Есенната фея орисва в коремче, едно момиченце или едно момченце. ~бебеправене 422~

• 33 796
  • 813
  •   1
Отговори
# 240
  • Замък сред облаците
Да, лигавицата са едни малки розови парченца. При мен се агрегират основно в съсиреците.

# 241
По време на менструация в матката се отделя вещество, което възпрепятства съсирването на менструалната кръв.
Когато обаче кървенето е твърде обилно, това вещество се оказва недостатъчно и така се образуват и съсиреци.

ПП : Редактирах си предишния пост. Ако на някой му е интересно може да се върне да дочете.

# 242
Аз още от тийнейджърка, та чак до първия си курс противозачатъчни на около 24г, имах много, много обилен цикъл с много съсиреци. Поне в продължение на 5 дни (от общо 8 ) пълнех нощна превръзка за час-два, та в един момент решение беше само тампон+превръзка. След въпросните противозачатъчни стана обилен само първите 24-48ч, след това по-слаб пак до към 7-8 ден. След всичкия изпит прогестерон за предизвикване на цикъл, инвитро, бременност, секцио и пак наново с предизвикването, сега ми е долу-горе като описаното от мини, само че при мен зацапването на края е по-дълго, по причини, които вече съм обяснявала.
Като цяло не се оплаквам, че се промени с годините, защото иначе наистина беше ужасно.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 11:42 от 2402

# 243
  • Замък сред облаците
Гейзер, мързи ме да търся, имаш ли спомен за веществото? То това сме го учили и по биология се споменава, ама без детайли.

Иначе, за спермата си права и особено при някои видове МФ си е важно. Но имаме и малък процент сперма, навлизаща директно в цервикса, която е обичайно от ключово значение. И пак от случай до случай е различно, но реалността е еднаква и в двата случая - милиони сперматозоиди загиват, а работата се върши от няколкостотин стигнали до Я. 🤗

# 244
Аз докато чинно си чакам прегледа идната седмица да ви попитам - на какво може да се дължи съвсем бледо бежово зацапване? Имах го първите ден-два след закъснението, днес пак се появи. Знам, че ако е кафеникаво е евентуално стара кръв, но това не мога да си обясня, промяната в хормонален план?

# 245
  • Замък сред облаците
Хормони, ре-имплантация, нисък прогестерон, отлепване, сигнал за отхвърляне, раничка на шийката, полип, киста на ЖТ и др. Причини много, варианти на зацапване много, първите две са най-честите. Затова прегледът и проследяването с кръвните изследвания дават най-точни отговори.

# 246
АА, и аз не го помня.
Май няма да се класирам за дипломата 😂

# 247
  • Замък сред облаците
Чичко гугъл каза, че простагландините имат този ефект, но не знам дали е само това. Б6 също бил важен за този процес.

Колко от дамите, които казахте че имате съсиреци, имате проблеми с усвояване на Б групата?

# 248
Много е странно колко малко информация има за това какво е нормално кървене по време на цикъл, а и май се оказва, че от жена до жена е индивидуално. Стигна да не е прекалено обилно или прекалено слабо кървенето би трябвало да е Ок.

Аз имам от време на време съсиреци, ама те са доста малки и по-скоро парчета от лигавицата. При мен повече време е зацапването отколкото самото кървене. Понякога ме дразни как вместо да се изчисти всичко по-бързо за 3 дни се влача по 5-6 със слабо кървене плюс още 2-3 дни зацапване преди или след това. Grinning

# 249
Аборта беше медикаментозен в 9 та седмица имах мисет и ембриона беше спрял в 6 та, лекаря каза, че изследване за тромбофилия няма да пускаме..само ако има втори случай..изчакахме 2 месеца и пробваме от тогава на 36 год. съм и може би годините си оказват влияние

# 250
Аз имам проблем с усвояването и малки съсиреци.

# 251
Не разбирам защо лекарите настояват жените да минат през подобно травмиращо събитие неколкократно за да се пусне едно рутинно изследване.

# 252
Защото мутациите не гарантират наличието на патология. Може да има мутации, но никога да не се отключи самото заболяване.
От друга страна хепарина и аспирина, макар и много рядко, може да доведат до
някои доста сериозни странични ефекти. Или просто казано, това не са бонбони.

ПП : Ако е възможно може да се направи изследване на абортивен материал и да се установи дали причината е тромбофилия. Ама май пробата трябва да се събере при определени условия. Не знам дали е възможно при медикаментозен аборт.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 13:05 от geizer

# 253
Аз си правих изследване за тромбофилия, което ми показа мутация за неусвояване на витамини, което има отношение и съм подготовката за бебе. От както смених витамините хомоцистеина ми падна с две единици, който също може да е причина за аборт. По-добре Александра да си пусне изследването и да знае какво става в тялото и  вместо да си мисли после какво не е направила и да преживява драми.
Може да се окаже, че няма мутации или че може с едно лекарство или със смяната на такова  да се предотвратят някои неща.
Изследването не е болезнено или нещо сложно. А и се хаби време иначе. Чакаш цикъл, овулация, правите бебе и недай си Боже нещо се обърка. Това са поне шест месеца изхабени.

# 254
Също съм за изследване на абортивен материал и задължително изследвания за тромбофилия(придобита и вродена).
Аз също имам съсиреци и болезнен цикъл. С годините поне намаляха дните. Първите 2 обилен и много болезнен, трети слаб, на четвърти по някое време изпада и последната лигавица със съсиреци и на 5ти ден зацапване. Имам мутация за MTHFR, но фолиевата киселина ми е топ, само В12 имам дефицит и желязо имам дефицит. От години съм си така. Желязото и В12 много трудно ги вдигам и то макс до средата на референтните....

Общи условия

Активация на акаунт