Подготовка за малкия човек - тема 24

• 56 902
  • 884
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Моля за отзиви за две колички, между които се колебая. Става дума за Easy walker 3 premium и Inglesina Electa. Вие коя бихте избрали и препоръчвате? Искам да е лека и маневрена, да не се амортизира бързо, защото смятам да я използвам, докато мога и без да закупуваме отделно лятна, да е удобна за детето и за мен.

Най-добре в темата за колички попитайте или потърсете стари отзиви https://m.bg-mamma.com/?topic=1557103.795

# 361
Малко са мненията за Inglesina Electa и марката не е от често срещаните в магазините.

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Малко са мненията за Inglesina Electa и марката не е от често срещаните в магазините.
За огромно съжаление е много подценявана, а е доста добра като марка. И сервизът им е перфектен, лично изпробвано.
Аз съвсем случайно я загледах, но не съжалявам и за миг за избора ми.
Винаги бих избрала по-леката количка. След годината децата са около и над 10 кг и тогава всеки грам по-малко е плюс за общото тегло.

# 363
  • София, България
Инглесина преди години беше много предпочитана количка, но като всяко нещо модата му отминава Simple Smile В Италия си ги бутат много Simple Smile вече на какъв модел ще попадне човек и дали няма да има нещо дефектно си е малшанс.

# 364
Ние сме с ето този твърд повивалник на Cangaroo с бордове и предпазва бебето, че нашето много се върти и шавава, докато му сменям пелените:
https://www.hippoland.net/cangaroo-tvarda-podlozhka-za-povivane-dino-109446
А протектор също използвам и го намирам за необходим. Използвам антибактериален протектор за матрак с борд на KIKKA BOO. Бебето не се изпотява и запарва - юнско бебе е.

Цитат на: Tsvetkova17link=topic=1591771.msg47221520#msg47221520 date=1700242803
Момичета, колебая се в избора си на някои не толкова важни покупки за бебето ...
На какъв протектор за легло се спряхте?
Каква подложка за повиване твърда или мека и защо?

# 365

Какво мислите за това?
Иска ми се за изписването да го взема, естествено и след това ще го ползвам ....но ми се струва много практично

# 366
Аз смятам, че едно обикновено одеяло върши чудесна работа.

# 367
Аз също мисля, че е практично. Поръчах и чакам да пристигне! 🙂

Какво мислите за това?
Иска ми се за изписването да го взема, естествено и след това ще го ползвам ....но ми се струва много практично
[/quote]

# 368
  • София
Същото като одеяло, ако решите да завивате в кола. Като гледам и не е особено с висока оценка.
За кола не виждам смисъл (все пак вътре се пуска и парно и се затопля), най-много да запарва гръбчето и бебето да се поти. А потно и загрято да се изкара после на студено хич не е оферта.

# 369
Ох, знаете ли защо се чудя ....живи и здрави декември се очаква събитието, температурите са около 0-та ....
Представям си, че е облечено с боди с дълъг ръкав, ромпър, чорапки под ромпъра, шапка и ръкавици, поставено в кошницата и завито с одеалото ...в колата махам одеалото....това достатъчно ли е? 🤷🤯
На всичкото това приятелки ме съветват да облеча и пухен ромпър/космонавт, който да сваля в колата и там да завия с одеало ?!
Не мога да повярвам, че нещо толкова елементарно го мисля така! 🤣

# 370
  • София
В затоплена кола просто ще го сложите. Обличате в по-плътен ромпър с дълъг ръкав, отдолу къс, шапчица, увито в по-плътно или пухено одеяло, което махате в колата и остава само по дрешки. Ако се притеснявате за колата завивате с едно тънко памучно одеяло и толкова. Аз в колата не стоя с шапка, ръкавички, одеяло под мен на седалката или каквото и да е при затоплена на 22-23 градуса кола, детето също никога посред зима не съм го слагала навлечено в кола, а по блуза/ромпър и клин/панталон и евентуално памучно одеяло на крачетата, ако още не е била напълно затоплена при бързане.

# 371
Аз ще раждам февруари и същите колебания имах. Крайна сметка реших да не купувам такова одеяло поради това, което казват момичетата пред мен.
На изписването ще взема боди тениска или боди дълъг ръкав, памучен ромпър, плюшен ромпър и одеяло. Акушерките ще преценят как да го облекат, а останалите дрешки ще си ги взема. Simple Smile В колата ще е затоплено и ше си го сложим по боди и ромпър. Може би леко ще го завия с одеялото отгоре в кошчето, но ще проверявам периодично как е гръбчето..

# 372
Одеало е по-подходящо за кошницата. Тя отеснява изключително бързо и това допълнително отнема от мястото за бебето. Като за новородено няма да го усетите, но след месец-два определено ще е излишно.

В началото всяко обличане и събличане беше свързано с няколко препотявания и губене на 10минути, защото ми беше за първи път. Та определено с одеало е много по-лесно отколкото с космонавт, ако ви е първо бебе.

# 373
Ползвате ли олекотени завивки или одеала докато спинкат? Може ли препоръки?

# 374
  • София
Ползвате ли олекотени завивки или одеала докато спинкат? Може ли препоръки?

Аз започнах като стана по-осъзнат и да знам, че няма да се завие през глава (около 1г и 2-3м). Имаме едно съвсем тънко олекотено от Икея. Мисля, че се води по-хладна завивка. Друг е въпросът, че или се оплита като пате (но кръста е завит), или го изритва някъде. Иначе спеше без нищо и просто по-плътно облечен. Второто ще го свиквам с чувалчета да не мисля завита ли е, отвита ли е, завила ли се е през глава и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт