкав. Не съжалявам изобщо. Някои все още ги носи вече на 3 месеца.
За друго обаче съжалявам - покупката на ромпъри с крачета/чорапки. Леко да омалеят и бебето вече не може да си изпъва крачетата и са супер неудобни като я гушна. Сега накупих с отворен крачол отдолу и са супер. Та това е съвет от мен Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:04 от Лютиче 2.0

# 148
Сега предварително купихме само 3 броя 50 размер боди с дълъг ръкав, 3 броя 56 размер също с дълъг ръкав, клинчета или там както се казват също 3 броя 56 размер и чорапи.
Ще купим сигурно 2 броя пижами и вече всичко останало в последствие, за да се ориентираме. Нито искам да се заривам с дрехи, нито пък имам идея колко се цапа едно бебе.

# 149
  • София
О Смоуки много се цапят... Напишкани, оповръщани... Вземете повечко, очако имате сушилня е ок щото ще въртите , ама без си трябва повечко.

Общи условия

Активация на акаунт