Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 30 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Като работила в Кауфланд, фирма в топ 20 на най - добрите работодатели в България ви казвам че класацията е обратната. Уж най - добър а не е ...
Физическо и психическо натоварване - огромни, ненормирано работно време. Да, високи осигуровки и всичко хубаво по документи. Да бях на 20 да се хвана ...
Но не съм!

# 301
Почваме да повтаряме едни също, но аз съм в изцяло българска фирма, с добро заплащане (тази година ни вдигаха 2 пъти заплатите), модерен офис, техника и социални придобивки. Както не всяка чужда компания е ок, така и не всяка българска е зле.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 09:41 от krasimilo

# 302
  • София
Като работила в Кауфланд, фирма в топ 20 на най - добрите работодатели в България ви казвам че класацията е обратната. Уж най - добър а не е ...
Физическо и психическо натоварване - огромни, ненормирано работно време. Да, високи осигуровки и всичко хубаво по документи. Да бях на 20 да се хвана ...
Но не съм!

Ама то и разбирането какво е добър работодател си има доста сериозна лична компонента Simple Smile
За един - всичко да е изрядно по закон е ОК, за друг - да може да скатава, за трети друго...

Да, при мен също има много напрежение, гонят се понякога невъзможни крайни срокове, поради спецификата на работата. Но това не прави работодателя ми лош. Аз съм доволна и не се оплаквам.
Няма смисъл да се спори, защото за всеки 1 аргумент, винаги ще се намерят 100 човека с лош личен опит и така...

Поми, от поста ти разбирам, че търсиш фиксирано работно време, без стрес. Значи просто Кауфланд не е твоето място, но това не прави Кауфланд лош работодател, според мен.

# 303
Но не съм!

Поми, ако не е тайна, за каква позиция става въпрос? В централата или по магазините

# 304
Тежко физическо натоварване едва ли значи работа в офис пред компютър.

# 305
Компаниите с реклами "какъв добър работодател са", всъщност са най зле. Познавам една така отвътре. Точно за това правят тези кампании защото имат голямо текучество и са гнили. Хипермаркети,банки - това са най-кофти местата и хората бягат с 300. Всички награди за добър работодател се купуват. Пощенска банка все се рекламира като такива,а не знам някой да е казал добро за там..

# 306
Наградите за всичко се купуват, даже и за лекар на годината.

# 307
Преди беше Коректна фирма, сега е Златна фирма. Звънят и зарибяват наред. Струвало само 200 лв.

# 308
  • Somewhere far away
според моите наблюдения пък никак няма никакво текучество във големите вериги като кауфланд, който се даде за пример, но визирам всички останали в това число и била и лидл и т-н . едни и същи си работят от сума време - нови хора и  желаещи да работят там просто няма.

# 309
Бях служител (обикновен работник) в Кауфланд.

В момента съм на ненормиран работен ден. Имам начален час и когато свърша. Рядко работя извън моето. Има силни и слаби дни.

Парите са повече от Кауфланд, като време е почти същото. Нервите също са ми в повече. Но ми е интересно да ходя на работа.

Не че и нея няма рязко да я сменя. Още не ми е писнало достатъчно.

# 310
Преди беше Коректна фирма, сега е Златна фирма. Звънят и зарибяват наред. Струвало само 200 лв.

Естествено, стойността на това обозначение е минимална и просто никой няма да плати повече. 🙂

# 311
Нямам наблюдения за Кауфланд, но тяхната директорка на ЧР беше казала на моя позната,че е направо невъзможно да се намерят хора за работа.. За мен Лидъл изглежда най-добре сред хипермаркетите като работно място.
Не отричам и проблем в кандидатите - все по-мързеливи и никой не желание работа "на крак". Преди 10 години трябваше да имаш връзки за работа в такива магазини...

Награди може да си купиш всякакви, дори от международни форуми. Напълно игнорирайте това. Няма по-голяма награда от доволни служители и споделени истории от "уста на уста". Падам от смях с видеата от типа "ние сме едно семейство и всички се подкрепяме".

# 312
И в Лидл и в Кауфланд служителите винаги са различни, предимно младежи, дошли от селата, докато си намерят нещо друго.

# 313
  • София
Невъзможно да намерят? При кандидатстване
........
Същата обява се появи 2 пъти в следващите 2 месеца. Проблема е в компанията, не в кандидатите май Blush

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 01:57 от Exter

# 314
И защо проблемът да е в компанията? Защото са ти отказали на теб конкретно, или?

Общи условия

Активация на акаунт