Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Симптомите на бременността могат да включват умора, болки в кръста и корема, промени в гърдите, липса на апетит и повишена чувствителност на гърдите. Тези симптом често се свързват със започналата бременност. Симптомите на бременността могат да включват гадене, повръщане, болки в кръста, чувствителност на гърдите, умора, промени в апетита и хранителните предпочитания. Освен това някои жени изпитват често уриниране и повишена чувствителност към миризми. Някои от обичайните симптомти на бременността включват увеличаване на гърдите, умора, гадене и повръщане, болки в кръста, повишена чувствителност към определени храни, промени в апетита, често уринниране и повишена чувствителност към миризми.
-
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Нормалните нива на хормона hCG (човешки хорионгонадотропин) се увеличават по време на бременност. Например, в периода от 3 до 4 седмици след последната менструация (LMP), те могат да варират от 5 до 426 mIU/ml. По-нататък, от 9 до 12 седмици след LMP, стойностите могат да бъдат между 25 700 и 288 000 mIU/ml. Важно е да се отбележи, че тези стойности са индивидуални и могат да варират при различни жени.
-
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
Препоръките за витамини по време на бременност включват прием на фолиева киселина, която е от съществено значение за развитието на нервната система на бебето. Освен това се препоръчва консултация с лекар относно избора на подходящи витамини за бременни, като например тези с желязо и калций, които са важни както за здравето на майката, така и за бебето.
-
Какви са някои съвети за бременни жени и препоръки за бременни жени със здравословни проблеми?
-
За какво се използва Но-шпа?
Аз още и на преглед не съм отишла.

Ама той си ме знае, милия и добре че е спокоен, че вече се почна!
и как ще се опазя да не ме забележат, че няма да близна грам алкохол /то не че съм по пиенето много.../ незнам! Ама сега ще инструктирам рожденика да ми поръчва тайно сокче! Ще замаскираме положението, няма срашно!!!
Че им е рано да знаят още.
Да порастне в най-красивото и кротко бебче
При мен се очертава да съм на преглед чак в сряда, ама няма как да е по-рано там, където искам. Как ще издържа незнам
! Дано само бебата да си стои на мястото и да се храни, друго не искам засега от нея/него
!
.
Благодаря ви за подкрепата и мненията! И аз си мисля че няма да е толкова страшно да и кажа ама айде де....да има за какво да се шашкам! ще чакам до вторник и отивам на лекар а пък в сряда ще бъде голямата изненада за цялата рода! Събирайки ги по повод рожденният ми ден ще им кажем и за бебо!!! Прегръщам ви всички а аз отивам да вечерям със домочадието!
И се записвам при вас! Утре съм на преглед.
А за заглавията на темите - такава се традицията просто. Във всички форуми тук е така, аз мисля, че придава малко "цвят" и настроение.
И разбира се никой няма да се сърди!
Всеки има право на мнение и аз лично го уважавам. 
Просто е кошмар, дано премине по-бързо този период...
и Честито!!!
!

ами аз честитя рожден ден на Mamma mia не на мъжа и а на сина и??? Съвсем механично и по навик честитя на "детето"!!! е тва не ми се беше случвало........ама сигурно е от бременноста

сега в сряда, по мой изчисление съм в 5 г.с. , а термина ми се пада на 12.10. Аз чесно да си кажа от много време искаме дете но се не вземахме мерки и тази година в баницата на мъжа ми му се падна парата с бебе, и така уж на майтап решихме да пробваме като си знаехме, че може и да не стане първия месец но ето май чудото стана. Да ви кажа чесно аз малко се притеснявам и още не мога да се зарадвам от сърце, искам първо да отида при доки,да каже, че е истина да видя че всичко е наред, и да видя точицата ми и тогава може би ще съм