Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 211
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
На "офис позиция" са и мениджмънтът, и секретарката....

# 286
Какво ниво е позицията, ти имаш ли релевантен опит? Само като чуя как е формулиран въпросът и контекста, и малко се напрягам.

# 287
Хора, бягайте от български фирми и такива с изцяло български мениджмънт. В тях оправия няма..манталитет, мерене на его. Ще минат десетилетия преди да се подобрим. Разликата с чужди компании е огромна. Изключвам отвратителните, американски кол центрове.

# 288
Ти не започна ли току-що нова работа? И този призив означава ли, че и там нещата не потръгват? 🙂

# 289
Е не разбра ли, че целия свят ѝ завижда на професионализма и безкрайната гениалност и затова от всички фирми я гонят и е трайно безработна? Цяла тема си направи по въпроса, преди да се прехвърли тук да се самовъзхвалява. Целият свят е крив, само тя права...

# 290
  • София
Оф, с тия клюкарски препратки...

# 291
Ами когато навсякъде само се жалваш, но не искаш сам да си помогнеш, няма как.
Или предлагаш да подхранваме делюзиите, че света е крив?

# 292
  • София
Не, просто е малко махленско. Някой пита какъв серум да си купи, че да си махне бръчките и все има по един, който да каже "ти не спомена ли в еди- коя си тема, че не си доволна от мъжа си,може би от там са ти бръчките"
Напомня ми на бабите пред блока, които винаги знаят и са видели кой с кого се прибира и по колко пъти.

# 293
Като се повтори едно и също нещо по десет пъти в десет теми и става досадно.
Не бабите, ами бездомните кучета и котки го научават.

# 294
Е не разбра ли, че целия свят ѝ завижда на професионализма и безкрайната гениалност и затова от всички фирми я гонят и е трайно безработна? Цяла тема си направи по въпроса, преди да се прехвърли тук да се самовъзхвалява. Целият свят е крив, само тя права...
Аз пък останах с впечатление, че Somebody12 е мъж.

# 295
  • София
Хора, бягайте от български фирми и такива с изцяло български мениджмънт. В тях оправия няма..манталитет, мерене на его. Ще минат десетилетия преди да се подобрим. Разликата с чужди компании е огромна. Изключвам отвратителните, американски кол центрове.

Съжалявам за лошия ти опит. Но не съм съгласна с теб. Фирмата, в която работя, е изцяло с български мениджмънт, не е българска, но мога да кажа, че текучество няма, хората са доволни, и за последните няколко години имаме спечелени над 70 награди. Та не бих обобщавала Simple Smile А телекомите вече далеч не са това, което бяха около 2000 г. като условия и социални придобивки.

Мимсе, зависи за каква позиция кандидатстваш, може да е постижимо, може да не е. Просто попроучи в нета сферата и евентуалните заплати.

Колкото до офиса - да определено е важно къде прекарваш време. Напоследък забелязвам тенденция, че чисто ремоут позициите са много малко, масово са хибрид. Та в този ред на мисли, смятам, че в офиса трябва да имам условия за работа и да ми е удобно. При нас всички сме с елетрически бюра с настройка на височината, ортопедични столове по стандарт на компанията майка, мокет, за да не се вдига шум от двойния под, лаптопите се подменят на няколко години по вътрешнофирмена директива, служебните телефони на няколко години по същата директива. Имаме достатъчно зали за срещи, мениджърите имат собствени кабинети (защото по цял ден са в срещи), имаме кухни с микровълнова фурна и достатъчно място човек да си приготви нещо. И за всеки има паркомясто, което за мен е от най-сериозните придобивки.

# 296
Смятате ли, че да поискаш 3000 лева нето заплата на интервю за работа за международна компания в София (офис позиция) е нагло или е в рамките на нормалното?

Трябва да дадеш повече информация за да получиш смислен отговор. Офис позиция е твърде общо понятие. Ако става въпрос за административен асистент без опит,  например на рецепция или секретар,  не че е нагло, но не отговаря на пазарните цени за подобни длъжности. И ако поискаш подобна заплата при положение, че пазарната е на половина, някой сигурно го интерпретира като нагло.

Слънчезара, много добре ми звучи фирмата ви. Може ли да споделиш в кой бранш е?

# 297
  • София
Слънчезара, много добре ми звучи фирмата ви. Може ли да споделиш в кой бранш е?

Герка, писах ти на лично.

# 298
за последните няколко години имаме спечелени над 70 награди.
Нищо лично, но това само по себе си не означава нищичко. В България (а и не само) е пълно с организации на които бизнеса им е да раздават награди и всеки платил си за участие получава поне по една награда. Работил съм във фирма с много кофти мениджмънт, екип процеси, дето се накичи с куп награди. 300-400 лева и вече си най-добра фирма в категория Х... Сертификата "коректна фирма" сигурно го знаете.

# 299
за последните няколко години имаме спечелени над 70 награди.
Нищо лично, но това само по себе си не означава нищичко. В България (а и не само) е пълно с организации на които бизнеса им е да раздават награди и всеки платил си за участие получава поне по една награда. Работил съм във фирма с много кофти мениджмънт, екип процеси, дето се накичи с куп награди. 300-400 лева и вече си най-добра фирма в категория Х... Сертификата "коректна фирма" сигурно го знаете.
Споделям това мнение за наградите. Понеже години наред  съм в екипи, които подготвят участието в такива награди и в моята компания, а през годините и за други в различни браншове, та ми е ясно как се подготвят заявките, специфики на самите награди - журита, такси участие, спонсорства, т.н. За редовия служител три витрини с награди имат точно никаква стойност. Такава имат за мениджмънта - стоят много добре в рипорти и отделно работят в посока изграждане на работодателска марка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт